Κινηματογραφικές πρεμιέρες 18/6: Τι θα δούμε σήμερα στις αίθουσες

Jude Law είσαι ο μεγάλος πρωταγωνιστής!
Κινηματογραφικές πρεμιέρες 18/6: Τι θα δούμε σήμερα στις αίθουσες



Κωμικές περιπέτειες, κωμωδίες, αστυνομικά θρίλερ και αισθηματικές κομεντί σε "καλούν" σήμερα να μπεις στις αθηναϊκές κινηματογραφικές αίθουσες.

Spy
Γιατί να τη δεις: Τζουντ Λο & Τζέισον Στέιθαμ μαζί επί της οθόνης. Ας μην πούμε άλλα.

Υπόθεση: "Η Σούζαν Κούπερ είναι μία φιλήσυχη αναλύτρια της CIA, που κάνει κυρίως δουλειά γραφείου, και ταυτόχρονα ο αφανής ήρωας πίσω από τις πιο επικίνδυνες αποστολές της Υπηρεσίας. Αλλά όταν ο συνεργάτης της (Τζουντ Λο) εξαφανίζεται και ένας ακόμη κορυφαίος πράκτορας (Τζέισον Στέιθαμ) βρίσκεται σε κίνδυνο, η Σούζαν δηλώνει εθελοντικά συμμετοχή σε μια μυστική αποστολή. Η απρόβλεπτη πράκτορας πρέπει τώρα να αφήσει πίσω της το ήσυχο γραφείο της και να εισχωρήσει στον κόσμο ενός θανάσιμου εμπόρου όπλων, έτσι ώστε να αποτρέψει μια παγκόσμια καταστροφή. Θα τα καταφέρει;"

Του Πολ Φιγκ.

 

Καθηγητής με το Ζόρι 
Γιατί να τη δεις: Γιατί επιστρέφει ο Χιου Γκραντ με μία ταινία από αυτές που μας υπενθυμίζουν ότι αγόρια σαν αυτόν δεν υπάρχουν εκεί έξω.

Υπόθεση: "Ο Ρέι, το 1988 ένιωθε σαν Κυρίαρχος του Κόσμου! Πνευματώδης και σέξι είχε στα πόδια του το Χόλιγουντ μια και είχε μόλις κερδίσει με το σπαθί του το Όσκαρ Καλύτερου Σεναρίου! Δεκαπέντε χρόνια μετά, οι ιδέες του έχουν στερέψει. Σπρωγμένος από ανάγκη, βρίσκεται να διδάσκει δημιουργική γραφή σε ένα μικρό Κολλέγιο. Αν και η ιδέα του να γίνει καθηγητής, δεν φάνταζε καθόλου συναρπαστική θα αλλάξει γνώμη όταν γνωρίζει μία ανύπαντρη μητέρα που αποφασίζει να επιστρέψει στα θρανία...".

Του Μαρκ Λορενς

 

Entourage
Γιατί να τη δεις: Γιατί πρόκειται για την πολυαναμενόμενη μεταφορά της βραβευμένης σειράς του HBO στη μεγάλη οθόνη.

Υπόθεση: "Ο αστέρας του κινηματογράφου Βίνσεντ Τσέιζ (Γκρένιερ) μαζί με όλη την κουστωδία, τον Έρικ/I (Κόνολι), τον Τέρτλ (Φεράρα) και τον Τζόνι/Ντράμα (Ντίλον), επιστρέφουν, έχοντας πάντα στο πλάι τους τον ατζέντη του Βινς, Άρι Γκολντ (Πίβεν). Με την πάροδο του χρόνου, οι φιλοδοξίες και οι στόχοι έχουν εν μέρει αλλάξει, αλλά ο δεσμός που τους συνδέει παραμένει ισχυρός, καθώς κινούνται μέσα στον ιδιαίτερο και ενίοτε αδυσώπητο κόσμο του Hollywood".

Του Νταγκ Έλιν, με τους Κέβιν Κόνολι, Έιντριαν Γκρένιερ, Κέβιν Ντίλον, Τζέρι Φεράρα, Τζέρεμι Πίβεν, Μπίλι Μπομπ Θόρτον και Χέιλι Τζόελ Όσμεντ.

 

Σφυρίζοντας για τον Έρωτα
Γιατί να τη δεις: Για τη ρομαντζάδα.

Υπόθεση: "Ένας συγγραφέας του Χόλλυγουντ αναγκάζεται απο τον αντζέντη του να γράψει μια ρομάντικη ταινία. Το μόνο πρόβλημα του... δεν πιστεύει καν στον έρωτα. Η άποψη του όμως θα ανατραπεί όταν θα γνωρίσει μια όμορφη γυναίκα που θα του πάρει τα μυαλά, και θα κάνει τα πάντα για να την διεκδικήσει".

Του Τζάστιν Ρίαρντον, με τους Κρις Έβανς και Μισέλ Μόναχαν.

 

Το Μικρό Νησί 
Γιατί να τη δεις: Βραβευμένος, καλός, ευρωπαϊκός κινηματογράφος, με ένα αστυνομικό θρίλερ που θα σε καθηλώσει.

Υπόθεση: " Σκληρός ρεαλισμός, πνιγηρή ατμόσφαιρα, υποδόριο σασπένς, ανατροπές, αλλά και μια πινακοθήκη από καλογραμμένους χαρακτήρες, συνθέτουν μια από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές εκπλήξεις που βγήκαν από την Ισπανία τα τελευταία χρόνια. 10 ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΚΟΓΙΑ μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου και Φωτογραφίας.

Με φόντο τους δυσοίωνους βάλτους του Γουαδαλκιβίρ, ο ταλαντούχος Ισπανός σκηνοθέτης Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ («7 Virgins», «Unit 7») χτίζει ένα αστυνομικό θρίλερ με αφόρητη ένταση και πολιτικοκοινωνικές προεκτάσεις, που εκτυλίσσεται σε μια ταραγμένη, μεταβατική περίοδο, όταν η χώρα προσπαθούσε ακόμα να επουλώσει τις πληγές της από τη δικτατορία του Φράνκο".

Του Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ

 

Λύσσα Κακιά
Γιατί να τη δεις: Ανάλαφρη και ελληνική.

Υπόθεση: "Μια νεανική κωμωδία με ήρωες τους φοιτητές μιας σχολής υποκριτικής, η οποία ζουμάρει στα ερωτικά τους, στα θέματα της σχολής και γενικότερα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η Βίκυ Κουλιανού υποδύεται μια αυστηρή καθηγήτρια σε έναν απολαυστικό ρόλο, ο Γιώργος Καραμίχος έναν μπάρμαν που είναι φίλος των παιδιών που σπουδάζουν στην σχολή, ενώ ο Τάκης Χρυσικάκος είναι ο πατέρας μιας κοπέλας που έχει δικό του τατουαζάδικο, οπότε είναι πιο κοντά στη νεολαία και λόγω επαγγέλματος".

Του Νίκου Ζερβού.

Δες εδώ τα αγαπημένα μας θερινά στο κέντρο της Αθήνας.