Μπανάνα: Ξέρεις πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις μαζί της;

Θα εκπλαγείς!
Μπανάνα: Ξέρεις πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις μαζί της;



Η μπανάνα είναι το φρούτο που υπάρχει πάντα στο σπίτι σου! Συνήθως τρως μια μπανάνα το πρωί, μαζί με τα κουάκερ ή το γιαούρτι σου, γιατί ξέρεις ότι είναι ένα καλό πρωινό. Ή την παίρνεις μαζί σου στη δουλειά για ένα υγιεινό σνακ που θα σου δώσει ενέργεια. Η μπανάνα είναι ένα φρούτο που έχει πολλά οφέλη για την υγεία σου. Πολλά περισσότερα από αυτά που ήδη γνωρίζεις!

1. Ήξερες ότι αν μαγειρέψεις μια πράσινη, άγουρη  μπανάνα με το κρέας σου, θα το κάνει μαλακό; Κι όμως! Σε ορισμένες τροπικές χώρες, χρησιμοποιούν τα φύλλα της μπανάνας για να τυλίξουν το κρέας. Μόλις μαγειρευτεί, είναι τόσο νόστιμο και μαλακό! Το ίδιο μπορείς να κάνεις κι εσύ με μια πράσινη μπανάνα! Μαγείρεψέ τη μαζί με το κρέας σου και όχι μόνο θα γίνει μαλακό, αλλά θα προσθέσει στο πιάτο σου βιταμίνες! Μη φοβάσαι, δεν θα αλλοιώσει τη γεύση του φαγητού! Δοκίμασέ το!

2. Μια μπανάνα θα δώσει τρομερή λάμψη και υγεία στα μαλλιά σου. Φτιάξε μια μάσκα μαλλιών από μπανάνα και απέφυγε τις ακριβές μάσκες του εμπορίου. Η βιταμίνη Β που περιέχει και το φυλλικό οξύ, είναι ό,τι χρειάζονται τα μαλλιά σου για να είναι δυνατά και γεμάτα υγεία. Η συνταγή είναι πολύ απλή! Θα χρειαστείς μια μπανάνα, 1 κούπα γάλα και μέλι. Χτύπησε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και είναι έτοιμη! Άπλωσέ τη στα μαλλιά σου και άφησέ την να δράσει για 20 λεπτά. Αν δεν χρειάστηκες όλο το μείγμα, μπορείς να το πιεις! Είναι νοστιμότατο και πολύ θρεπτικο! Στην υγειά σου!

3. Θέλεις λαμπερό δέρμα; Λιώσε μια μπανάνα και άπλωσε τον πολτό στο πρόσωπό σου. Άφησέ την για 15 λεπτά και ύστερα ξέπλυνε το πρόσωπό σου με κρύο νερό. Η βιταμίνη Α που περιέχει, καταπολεμά τη διχρωμία του δέρματος και η βιταμίνη Ε, προστατεύει το δέρμα σου από τα μικρόβια. Γι’ αυτό και οι μπανάνες είναι το φυσικό συστατικό που κάνει το δέρμα σου να ακτινοβολεί από υγεία!

4. Οι μπανάνες είναι φυσική πηγή προβιοτικών. Τα προβιοτικά είναι απαραίτητα για τον οργανισμό σου, γιατί βοηθούν στη διατήρηση της ισορροπίας των βακτηρίων του στομάχου και αποτρέπουν την οποιαδήποτε μόλυνση.

5. Αν έχεις άγχος, φάε μια μπανάνα! Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο, το οποίο όχι μόνο μειώνει την πίεση του αίματος, αλλά μειώνει και το άγχος, ενώ ταυτόχρονα σου χαρίζει πνευματική διαύγεια! Γι’ αυτό μια μπανάνα είναι το καλύτερο σνακ όταν είσαι στο γραφείο!

6. Είναι ό,τι πρέπει για τη δίαιτά σου! Μια μπανάνα μεσαίου μεγέθους έχει μόλις 105 θερμίδες.Το χρώμιο που περιέχεται στις μπανάνες, δίνει την ώθηση που χρειάζεται ο μεταβολισμός σου για να δουλέψει σωστά και βοηθάει τον οργανισμό σου να κάψει θερμίδες.

7. Μια μπανάνα σου δίνει ενέργεια. Η βιταμίνη C είναι ό,τι χρειάζεται ο οργανισμός σου για να τονωθεί. Πριν το γυμναστήριο ή την  προπόνηση, μια μπανάνα είναι η καλύτερη επιλογή!

8. Έχεις σκληρές φτέρνες; Οι μπανάνες μαλακώνουν κι ενυδατώνουν το δέρμα σου. Πολτοποίησε μια μπανάνα και τοποθέτησέ την επάνω στο σκληρό δέρμα. Άφησέ τη να δράσει για περίπου 10 λεπτά.

9. Αν υποφέρεις από αϋπνίες, η μπανάνα είναι η λύση! Περιέχουν τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που συντελεί στην παραγωγή της σεροτονίνης στον εγκέφαλο. Αυτή η ορμόνη σε χαλαρώνει και παίρνει μακριά όλη την αρνητική ενέργεια! Φάε μια μπανάνα μία ώρα περίπου πριν πας για ύπνο, ώστε να προλάβει το σώμα σου να τη χωνέψει και...όνειρα γλυκά!

10. Υποφέρεις από ημικρανίες; Το μαγνήσιο που υπάρχει στις μπανάνες θα πάρει τον πόνο μακριά!

Τι άλλο θες να μάθεις για να γεμίσεις τη φρουτιέρα σου με αυτό το μαγικό φρούτο; 

Δες εδώ γιατί λιώνεις στο γυμναστήριο και δεν χάνεις γραμμάριο