Τα λάθη που κάνεις όταν ξυρίζεις τα πόδια σου

Αν δεν σταματήσεις να τα κάνεις, δεν πρόκειται να τα δεις ποτέ λεία.
Τα λάθη που κάνεις όταν ξυρίζεις τα πόδια σου



Είναι ο καθημερινός σου εφιάλτης. Το πρωινό ντους σου είναι ένας μικρός Γολγοθάς, αφού χάνεις πόσο χρόνο στο ξύρισμα και εν τέλει δεν έχεις και το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Ξύρισμα στην αρχή 
Μέγα λάθος. Το ξύρισμα πρέπει πάντα να γίνεται στο τέλος του μπάνιου σου, για τον απλούστατο λόγο ότι με το αφρόλουτρο και το νερό, έχεις βοηθήσει τους πόρους σου να ανοίξουν. Για έξτρα μαλακό δέρμα, βάλε λίγο ελαιόλαδο στα πόδια σου πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία του ξυρίσματος. Θα μαλακώσει η περιοχή και θα αποφύγεις τους ερεθισμούς.

Ξύρισμα με αφρόλουτρο
Καλό θα ήταν αντί για το κλασικό αφρόλουτρο, να χρησιμοποιήσεις κρέμα μαλλιών. Κι αυτό γιατί το αφρόλουτρο πολλές φορές ξεραίνει την επιδερμίδα. Με το conditioner θα ενθουσιαστείς, που για πρώτη φορά δεν θα προκαλέσεις καμία πληγή στο δέρμα σου.

Δεν αλλάζεις συχνά ξυραφάκι
Δεν φαντάζεσαι τι μόλυνση μπορεί να προκαλέσεις στο ήδη ταλαιπωρημένο δέρμα σου. Το ξυραφάκι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται πάνω από πέντε φορές γιατί είναι εστία μικροβίων. 

Δεν ξυρίζεσαι με την φορά της τρίχας
Μα για αυτό το λόγο, το πόδι σου φαίνεται πάντα αξύριστο κι ας χαλάς μία ώρα μέσα στην μπανιέρα. Αν το ξυραφάκι δεν πηγαίνει κόντρα στην τρίχα, δεν την αφαιρεί.

Ξεχνάς την κρέμα σώματος
Είναι σα να κάνεις τη μισή δουλειά. Μετά το ξύρισμα, η χρήση κρέμας σώματος (χωρίς οινόπνευμα) ή baby oil είναι απαραίτητη για να μαλακώσει το δέρμα και να δείχνει λείο και υγιές.

Κι αν θες το δέρμα σου να δείχνει πάντα φρέσκο, δες εδώ τα καλύτερα scrub της αγοράς, για να το πετύχεις.