Σου περισσεύει συνέχεια φαγητό; Δες τι πρέπει να κάνεις!

Εύκολες λύσεις που θα σε βοηθήσουν να σκεφτείς οικονομικά και πρακτικά!
Σου περισσεύει συνέχεια φαγητό; Δες τι πρέπει να κάνεις!



Πετάς πολύ φαγητό γιατί δεν μπορείς να υπολογίσεις ποτέ τις σωστές ποσότητες που πρέπει να μαγειρεύεις; Εμείς είμαστε εδώ για να σου δώσουμε τη λύση. Διάβασε τον οδηγό του single για να μην πετάς το φαγητό που σου έχει περισσέψει!

Οργάνωσε τα γεύματά σου
Κάνε μια επίσκεψη στο μανάβικο και το σούπερ μάρκετ και ψώνισε πράγματα σύμφωνα με ένα πρόγραμμα που καλό είναι να φτιάχνεις από το Σαββατοκύριακο για όλη την εβδομάδα που έρχεται. Έτσι, δεν θα ψωνίσεις  άσχετα πράγματα και θα αξιοποιήσεις όλα αυτά που θα αγοράσεις. Το σημαντικό είναι να έχεις μια πολύ συγκεκριμένη λίστα. Αν, για παράδειγμα, μία συνταγή χρειάζεται δύο καρότα, πάρε μόνο δύο καρότα. Δεν χρειάζεται να αγοράσεις μία ολόκληρη συσκευασία με καρότα ειδικά αν δεν έχεις σκοπό να φας τα υπόλοιπα.
Διάβασε τις συνταγές πριν φύγεις από το σπίτι για να ξέρεις τι ακριβώς χρειάζεσαι. Αν η συνταγή σου θέλει 5 φλ. ζωμό κότας τότε κάνε έναν πρόχειρο υπολογισμό για να δεις σε πόσα γραμμάρια αντιστοιχεί το κάθε φλιτζάνι και να υπολογίσεις πόσα θα αγοράσεις. Έτσι, δεν κινδυνεύεις να αγοράσεις πολύ λίγο ή περισσότερο από όσο χρειάζεσαι.

Μαγειρεύεις μόνο αυτά που θα φας. 
Μην μαγειρεύεις περισσότερο από αυτό που πιστεύεις πως μπορείς να φας εκτός αν θέλεις να έχεις και για την επόμενη μέρα.
Βάλε αυτά που πρόκειται να λήξουν μπροστά-μπροστά 
Όταν βγάζεις από τις σακούλες σου όλα όσα έχεις αγοράσει από το σούπερ μάρκετ καλό είναι να φέρνεις  μπροστά-μπροστά στα ράφια του ψυγείου τα παλιά τρόφιμα που είναι κοντά στην ημερομηνία λήξης ή που κοντεύουν να χαλάσουν.

Γίνε ο master της κατάψυξης
 Μάθε να βάζεις στην κατάψυξη τρόφιμα που δεν έχεις σκοπό να φτιάξεις σύντομα ή που κινδυνεύουν να λήξουν. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να αποθηκεύεις στην κατάψυξη φαγητά που έχεις μαγειρέψει σε ατομικές μερίδες έτσι ώστε να ξεπαγώνεις κάθε φορά μόνο τη μερίδα που χρειάζεσαι.

Να είσαι ευέλικτη
 Αν είσαι νέα στο μαγείρεμα μπορεί να αισθάνεσαι πως πρέπει να χρησιμοποιήσεις μόνο τα υλικά που αναγράφονται στην κάθε συνταγή. Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη και χρησιμοποίησε και εναλλακτικά υλικά. Μπορείς, για παράδειγμα, να χρησιμοποιήσεις διαφορετικά βότανα από αυτά που γράφονται στη συνταγή σου αν δεν έχεις τα αναγραφόμενα.

Χρησιμοποίησε ότι σου έχει απομείνει 
Με την συνεχή εξέλιξη του διαδικτύου μπορείς να βρεις πολλές συνταγές για να αξιοποιήσεις ό,τι σου έχει περισσέψει. Μπορείς, για παράδειγμα, να φτιάξεις μία ομελέτα με τα λαχανικά που σου έχουν περισσέψει ή να φτιάξεις μία σούπα ή ακόμα και ένα smoothie.

Μάθε πού να αποθηκεύεις τα τρόφιμά σου
Υπάρχει μία ολόκληρη επιστήμη που σου λέει που πρέπει να αποθηκεύεις τα τρόφιμά σου. Το γάλα, για παράδειγμα, πρέπει να το βάζεις στα κανονικά ράφια του ψυγείου και όχι σε αυτά της πόρτας.

Διαβάστε ακόμα περισσότερα άρθρα και tips για τη διακόσμηση και οτιδήποτε αφορά το σπίτι στο www.spirossoulis.com the home issue

Δες εδώ γιατί δεν λειτουργείς υπο πίεση!