Detox: Τα οφέλη της αποτοξίνωσης χωρίς στερήσεις!

Κι όμως γίνεται!
Detox: Τα οφέλη της αποτοξίνωσης χωρίς στερήσεις!



Η λέξη «αποτοξίνωση» μας κάνει αυτόματα να σκεφτόμαστε περιορισμό, πείνα και σκαμπανεβάσματα στη διάθεσή μας. Οι ειδικοί όμως δίνουν τη λύση ώστε να μπορέσουμε να παρακάμψουμε την επίπονη διαδικασία και να οδηγηθούμε κατευθείαν στα οφέλη της.

Ξεκίνα τα πρωινά σου με ένα ποτήρι νερό (σε θερμοκρασία δωματίου) και λεμόνι. Είναι σημαντικό να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, αφού τα παγωμένα υγρά και τρόφιμα μπορεί να προκαλέσουν σοκ στον οργανισμό και να επιβραδύνουν τη διαδικασία της πέψης. Στύψε μισό λεμόνι σε ένα ποτήρι νερό και περίμενε 15 με 30 μετά το πρωινό σου γεύμα για να το καταναλώσεις.

Γιατί σου κάνει καλό: Τα λεμόνια είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά και συστατικά που ενισχύουν τη δύναμη του ανοσοποιητικού συστήματος, όπως βιταμίνη C, φώσφορο και πηκτίνη, η οποία μειώνει το αίσθημα της πείνας. Βοηθούν επίσης στην ταχύτερη λειτουργία των ενζύμων και ενεργοποιούν το συκώτι, ώστε να μπορεί το σώμα σου να απομακρύνει τις τοξίνες.

Βάλε στη ζωή σου τον ενεργό άνθρακα. Θεωρείται από πολλούς το νέο detox και πρόκειται για μία άγευστη και άοσμη σκόνη που μπορείς να βρεις σε καταστήματα με συμπληρώματα διατροφής. Ανακάτεψέ το με χυμό λεμονιού και σφένδαμο για μία νόστιμη μαύρη λεμονάδα, η οποία θα βοηθήσει στην αποβολή των τοξινών από το σώμα.

Τις κρύες ημέρες πίνε ζωμό από κόκκαλα κρέατος αντί για σούπα.  Το γιατροσόφι της γιαγιάς επέστρεψε και θεωρείται η τέλεια επιλογή για να γιατρέψεις τον εαυτό σου. πρόσθεσε καρότο, σέλερι, κρεμμύδι, σκόρδο και θυμάρι για επιπλέον γεύση και θρεπτικά συστατικά.

Αν προέρχεται από σακούλα, κουτί ή κονσέρβα, απλά απόφυγέ το. Μία διατροφή που βασίζεται σε οργανικά φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, ξηρούς καρπούς, σπόρους και όσπρια προσφέρει φυσική αποτοξίνωση.

Αντικατέστησε τον ηλιόσπορο με μαραθόσπορο. Αυτό ο γλυκός σπόρος είναι γεμάτος αντιοξειδωτικά. Όταν τον μασάς, απελευθερώνει ευεργετικά έλαια τα οποία βελτιώνουν την πέψη και εξισορροπούν τα σάκχαρα του αίματος.

Πάρε τα προβιοτικά σου. Μπορείς να προσθέσεις σκόνη προβιοτικών σε χυμούς και smoothies ή να τα πάρεις τρώγοντας γιαούρτι.

Μην ξεχνάς τα τρία γεύματα για να αποφύγεις το τσιμπολόγημα. Λαμβάνοντας όλα τα θρεπτικά συστατικά σε ένα γεύμα και περιμένοντας μέχρι το επόμενο, δίνεις τον χρόνο στον οργανισμό σου να τα αφομοιώσει και να γίνει σωστά η διαδικασία της πέψης.

Αύξησε το ποσοστό του κακάο στη μαύρη σοκολάτα. Αν καταναλώνεις 70%, κάντο 80%.

Κατανάλωνε πολλά μπαχαρικά. Τα μπαχαρικά όπως το ginger, η κανέλα, το καγιέν, το κύμινο και ο κουρκουμάς είναι σούπερ καθαριστικά για τον οργανισμό σου και σε βοηθούν να φτάσεις νωρίτερα στο σημείο του κορεσμού.

Ολοκλήρωσε την ημέρα σου με χαμομήλι. Δεν σε βοηθά μόνο να νικήσεις την αϋπνία, αλλά συμβάλει στη χώνεψη του τελευταίου γεύματός σου.