Είδες τον πρώην σου στον ύπνο σου; Να τι σημαίνει

Πόσες και πόσες φορές δεν έχεις ξυπνήσει με την απορία;
Είδες τον πρώην σου στον ύπνο σου; Να τι σημαίνει



Τα όνειρα λένε πως είναι επέκταση όσων κρύβουμε μέσα μας ή μηνύματα από το υποσυνείδητό μας. Τι γίνεται όμως όταν μέσα σε αυτόν τον λαβύρινθο εισβάλει και ο πρώην μας;

Δυο από τους διασημότερους ψυχιάτρους και αναλυτές της ιστορίας, ο Σίγκμουντ Φρόιντ και ο Καρλ Γιούνγκ, είχαν διαφορετικές ερμηνείες τι σημαίνει ένα όνειρο. Ο μεν Φρόιντ τόνιζε πως ήταν μηνύματα του υποσυνείδητου, ο δε Γιουνγκ έδινε μια πολύ πιο απλούστερη ερμηνεία, μιλώντας για απωθημένα.

Είναι ο πρώην σου λοιπόν απωθημένο ή μήπως προσπαθεί ο εγκέφαλός σου να σου μιλήσει; Η αλήθεια είναι κάπου ανάμεσα.

-Είσαι ακόμη θυμωμένη

Θυμωμένη που η σχέση σας έληξε και ποτέ δεν μπόρεσες να εκφράσεις όσα ήθελες. Πολύ πιθανό εσύ να κρατάς κρυμμένο τον θυμό σου, αλλά ο εγκέφαλός σου στέλνει μηνύματα στο υποσυνείδητό σου για όσα σε ενοχλούν. Σαν τον θυμό για τον πρώην σου…

-Ξανά τα ίδια

Έχεις προχωρήσει, είσαι σε μια νέα σχέση και όλα καλά. Όμως αρχίζουν μερικές συμπεριφορές του νυν σου, θυμίζουν τον πρώην σου. Αυτόματα, ο εγκέφαλός σου βγάζει από την «αποθήκη» του υποσυνείδητου την μορφή εκείνου του ατόμου που σου προκάλεσε στο παρελθόν το ίδιο αίσθημα. Δες το σαν προειδοποίηση.

-Ανησυχείς

Η νυν σχέση σου περνάει μια δύσκολη φάση και εσύ ανησυχείς. Σε όλους συμβαίνει αυτό και ο εγκέφαλός σου επειδή καταλαβαίνει πάλι τι γίνεται, φέρνει ξανά στο προσκήνιο μια εικόνα που δεν θες να θυμάσαι. Τον πρώην σου ας πούμε.

-Μια άσχημη υπενθύμιση

Όλα συμβαίνουν για κάποιον λόγο στη ζωή Ακριβώς αυτό κάνει και ο εγκέφαλός σου. Για κάποιο λόγο σου φέρνει την εικόνα ενός ανθρώπου που δεν είναι στην ζωή σου: Επειδή δεν τον θες! Και αυτή η υπενθύμιση έρχεται για να σου θυμίσει τι δεν θες την ζωή σου.

-Ψάχνεις την τελεία

Χώρισες, δεν τον ξεπέρασες. Σε όλους μας έχει συμβεί και σίγουρα θα έχει συμβεί και σε σένα. Αναζητάς την τελεία από αυτόν τον χωρισμό. Μια τελεία που δεν μπήκε ποτέ και έστω και μέσα σου σε «καίει».

Γενική αρχή είναι να μην αγνοείς τα όνειρά σου και πίσω από αυτά, να αναζητήσεις τι θέλεις να σου πουν.