5 μύθοι ομορφιάς καταρρίπτονται!

Όπως το ότι όταν ιδρώνεις αποβάλλεις τις τοξίνες! (sorry!)
5 μύθοι ομορφιάς καταρρίπτονται!



Τα μυστικά ομορφιάς είναι άπειρα. Τι ισχύει και τι δεν ισχύει όμως πρέπει κάθε φορά να το τσεκάρεις. Συνήθως πατάς στο google και βρίσκεις την απάντησή σου. όμως είσαι σίγουρη γι΄αυτό που διαβάζεις; Υπάρχουν τόσες απόψεις που πραγματικά μπερδεύεσαι! Επειδή την έχω πατήσει και εγώ πολλές φορές ρώτησα τη γιαγιά Σοφία που τα ξέρει όλα! 

Mύθος 1: Όσο πιο πολύ νερό πίνεις τόσο καλύτερο γίνεται το δέρμα σου. 

Αλήθεια: Όποια star και αν ρωτήσεις θα σου πει πως το μυστικό της ομορφιάς της είναι ότι πίνει πολύ νερό. Στην πραγματικότητα το πολύ νερό δε κάνει καλύτερο δέρμα απλά το ενυδατώνει. Αλλά δεν χρειάζεται να είσαι υπερβολική και να πίνεις λίτρα κάθε μέρα. Μπορείς να πίνεις σε φυσιολογικά όρια που είναι περίπου 8 ποτήρια την ημέρα.

Μύθος 2: Να αφήνεις το δέρμα σου να "αναπνέει" τουλάχιστον μια φορά την ημέρα. 

Αλήθεια: Αν δεν θέλεις να φοράς makeup μην το κάνεις. Αλλά μην το κάνεις επειδή νομίζεις πως κάνει κακό στο δέρμα σου, διότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να ξεβάφεσαι σωστά και να μην παραλείπεις να το κάνεις ποτέ αυτό. 

Μύθος 3: Να κάνεις απολέπιση στο πρόσωπό σου συχνά. 

Αλήθεια: Μην το παρακάνεις! Πρέπει να κάνεις scrub τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα και όχι παραπάνω, διότι με αυτό τον τρόπο θα κάνεις υπερευαίσθητο το δέρμα σου!

Μύθος 4: Αν κάνεις από νωρίς botox θα καταφέρεις να αποφύγεις τη δημιουργία ρυτίδων. Αλήθεια: Kάτι τέτοιο δεν ισχύει! Οι ρυτίδες είναι κάτι αναπόφευκτο. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να φροντίζεις το πρόσωπό σου και να το προστατεύεις από τον ήλιο βάζοντας σε καθημερινή βάση αντηλιακό.

Μύθος 5: Αν χρησιμοποιείς πολύ συχνά ένα προϊόν ομορφιάς το δέρμα σου το συνηθίζει και δεν έχει την ίδια αποτελεσματικότητα. 

Αλήθεια: Αυτό που πρέπει να έχεις στα υπόψη σου είναι το ότι το δέρμα σου έχει διαφορετικές ανάγκες ανάλογα με την εποχή. Επίσης επηρεάζεται και από τις ορμόνες σου. Γι΄αυτό δες τι είναι αυτό που έχεις ανάγκη και βρες τη σωστή κρέμα.

Θέλεις να μοιάζεις μικρότερη; Δες εδώ 9 κουρέματα που μπορείς να κάνεις!