11 μυστικά beauty tips που έμαθα από την γιαγιά μου!

Άκου την beauty guru!
11 μυστικά beauty tips που έμαθα από την γιαγιά μου!



Είμαι beauty junkie, το παραδέχομαι! Φαίνεται ότι πήρα από τη γιαγιά μου τη Σοφία που είναι 70 χρονών και still κοκέτα! 
Η beauty guru (γιαγιά Σοφία) γνωρίζει όλα τα μυστικά ομορφιάς για να λάμψεις και να παραμείνεις νέα (χωρίς υπερβολή) και σου τα αποκαλύπτει!

1. Ενυδάτωση με ελαιόλαδο
Η γιαγιά μου πιστεύει πως το μυστικό νεότητας και λάμψης κρύβεται στο ελαιόλαδο! Γι΄αυτό:
* Mπορείς να χρησιμοποιείς ελαιόλαδο αντί για ενυδατική κρέμα (πρωί-βράδυ)!

* Επίσης θεωρεί πως αν ταμπονάρεις απαλά με βαμβάκι το πρόσωπό σου και το αφήσεις για λίγη ώρα, κάνει πολύ καλό, και σχεδόν εξαφανίζει τις ουλές και τα σημάδια. 

* Είναι το γιατρικό των σκασμένων χειλιών! Αρκεί μια μικρή ποσότητα στα χείλη σου (+ του ότι θα φαίνεται σαν να έχεις βάλει lip gloss)!

2. Mαγειρική σόδα!
Από τότε που ήμουν μικρή θυμάμαι ότι στο ντουλαπάκι της τουαλέτας η γιαγιά μου δεν υπήρχε περίπτωση να μην είχε ένα δοχείο με μαγειρική σόδα! 

* Αν θέλεις να διατηρήσεις ένα λευκό χαμόγελο τότε βάλε λίγη μαγειρική σόδα πάνω από την οδοντόκρεμα σου, πριν βουρτσίσεις τα δόντια σου. Επανέλαβε 2 φορές την εβδομάδα (πρωί-βράδυ).

* Αν θέλεις να διατηρήσεις δροσερή την αναπνοή σου τότε σε ένα μικρό ποτήρι με νερό πρόσθεσε δυο κουταλιές μαγειρική σόδα και ανακάτεψε. Έπειτα κάνε στοματικές πλύσεις με αυτό το μείγμα για λίγα δευτερόλεπτα!

3. Πατάτα
Αυτό το beauty tip ίσως σου φανεί περίεργο αλλα αν το εφαρμόσεις πραγματικά θα έχει αποτέλεσμα!

* Τρίψε απαλά μια ωμή καθαρισμένη πατάτα στο πρόσωπό σου το πρωί και έπειτα το βράδυ. Καθαρίζει σε βάθος το δέρμα σου και αφαιρεί τα μαύρα στίγματα. Έχει θεαματικά αποτελέσματα αν έχεις ακμή!

4. Καλαμάκι
Η γιαγιά μου αρνείται πεισματικά να πιει το οτιδήποτε χρησιμοποιώντας καλαμάκι. Στην αρχή νόμιζα απλά ότι δεν της αρέσει. Έπειτα διαπίστωσα πως το κάνει για να αποφύγει τη δημιουργία ρυτίδων γύρω από το στόμα.
Οι beauty expert συμφωνούν πάντως με αυτή την άποψη!

5. Οι κυρίες δεν καπνίζουν!
Μην καπνίζεις! Όχι μόνο για να προστατέψεις την περιοχή γύρω από το στόμα και να μην κάνεις ρυτίδες αλλά και για άλλους λόγους ~> κιτρινίζει τα δόντια, μυρίζουν τα χέρια, τα μαλλιά, τα ρούχα!

6. Ύπνος
Η γιαγιά μου πάντα με μάλωνε για τον τρόπο που κοιμόμουν. (Εντάξει δεν είμαι και normal διότι γυρνάω σαν την σβούρα όλο το βράδυ και δεν μπορώ να κοιμηθώ από το ένα πλευρό μόνο.) Όμως η ιδανική στάση ύπνου είναι να κοιμάσαι ανάσκελα και για τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα!

7. Κόκκινο κραγιόν
Τι και αν η γιαγιά μου είναι 70 χρονών το κόκκινο κραγιόν δεν το αποχωρίζεται λεπτό! Πιστεύει πως είναι το Νο1 μυστικό ομορφιάς! Γι΄αυτό επίλεξε το κόκκινο κραγιόν που σου ταιριάζει και φόρεσέ το σε κάθε περίσταση! Και έχει δίκιο!

8. Περιποίηση προσώπου
Αυτό που πρέπει πάντα είναι να ξεβάφεσαι. Ποτέ να μην κοιμάσαι με make up και μάσκαρα. Όσο και αν νυστάζεις, όση ώρα και αν σου παίρνει αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη! Και μετά τον καθαρισμό απαιτείται να εφαρμόσεις μια ενυδατική κρέμα, την οποία και θα την έχεις τοποθετήσει στο ψυγείο. Έτσι έχει διπλή δράση στο δέρμα σου. Και ενυδατώνει και τονώνει την επιδερμίδα!

9. Βαζελίνη
* Πριν κοιμηθείς και αφού έχεις κάνει ένα ντους, εφάρμοσε λίγη ποσότητα στα πέλματά σου και μετά βάλε κάλτσες. Κοιμήσου και όταν ξυπνήσεις δεν θα έχεις ξανανιώσει τα πόδια σου πιο μαλακά!

* Ανακάτεψε λίγη βαζελίνη με ζάχαρη και τρίψε ελαφρά τα χείλη σου. Δεν φαντάζεσαι πόσο λαμπερά και μαλακά θα είναι μετά...και χωρίς πετσάκια!

10. Μην κοιμάσαι ποτέ χωρίς να απλώνεις lip balm στα χείλη σου!
Όπως απλώνεις την ενυδατική κρέμα στο πρόσωπό σου πριν κοιμηθείς έτσι πρέπει να αφιερώνεις και λίγο χρόνο στα χείλη σου. Δεν πρέπει να παραμελείς ποτέ καμία περιοχή! 
Έτσι πριν κοιμηθείς βάλε λίγη βαζελίνη ή ελαιόλαδο ή κάποιο lip balm και άφησε να κάνει τη δουλειά του όλο το βράδυ!

11. Χαμογέλα!
Okay, αν γελάς πολύ κάνεις ρυτίδες (η γιαγιά τις λέει ρυτίδες γέλιου) αλλά είναι ότι καλύτερο έχεις να δείξεις. 

# Bonus tip: Και φυσικά δεν ισχύει το "όσο πιο πολύ τόσο το καλύτερο" (στις ποσότητες που θα χρησιμοποιήσεις)!

 

Βeauty tips που αν τα κάνεις το βράδυ, θα ξυπνήσεις full ανανεωμένη!