13 quotes που θα σε γεμίσουν έμπνευση

Η τέχνη της επικοινωνίας επιτυγχάνεται με τη δύναμη των λέξεων και αποτυπώνεται σε κείμενα που μένουν ανεξίτηλα στο πέρασμα του χρόνου. Εκφράζουν απόψεις, εμπειρίες, συναισθήματα.
13 quotes που θα σε γεμίσουν έμπνευση



Στο pinterest, στο instagram και σε άλλα παρόμοια sites, έχει τύχει να δεις αρκετά quotes που σε έχουν εμπνεύσει και σου έχουν δώσει την κινητήρια δύναμη που χρειάζεσαι μέσα στην απαιτητική ημέρα σου.

Κάποια απ' αυτά είναι απλά λόγια λυρικά γραμμένα  που μπορούν να εκφράσουν ακριβώς τα συναισθήματα που έχεις  αλλά και γεγονότα που σε έχουν σημαδέψει. Άλλα πάλι τα διαβάζεις και είναι τόσο σοφά  που σου δημιουργούν  μια εκκωφαντική σιωπή και μετά  αναρωτιέσαι τι ήταν αυτό που σκεφτόταν, βίωσε αυτός που έβγαλε αυτό το μεγαλούργημα.

Είναι αυτά τα λόγια που θέλεις επί τόπου να αποθηκεύσεις στο κινητό σου, να τα εκτυπώσεις και να τα τοιχοκολλήσεις στο δωμάτιο σου σε ένα εμφανέστατο σημείο έτσι ώστε το μάτι σου να πέφτει κατευθείαν εκεί. Τα νοήματά τους απεριόριστα. Αφορούν βαθιές έννοιες όπως  αγάπη, φιλία, ευτυχία, αξίες, ιδανικά.

Η παρακάτω συλλογή μπορεί να σε εμπνεύσει και να σου δώσει την κινητήρια δύναμη που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις κάτι καινούριο, να αντιμετωπίσεις μια δυσκολία, να σε διδάξει κάτι.

 
"Το να έχουμε έναν εχθρό είναι σημαντικό για να ορίσουμε την ταυτότητά μας. Γι' αυτό όταν ο εχθρός δεν υπάρχει, χρειάζεται να τον κατασκευάσουμε"... 
Ουμπέρτο Έκο
 
«Αν κρίνεις την αγάπη από τις πράξεις της, είναι περισσότερο σαν να μισείς παρά σαν ν' αγαπάς.»
Φρανσουά Ντε Λα Ροσφουκό
 
«Εάν κάποιος πιστεύει ότι η αγάπη και η ειρήνη είναι κλισέ, που τα αφήσαμε πίσω στη δεκαετία του '60, αυτό είναι πρόβλημά του. Αγάπη και Ειρήνη είναι αιώνιες αξίες. »
Τζον Λένον
 
Ό,τι δεν συνέβη ποτέ, είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά.
Νίκος Καζαντζάκης, Έλληνας συγγραφέας
 
Η μοναξιά είναι για το πνεύμα ότι η νηστεία για το σώμα: θανάσιμη όταν κρατήσει πολύ, αλλά αναγκαία.
Vauvenargues, Γάλλος γνωμικογράφος
 
Χωρίς αυτοσεβασμό, δεν έχεις αυτοπεποίθηση, χωρίς αυτοπεποίθηση, δεν έχεις ταυτότητα και χωρίς ταυτότητα, δεν έχεις στυλ.
Kenneth Tynan, Βρετανός κριτικός
 
Να νικιέσαι καμιά φορά, αλλά να μην υποκύπτεις ποτέ.
Alfred de Vigny, Γάλλος συγγραφέας
 
 Φίλος είναι κάποιος που σου δίνει πλήρη ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου.
Jim Morrison, Αμερικανός τραγουδιστής
 
Είναι ανθρώπινο να ακούς να σε κακολογούν μετά από μια ευεργεσία που έκανες. 
Μέγας Αλέξανδρος
 
Το θερμόμετρο της επιτυχίας είναι ο φθόνος των ανίκανων.
Σαλβαντόρ Νταλί
 
Μην ψάχνεις την ευτυχία: είναι πάντοτε μέσα σου.  
Πυθαγόρας
 
Να είσαι για τον εαυτό σου λυχνάρι. 
Βούδας
 
Τρεις είναι οι δρόμοι προς τη σύνεση: ο δρόμος σκέψης ο πιο ευγενικός, ο δρόμος μίμησης ο πιο εύκολος, ο δρόμος εμπειρίας ο πιο δύσκολος. 
Κομφούκιος