Nωαίνα: Το έκανα από αντίδραση!

Πώς είναι να σε βρίζει η μισή Ελλάδα επειδή κατέβασες το παντελόνι σου στον αέρα του πιο δημοφιλούς talent show;
Nωαίνα: Το έκανα από αντίδραση!



Πώς είναι να σε βρίζει η μισή Ελλάδα επειδή κατέβασες το παντελόνι σου στον αέρα του πιο δημοφιλούς talent show; H Νωαίνα ξέρει, όπως επίσης ξέρει τι είναι το κίνημα αντίδρασης που λέγεται  «mooning» και μόλις μπήκε στη ζωή μας.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤ ΑΝΤΙΜΙΑΝ 

Όταν την προηγούμενη εβδομάδα έδειξε τα οπίσθιά της στη ζωντανή primetime ζώνη του ΣΚΑΪ, μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα έγινε viral. Την επόμενη μέρα όλοι φαντάζονταν πώς θα ήταν αν η Νωαίνα του X Factor είχε μπει στο Big Brother ή συναντούσε από κοντά την Άσπα Τσίνα του Fame Story. Η 28άχρονη μουσικός, σήμερα, υπερασπίζεται τον εαυτό της στο DT και μας μαθαίνει τι είναι το «mooning» που υπάρχει από τα αρχαία χρόνια ως  κίνηση διαμαρτυρίας. 

Πώς νιώθεις που κάποιοι σε έμαθαν όχι λόγω της φωνής σου αλλά επειδή κατέβασες το παντελόνι σου;

Αυτό που έγινε είναι ένα δικό μου κομμάτι. Κάτι που έκανα εγώ. Άρα αν κάποιος επιλέξει να σχολιάσει αυτήν την κίνηση αντί για τη φωνή μου είναι δικαίωμα και πρόβλημά του. Από τη στιγμή που εκτίθεμαι, ο καθένας έχει δικαίωμα να σχολιάσει ό,τι θέλει. Ο τηλεθεατής δεν μπορεί να έχει μια ολοκληρωμένη άποψη για τον χαρακτήρα μου από τα δείγματα που παίρνει.

Οπότε, τους λες να σε γνωρίσουν πρώτα καλύτερα;

Όχι, δεν λέω τίποτα σε κανέναν. Τίποτα.

Τελικά, γιατί το έκανες; 

Το έκανα από αντίδραση. Όταν έμαθα πως παρουσιαζόμουν πρώτη στο X Factor, άλλαξα τη χορογραφία μου επειδή εκείνη την ώρα θα το έβλεπαν πολλά παιδάκια και δεν ήθελα να βγω τόσο σέξι. Πήρα από μόνη μου την πρωτοβουλία να είμαι λιγότερο προκλητική. Ο Θοδωρής Μαραντίνης στην κριτική του μου είπε πως θα ήθελε να με δει πιο σέξι. Μετά ο Σάκης κοίταξε μέσα από το παντελόνι μου για να βρει το μουστάκι μου και η Ευαγγελία στο greenroom με ρώτησε και επέμεινε πού είναι το μουστάκι μου. Τότε αυθόρμητα και ως ένδειξη αντίδρασης κατέβασα το παντελόνι. Το «mooning» υπάρχει από τα αρχαία χρόνια και είναι μια κίνηση διαμαρτυρίας, απλώς δεν είναι τόσο διαδεδομένο στην Ελλάδα.

Εσύ κατάλαβες πως φάνηκε στον αέρα κάτι παραπάνω απ' όσο θα έπρεπε;

Εκείνη τη στιγμή δεν φαινόταν πως η κάμερα έπιανε κι εμένα 100%.

Το μετάνιωσες; Αν γυρνούσες τον χρόνο πίσω θα το έκανες πάλι;

Ό,τι έγινε έγινε.

Τείνεις να γίνεις αυτό που λέμε «κακό κορίτσι της showbiz»;

Ίσως είμαι παραπάνω ειλικρινής απ' όσο απαιτεί η showbiz στην Ελλάδα.

Δηλαδή, όλα είναι fake στην Ελλάδα;

Υπάρχει ένας συγκεκριμένος κώδικας. Κάποια πράγματα on camera είναι αλλιώς και off camera είναι τελείως διαφορετικά. Εμένα αυτό δεν με εκφράζει. Εγώ όπως είμαι πίσω από τις κάμερες είμαι και μπροστά.

Πώς ένιωσες όταν διάβασες τόσα αρνητικά σχόλια για σένα;

Ένας ενήλικας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και πρέπει να είναι έτοιμος να δεχτεί και τις συνέπειες. Είτε είναι θετικές είτε αρνητικές. Υπήρχαν δύο αντίπαλα στρατόπεδα.ΕΑ ποιο στρατόπεδο νίκησε;

Εσύ τι πιστεύεις, ποιο στρατόπεδο νίκησε τελικά;

Είναι πολύ νωρίς για να ξέρω. Θα φανεί στον χρόνο και στην πορεία. Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να παραδειγματιστούν απ’ αυτό. Σε δύο χρόνια θα μπορώ να σου πω πώς αυτό που έκανα έφερε κάποια θετική αλλαγή ή θα μείνει απλώς μια ανάμνηση. Ως η κίνηση της Νωαίνας να δείξει τον κώλο της.

Υπήρχε όμως και μια μερίδα, όχι ειδικών, αλλά απλού κόσμου που σε έβριζε στα social media. 

Από τη στιγμή που εκτίθεμαι στην τηλεόραση, είμαι προετοιμασμένη και για κάτι τέτοιο. Άρα δεν σοκαρίστηκα.

Και ο Γιώργος  Θεοφάνους ταράχτηκε από την κίνησή σου και μάλιστα την κατέκρινε στον αέρα;

Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του. Ο Γιώργος Θεοφάνους ξέρει πολύ καλά να κάνει τηλεόραση. Του είναι εύκολο να δημιουργεί εντυπώσεις και ίντριγκες για να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του. Είναι ένας άνθρωπος που δεν θέλει να χάνει.

Αλήθεια, θα τραγουδούσες τραγούδια του;

Δεν ξέρω. Δεν βάζω ταμπέλες στο ρεπερτόριο. Πηγαίνω με τα τραγούδια και με το αν με εκφράζει ο στίχος και η μουσική.

Σου έκανε εντύπωση που μία κοπέλα στο twitter σου έκανε πρόταση γάμου;

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως είχα περισσότερα μηνύματα αγάπης από γυναίκες παρά από άντρες.

Μήπως φταίει το μουστάκι;

Μπορεί. Υπάρχει μια ταύτιση της Νωαίνας και των γυναικών στην Ελλάδα που θέλουν να ακουστεί η φωνή τους και να απελευθερωθούν.

Σε έχει φλερτάρει γυναίκα;

Μπορεί και ναι μπορεί και όχι. Εδώ και άντρες που με φλερτάρουν δεν το παίρνω είδηση. Γενικά, είμαι λίγο στον κόσμο μου. Αλλά αν με φλέρταρε μια γυναίκα με ωραίο τρόπο, θα ένιωθα κολακευμένη.

Είσαι από την Κύπρο, ζεις στην Αγγλία και τώρα μένεις στην Αθήνα. Πώς σκέφτεσαι τη ζωή σου;

Όλα είναι ακόμα ρευστά. Ζούσα στο Λονδίνο γύρω στα 10 χρόνια. Εκεί έχω ακόμα κάποια πράγματα και κάποιους συνδετικούς κρίκους. Θα ήθελα να ζήσω και στις τρείς αυτές χώρες.

Πώς ξεκίνησε η ιδέα για το περιβόητο μουστάκι; 

Το μουστάκι είναι ένα σύμβολο υπόσχεσης που έδωσα στον πατέρα μου πριν φύγει από τη ζωή και αφορά σε ένα πολύ προσωπικό ζήτημα.

Τι εννοείς όταν λες ότι έδωσες υπόσχεση στον πατέρα σου;

Ένα μήνα πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, τον έχασα ξαφνικά. Δεν ήταν άρρωστος, όμως κάποια γεγονότα που συνέβησαν σχετικά με εμένα επηρέασαν αρνητικά στην υγεία του. Κάποιοι άνθρωποι έκαναν πολύ μεγάλο κακό σ' εμένα και όλο αυτό είχε αντίκτυπο στην υγεία του πατέρα μου. Από τη στενοχώρια επιδεινώθηκε η υγεία του και αποδυναμώθηκε ο οργανισμός του.

Αυτοί οι άνθρωποι σου έκαναν κακό σε επαγγελματικό ή σε προσωπικό επίπεδο; 

Σε γενικό επίπεδο. Κάποιοι άνθρωποι μου έκαναν ζημιά και με διέσυραν αδίκως για να αποκρύψουν δικά τους δεδομένα που μπορεί να γνώριζα εγώ. Το αποτέλεσμα ήταν να επηρεαστεί η υγεία του πατέρα μου από αυτό.

 

Τι ακριβώς υποσχέθηκες στον πατέρα σου πριν φύγει;

Του υποσχέθηκα πως μπορεί να έχω μείνει μόνη μου αλλά θα παλέψω για την αλήθεια εναντίον αυτών των ανθρώπων που έκαναν ζημιά στην τιμή της οικογένειάς μου. Θα παλέψω για την αλήθεια.

Πώς συμπεριφέρεσαι όταν ερωτεύεσαι;

Μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να ερωτευτώ, αλλά τα δίνω όλα για όλα. 

Πότε ερωτεύτηκες τελευταία φορά;

Πάνε χρόνια. Όταν πληγωνόμαστε χάνουμε την εμπιστοσύνη στους άλλους. Οι πιο δυναμικοί άνθρωποι είναι ταυτόχρονα και οι πιο ευαίσθητοι.

Έχεις σηκώσει το χέρι σε άντρα;

Ναι, σε δημόσιο χώρο κιόλας.

Αδέρφια έχεις;

Έχω έναν αδερφό από άλλο πατέρα όμως. Είναι 9 χρόνων.

Με τη μητέρα σου τι σχέση έχεις;

Καλή. Η μαμά μου δεν ζούσε με τον μπαμπά μου. 

Πότε έκλαψες τελευταία φορά;

Και σήμερα. Είμαι ευσυγκίνητος άνθρωπος και συχνά βουρκώνω και δακρύζω.

Πώς τα καταφέρνει ένα κορίτσι που ζει στο Λονδίνο 10 χρόνια;

Όταν σπούδαζα με στήριζε η οικογένεια μου, αλλά ανά διαστήματα δούλευα κι εγώ και έβγαζα τα δικά μου χρήματα. Έχω δουλέψει σερβιτόρα, έχω φτιάξει καφέδες... 

 

Στα μπουζούκια θα τραγουδούσες;

Εξαρτάται από το σχήμα και το μέρος.

Ποιον έχεις πρότυπο;

Όταν ήμουν μικρή μου άρεσε η Mariah Carey και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης. 

Τι σου λέει ο κόσμος που συναντάς στον δρόμο;

Ο κόσμος είναι πάρα πολύ θετικός. Μόνο ένα αρνητικό περιστατικό βίωσα με μια μεθυσμένη κυρία που βρισκόταν σε ένα μπαράκι. Δεν καταλάβαινα τι μου έλεγε, απλώς μου μιλούσε και με έφτυνε στο πρόσωπο και με κρατούσε από τον λαιμό. Κατά τ' άλλα, τα σχόλια του κόσμου είναι πολύ θετικά.

Ποιος θέλεις να βγει νικητής;

Αυτός που θα πάρει τον τίτλο του νικητή δεν σημαίνει πως θα είναι και ο πιο επιτυχημένος. Είναι πολύ σχετικό αν κρίνεται η επιτυχία από ένα αυτοκίνητο. Ο Λέοντας έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει αν όλη η Κύπρος τον υποστηρίξει. Και ο Ίαν έχει μεγάλες πιθανότητες. Κάτι ήξερε ο Γιώργος Θεοφάνους όταν διάλεξε την ομάδα των αγοριών. 

Τι θα έλεγες στον πατέρα σου αν σε άκουγε τώρα;

Δεν θα ήθελα να του πω κάτι. Νομίζω πως αυτά που πρέπει να ξέρει, τα ξέρει.

Τι τίτλο θα έβαζες σ' αυτή τη συνέντευξη; Όλα για το μουστάκι ή όλα για τον πατέρα μου;

Ακόμα όλα είναι πολύ νωπά και πολύ φρέσκα. Σε τρεις μήνες από τώρα θα σου πω αν όλα ήταν για το μουστάκι ή τον πατέρα μου.

ΠΗΓΗ: περιοδικό Down Town