Θέλεις να είσαι happy κάθε μέρα;

Tότε θα υιοθετήσεις αυτές τις 5 συνήθειες από αύριο!
Θέλεις να είσαι happy κάθε μέρα;



Τι καλύτερο από το να ξεκινάς την ημέρα σου με θετική ενέργεια και να καταλήγεις στο τέλος της με την ίδια ενέργεια. Νομίζεις ότι είναι δύσκολο. Αλλά δεν είναι. Οι πραγματικά χαρούμενοι άνθρωποι είναι αυτοί που ευχαριστιούνται με τα πιο απλά πράγματα, διαχωρίζουν στο μυαλό τους τι είναι σημαντικό και που πρέπει να δώσουν σημασία. Δεν αναλώνονται, βοηθούν όποιον τους έχει ανάγκη και δεν είναι παρτάκια. 

Αλλά ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι:

Κίνηση πρώτη
Ξεκίνα την ημέρα σου με διαλογισμό. Κάτσε πέντε λεπτά στο κρεβάτι σου σε μία στάση που σε βολεύει και κλείσε τα μάτια. Προσπάθησε να μην σκεφτείς τίποτα και να εστιάσεις μόνο στην αναπνοή. (Aν δεν τα καταφέρεις αμέσως κάνε υπομονή και κάθε φορά θα σκέφτεσαι και λιγότερο.)
Ο σκοπός είναι να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου και να νιώσεις ευγνωμοσύνη για τη στιγμή.

Τοξικοί άνθρωποι #NOT
Απομάκρυνε από δίπλα σου τους ανθρώπους που έχουν αρνητική ενέργεια και "ρουφάνε" τη δική σου. Η ζωή είναι μικρή για να χαλιέσαι, για να αναλώνεσαι με ανθρώπους που έχουν αρνητική στάση στη ζωή τους και σε επηρεάζουν. 

Αρνητικές σκέψεις #ΝΟΤ
Όλοι οι άνθρωποι ακόμα και οι πιο θετικοί έχουν αρνητικές σκέψεις. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τις "πολεμήσεις". 
Πώς; Κάνοντας ακριβώς το αντίθετο. Όποτε σου έρχεται κάτι αρνητικό αναίρεσέ το με μια θετική απάντηση-σκέψη. 
Αν το κάνεις συνήθεια αυτό θα δεις μετά ότι θα καταφέρεις να ελέγξεις τις σκέψεις σου και να σκέφτεσαι μόνο θετικά. 
Αυτό που θα διαπιστώσεις είναι ότι όλα είναι θέμα ενέργειας.

Κάνε focus στους άλλους περισσότερο από τι σε σένα!
Όταν είσαι down είναι πολύ εύκολο να χαθείς στο εγώ σου, να νιώσεις μιζέρια και να πάθεις κατάθλιψη. Γιατί δεν κάνεις το αντίθετο; Αγνόησε το τι νιώθεις και βοήθησε τους άλλους. Κάνε εθελοντισμό, παρηγόρησε έναν φίλο σου, γράψε ένα εμψυχωτικό γράμμα σε μία φίλη σου που δεν είναι και στα καλύτερά της. Αν το κάνεις αυτό θα νιώσεις πιο happy με τον εαυτό σου και θα αποκτήσεις αυτοέλεγχο. 

Το βράδυ πριν κοιμηθείς κάνε τον απολογισμό της ημέρας.
Πάρε χαρτί και μολύβι και γράψε ότι σε ενόχλησε, ότι σε έκανε να νιώσεις χαρούμενη, περήφανη, περίεργα. Γράψε ότι νιώθεις, ότι σε απασχολεί, ότι σε κουράζει, ότι θέλεις να αλλάξεις, ότι περιμένεις. 

Φτιάξε το χώρο σου: 7 DIY για να μοιάζει ο χώρος σου με αυτούς που βλέπεις στα περιοδικά