7 φυσικοί τρόποι να καταπολεμήσεις το άγχος σου!

Θα δεις αμέσως διαφορά!
7 φυσικοί τρόποι να καταπολεμήσεις το άγχος σου!



Το άγχος είναι γνωστό ως μία από τις μεγαλύτερες αιτίες των ιατρικών επισκέψεων στον κόσμο. Μπορεί να έχει εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία σου και να κάνει την καθημερινότητά σου ποιοτικά χαμηλότερη. Όλοι περνάμε στρεσογόνες καταστάσεις κάποιες στιγμές στη ζωή μας χωρίς να παίζει ιδιαίτερη σημασία το lifestyle που έχουμε. Σε μία καθημερινότητα, λοιπόν, που θέλοντας και μη σε οδηγεί κατευθείαν στο στρες, εσύ τι κάνεις για να το καταπολεμήσεις; Αυτοί είναι 7 φυσικοί τρόποι να βοηθήσεις το άγχος σου και να τονώσεις τον οργανισμό σου! 

1)Φτιάξε έναν πίνακα ευτυχίας!
Γράφε πράγματα που έχεις να κάνεις καθημερινά και τα οποία σου φτιάχνουν τη διάθεση! Έτσι θα τα βλέπεις και θα δημιουργήσεις μία αναπάντεχη αισιοδοξία για αυτά που έχεις προγραμματίσει και τα περιμένεις πώς και πώς!

2)Εξασκήσου στη φύση!
Η άσκηση είναι ένας φανταστικός τρόπος για να μειώσεις τα επίπεδα του άγχους σου, αλλά αντί να μένεις σε μία αίθουσα πήγαινε το ένα βήμα παραπέρα!
Κάνε την προπόνηση σου στη φύση! Είτε επιλέξεις να πας για αργό περπάτημα στο δάσος , είτε για yoga στη θάλασσα, ο χρόνος που θα ξοδέψεις στη φύση θα είναι κάτι παραπάνω από ποιοτικός και θα σε ανακουφίσει! 

3) Μείνε μακριά από συσκευές τεχνολογίας για λίγες ώρες την ημέρα κάθε μέρα!
Προγραμμάτισε για 3 ώρες καθημερινά να μη σε απασχολεί ούτε το κινητό, ούτε ο υπολογιστής, ούτε ακόμα και η τηλεόραση. Κάνε άλλα πράγματα! Μη μου πεις ότι δεν μπορείς!

4) Διάβαζε βιβλία καθημερινά!
Βρες λίγο χρόνο έστω και πριν κοιμηθείς να χαλαρώνεις παρέα με ένα βιβλίο. Μελέτες έχουν δείξει ότι μειώνει το στρες έως και 68%!


5)Ισορρόπησε τη σωστή διατροφή με την καλή ψυχικη υγεία!
Κάνε ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής το οποίο να σε τονώνει και είτε το πιστεύεις είτε όχι θα δημιουργήσει άμυνες στον οργανισμό κατά του στρες.

6)Γράφε τα συναισθήματά σου σε ένα ημερολόγιο.
Αν περνάς καταστάσεις άγχους κατά καιρούς αλλά δε θέλεις να φορτώσεις σε κανέναν τα προβλήματά σου, κάνε ένα καινούριο κολλητό! Πάρε ένα ημερολόγιο και γράφε καθημερινά στο φιλαράκι σου τι σε προβληματίζει και τι θα ήθελες να αλλάξεις! Είναι σίγουρο πως θα ανακουφιστείς.


7)Απόφυγε στρεσσογόνες καταστάσεις.
Τι εννοώ με αυτό; Είναι απολύτως κατανοητό πως καθημερινά περνάς πολλές και αγχωτικές καταστάσεις. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που δεν χρειάζεται να προσθέτεις άγχος με άλλα πράγματα στον οργανισμό σου! Παραδείγματος χάρη αν έχεις ένα ραντεβού μην φύγεις τελευταία στιγμή από το σπίτι! Φύγε αρκετά νωρίτερα ώστε και να κάνεις μία βόλτα πριν να ηρεμήσεις αλλά και να μην στρεσαριστείς από το άγχος του χρόνου για το αν θα φτάσεις έγκαιρα!

Διάβασε ακόμα: Νιώθεις αγχωμένη; Ξεκίνα διαλογισμό! (Οδηγίες για αρχάριους!)