9 ανατριχιαστικά μέρη (για να μην πας)

Και μερικές ιστορίες για να φρικάρεις τους φίλους σου σε ένα road-trip.
9 ανατριχιαστικά μέρη (για να μην πας)



Θυμάσαι τις ανατριχιαστικές ιστορίες που άκουγες όταν ήσουν μικρό παιδί; Μήπως διάβασες για  τους vintage αστικούς μύθους που γράψαμε σε προηγούμενη ανάρτηση;  Παρακάτω θα βρεις μία συλλογή από τρομακτικές ιστορίες που θα σου σηκώσουν την τρίχα τις οποίες βέβαια μπορείς να διηγηθείς κατά τη διάρκεια ενός μεταμεσονύχτιου ταξιδιού με τους φίλους σου για να τους φρικάρεις. Άλλες είναι βασισμένες σε πραγματικά γεγονότα και άλλες έχουν αμφίβολη προέλευση.

Φαντάσματα που ουρλιάζουν;

Panoramio

Τι θα ήταν οι ιστορίες με φαντάσματα χωρίς τα ουρλιαχτά μιας γυναίκας; Το Raven Rock βρίσκεται στο Ichabod Crane του Sleepy Hollow όπου ζει ένα φάντασμα το οποίο λέγεται ότι ουρλιάζει πριν από κάθε χιονοθύελλα, μιας και πέθανε με αυτό τον τρόπο. To φρούριο του Mifflin θεωρείται επίσης στοιχειωμένο και κατοικείται από μία γυναίκα που ουρλιάζει. Επίσης, στα προάστια του San Diego, στο τέλος ενός χωματόδρομου υπάρχει ένα δέντρο. Ο θρύλος λέει ότι αν το πλησιάσεις πολύ κοντά με το αυτοκίνητό σου και κορνάρεις 3 φορές, θα εμφανιστεί το φάντασμα ενός κοριτσιού (μάντεψε) που ουρλιάζει.

Η γέφυρα των αυτοκτονιών

Colorado Boulevard

Η γέφυρα του Colorado, μπορεί να έχει όμορφη αρχιτεκτονική αλλά το παρελθόν της είναι αιματοβαμμένο. Τουλάχιστον 100 άτομα έχουν αυτοκτονήσει από αυτή τη γέφυρα. Η πιο διάσημη ιστορία μιλάει για έναν άντρα που εργαζόταν για την κατασκευή της ο οποίος έπεσε και προσγειώθηκε σε υγρό τσιμέντο.  Ο θρύλος λέει ότι εγκλωβίστηκε ζωντανός και ότι ακόμα ακούγονται οι κραυγές του. Αλλά δεν είναι μόνος του. Το 1930, μία γυναίκα πήδηξε από τη γέφυρα με το μωρό στα χέρια της. Το μωρό ως εκ θαύματος επέζησε καθώς προσγειώθηκε σε ένα κλαδί δέντρου. Η μητέρα όμως δεν τα κατάφερε και γι αυτό περνάει την αιωνιότητα ψάχνοντας το παιδί της. Κάποιοι, λένε ότι την έχουν δει επανειλημμένως να πηδάει από τη γέφυρα και να εξαφανίζεται στον αέρα.

Το σινιάλο του φαντάσματος

YouTube

Μία βροχερή νύχτα του 1867, ένας άντρας με το όνομα Joe Baldwin ο οποίος εργαζόταν στη σήμανση των σιδηροδρομικών σταθμών βρισκόταν στο πίσω βαγόνι ενός τρένου στη Νότια Καρολίνα. Ξαφνικά, το τρένο εκτροχιάστηκε και ο Joe συνειδητοποίησε ότι το βαγόνι αποκολλήθηκε από το υπόλοιπο τρένο. Ο Joe τρομοκρατήθηκε γιατί ήξερε ότι από πίσω ακολουθούσε άλλο τρένο. Έτσι, άρχισε να κάνει σινιάλο με το φανάρι του στο τρένο που ερχόταν. Παρά τις προσπάθειές του, ο οδηγός δεν είδε το βαγόνι στην ώρα του. Ο Joe αποκεφαλίστηκε κατά τη σύγκρουση. Λίγο καιρό μετά την τραγωδία, ο κόσμος άρχισε να βλέπει ένα φως κοντά στις γραμμές παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε προγραμματισμένο δρομολόγιο. Κάποιοι λένε ότι ο Joe προειδοποιεί ότι έρχεται το επόμενο τρένο. Άλλοι λένε ότι ακόμα ψάχνει το κεφάλι του. Οι γραμμές αφαιρέθηκαν το 1977 και το σινιάλο του φαντάσματος δεν έχει ξαναεμφανιστεί.

Το φάντασμα που έβαλε στη φυλακή το δολοφόνο της

West Virginia Encyclopedia

Η Zona Heaster Shue, που ζούσε στο εικονιζόμενο σπίτι με τον άντρα της Erasmus Stribbling Trout Shue (τι όνομα και αυτό!) πέθανε το 1897. Το περιβάλλον της νόμιζε ότι πέθανε με φυσικό τρόπο γι αυτό της έκανε μία φυσιολογική κηδεία. 4 μήνες μετά, η μητέρα της Zona υποστήριξε ότι συνάντησε το πνεύμα της κόρης της η οποία της είπε ότι την δολοφόνησε ο άντρας της. Έτσι, έγινε η εκταφή του σώματος της Zona και ακολούθησε δίκη. Βρέθηκε ότι ο λαιμός της ήταν σπασμένος και ο Erasmus καταδικάστηκε. Ήταν η μοναδική περίπτωση που η μαρτυρία ενός φαντάσματος καταδίκασε έναν δολοφόνο. Και όλα αυτά συνέβησαν σε ένα μικρό προάστιο του Greenbrier, στη Δυτική Βιρτζίνια.

Τα αποτυπώματα των φαντασμάτων

Flickr

Αυτή η ιστορία φαντασμάτων λέει ότι εάν ανέβεις με το αυτοκίνητό σου σε ένα ύψωμα ενός λόφου και βάλεις νεκρά, αυτό θα νικήσει τους νόμους της βαρύτητας και θα ανέβει προς τα πάνω. Αν μάλιστα πασπαλίσεις το καπό και το πορτ-παγκάζ του αυτοκινήτου με baby powder και το βάλεις μπρος, τότε εάν ξαναβγείς από το αμάξι θα διαπιστώσεις ότι υπάρχουν δεκάδες αποτυπώματα από τα χέρια παιδιών μαθητών σα να προσπαθούν να σε βοηθήσουν να το σπρώξεις. Η ιστορία βασίζεται σε γεγονός που έχει άγνωστη ημερομηνία, μια μέρα που ο οδηγός ενός σχολικού έχασε τον έλεγχό του. Το λεωφορείο συγκρούστηκε και όλοι οι επιβάτες πέθαναν. Και πλέον, τα φαντάσματα των μαθητών βοηθούν τους οδηγούς για να μην έχουν την ίδια μοίρα. Υπάρχουν πολλές εκδοχές αυτής της ιστορίας, οι οποίες λέγεται ότι συμβαίνουν σε διάφορα μέρη της Αμερικής.

Για το νεκροταφείο, παρακαλώ!

WGN Radio

Το 1927, μία χειμωνιάτικη νύχτα σε μια αίθουσα χορού στο Illinois ένα ζευγάρι άρχισε να καυγαδίζει. Η γυναίκα που λεγόταν Mary έφυγε από το χώρο και ξεκίνησε να περπατάει για τα σπίτι της μέσα στο κρύο. Στο δρόμο την χτύπησε αυτοκίνητο και ο οδηγός την παράτησε νεκρή πάνω στη λεωφόρο Archer. Αν σήμερα οδηγείς στη συγκεκριμένη οδό και δεις μία ξανθιά γυναίκα με γαλάζια μάτια και λευκό φόρεμα να κάνει ωτοστόπ, μη φοβηθείς. Κάποιοι οδηγοί την πήραν, εκείνη καθόταν ήσυχη στο πίσω κάθισμα τους ζήτησε να τη μεταφέρουν μέχρι το νεκροταφείο και μετά εξαφανίστηκε.

Το σπίτι των πνευμάτων με τα 10.000 παράθυρα

calisphere

Η Sarah Winchester έχτισε το Winchester Mystery House όταν έμεινε χήρα. Ο άντρας της, William Wirt Winchester, πέθανε το 1881 και ήταν γόνος της διάσημης οικογένειας που κατασκεύαζε τις καραμπίνες Winchester.  Στην απόγνωσή της για το χαμό του άντρα της και του μονάκριβου παιδιού της 15 χρόνια νωρίτερα, η Sarah συμβουλεύτηκε ένα μέντιουμ. Το μέντιουμ της είπε ότι έχει καταραστεί από όλες εκείνες τις ψυχές που πέθαναν από τα τουφέκια που κατασκεύαζε ο άντρας της. Και ότι σύντομα θα είχε και εκείνη την ίδια τύχη. Τη συμβούλεψε να χτίσει ένα σπίτι για να κατευνάσει τα θυμωμένα πνεύματα. Χωρίς κανένα αρχιτεκτονικό σχέδιο, η Darah επέβλεπε συνεχώς την κατασκευή του Winchester Mystery House για 38 χρόνια μέχρι που πέθανε. Τα παρακάτω νούμερα θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις: Υπάρχουν 160 δωμάτια, 40 υπνοδομάτια, 2 αίθουσες χορού, 47 τζάκια και 10.0000 παράθυρα.

Έκανε αναπάντητες ενώ ήταν νεκρός

Field Logix

Ένα από τα χειρότερα ατυχήματα τρένων στην ιστορία συνέβη στις 12 Σεπτεμβρίου του 2008. Ο οδηγός του τρένου ήταν απασχολημένος στέλνοντας μηνύματα και δεν είδε τη σήμανση. Ένα λεπτό μετά συγκρούστηκε με άλλο τρένο με αποτέλεσμα να πεθάνουν 25 άτομα και να τραυματιστούν 135. Μεταξύ των νεκρών, ήταν και ένας άντρας που λεγόταν Charles Peck. Η οικογένειά του, που δεν ήταν σίγουρη αν  είναι νεκρός ή όχι συγκεντρώθηκε σε ένα σπίτι. Την ώρα που περίμεναν για τα νέα του, λάμβαναν κλήσεις από το κινητό του. Όταν το σήκωναν, δεν άκουγαν τίποτα. Όταν έπαιρναν πίσω, το μόνο που άκουγαν ήταν ο τηλεφωνητής. Από το τηλέφωνό του έγιναν 35 κλήσεις εκείνο το βράδυ. Το πλήρωμα διάσωσης εντόπισε της κλήσεις από το αμάξι που έκανε ο Perck και διαπίστωσε ότι είχε πεθάνει κατά τη σύγκρουση.

Έζησε μια φορά αλλά θάφτηκε δυο

Cult of Weird

Σε μία μικρή πόλη της Ιρλανδίας, τη Lurgan, μια γυναίκα με το όνομα Margorie McCall πέθανε από πυρετό το 1705. Επειδή τότε ήταν μία πολύ διαδεδομένη ασθένεια και ο κόσμος φοβόταν, την έθαψαν κατευθείαν. Όμως επειδή το δάχτυλο της γυναίκας ήταν πρησμένο ο άντρας της δεν μπορούσε να της αφαιρέσει ένα πολύτιμο δαχτυλίδι. Το επόμενο βράδυ, ληστές την ξέθαψαν και προσπάθησαν να της βγάλουν το δαχτυλίδι. Καθώς όμως ήταν αδύνατο, αποφάσισαν να της το κόψουν.  Την ώρα που της έκοβαν το δάχτυλο η Margorie ξύπνησε, σηκώθηκε και άρχισε να ουρλιάζει. Οι ληστές τρομοκρατήθηκαν και έφυγαν. Η Margorie παρόλο που ήταν αδύναμη κατάφερε να βγει από τον τάφο και γύρισε σπίτι της.