Τι να ακούσεις την Κυριακή του Πάσχα αντί για κλαρίνα

Επειδή ξέρουμε ότι βαρέθηκες να ακούς το "Γλύκα- Γλύκα" την ώρα που κοιτάς τον οβελία να ξεροψήνεται.



Από το κλαρίνο δεν θα σου προτείνουμε να πας στους Black Keys. Μην πάθει πολιτισμικό σοκ κι ο παππού μεταξύ μεζέ και τσίκνας. Απλώς να, εκεί που θα τυλίγει το κοκορέτσι, εσύ θα αλλάξεις με διακριτικότητα το cd. Κι ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

Γιάννης Χαρούλης |Χειμωνανθός
Κυκλοφόρησε το 2009 κι ακόμα κοπανιέσαι και ανάβεις αναπτήρες όταν το ακούς στο Θέατρο Βράχων.

 

Imam Baildi- Αργοσβήνεις μόνη 
Πρωτοκυκλοφόρησε το 1947, σε στίχους και μουσική Βασίλη Τσιτσάνη. Οι Ιmam Baildi το διασκεύασαν πριν δύο χρόνια και μας έδωσαν έναν καλό λόγο να το (ξανα)αγαπήσουμε. 

 

Φωτεινή Βελεσιώτου |Μέλισσες
Ένα κομμάτι όλο καημό με την φωνάρα της Φωτεινής. Αν είχε γεννηθεί πολλά χρόνια πριν, την εποχή που το ρεμπέτικο άνθιζε, θα είχε γράψει ιστορία.

 

Locomondo- Φραγκοσυριανή
Κυκλοφόρησε το 2010 στο δίσκο "12 Μέρες στην Jamaica". Πόσο ωραία version! 

 

Δημήτρης Ζερβουδάκης |Τ' ανείπωτα
Τα λόγια είναι περιττά. Κυκλοφόρησε το 2006 στο δίσκο του "Στα χαμηλά και στα ψηλά". Πέρυσι ο καλλιτέχνης κατέφυγε στη δικαοσύνη, γιατί το τραγούδι του κυκλοφόρησε χωρίς την άδεια του σε δίσκο γνωστού τραγουδιστή της αθηναϊκής πίστας.

 

Σωκράτης Μάλαμας |Πριγκηπέσα
Πριν 15 χρόνια ο Σωκράτης Μάλαμας έκανε στην Πριγκηπέσα του τη μεγάλη εξομολόγηση. Το κομμάτι κυκλοφόρησε το 2000 και ακόμα θες κάτι να γκρεμίσεις, ακούγοντάς το.

 

Penny and the Swingin' Cats |Εξωτικό Χαρμάνι
Το τραγούδι της Πέννυς και των γατων της κέρδισε στο διαγωνισμό του Jumping Fish Artist Contest την περασμένη χρονιά. Άκουσε το και θα καταλάβεις γιατί.

 

Gadjo Dilo | Αλλα μου λεν τα μάτια σου
Η μπάντα που (όπως λένε οι ίδιοι) δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό την αναβίωση της gypsy παραδοσιακής μουσικής, πριν δύο χρόνια διασκεύασε το τραγούδι που αγαπήθηκε από την Πόλυ Πάνου το 1959.

 

The Burger Project - Ματούλα Ζαμάνη |Μπαξέ Τσιφλίκι
Το γνωστό κομμάτι του Τσιτσάνη διασκευάστηκε το 2013 από την εκκεντρική μπάντα, παρέα με τη Ματούλα Ζαμάνη. Μα τι ωραία που είναι αυτή η swing version του.

 

The Swing Shoes |Πέρα στους πέρα κάμπους
Τα "swing παπούτσια" δημιουργήθηκαν το 2006. Η μπάντα αποτελείται από δύο κιθάρες, ένα μπάσο κι ένα βιολί και διασκευάζουν σε swing ορχηστρικές εκδοχές παλιά ελληνικά τραγούδια.