Θέλεις ωραίο σώμα χωρίς γυμναστήριο και δίαιτα; Γίνεται!

Διασκεδαστικοί τρόποι που θα σε βοηθήσουν να κάψεις θερμίδες.
Θέλεις ωραίο σώμα χωρίς γυμναστήριο και δίαιτα; Γίνεται!



Είναι γνωστό ότι το ωραίο σώμα θέλει θυσίες και ιδρώτα, πράγμα που σημαίνει καλή διατροφή και γυμναστήριο, αλλά βαριέσαι! Θέλεις να χάσεις λίγα κιλά, επιθυμείς να δεις το σώμα σου καλύτερο, αλλά αρνείσαι πεισματικά να μπεις σε μια ρουτίνα που περιλαμβάνει βάρη και διάδρομο στο γυμναστήριο και γεύματα στον ατμό. Μπορείς να χαρείς, γιατί εδώ θα βρεις διασκεδαστικούς τρόπους που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις εξίσου καλά αποτελέσματα, να αποκτήσεις καλύτερο κορμί, χωρίς κόπο και ανιαρές ασκήσεις στο γυμναστήριο. Δεν το πιστεύεις; Δοκίμασέ το!

1. Βάλε τα αθλητικά σου και πήγαινε στο πιο κοντινό πάρκο ή πλατεία. Αν έχεις στη γειτονιά σου κάποιο ανοιχτό γήπεδο, ακόμα καλύτερα. Ξεκίνα περπάτημα για να ζεσταθούν οι μύες σου και ύστερα αφιέρωσε 60 με 90 δευτερόλεπτα σε αυτές τις ασκήσεις:

  • Καθίσματα 90ο με ένα μικρό αλματάκι, κάθε φορά που σηκώνεσαι.
  • Αλματάκια με γόνατα στο στήθος.
  • Push-ups
  • Ανεβάσματα (στην εξέδρα ή σε ένα παγκάκι) εναλλάξ, πρώτα το ένα πόδι και μετά το άλλο.

2. Μπες σε μια ομάδα. Μπορείς να επιλέξεις ένα πρόγραμμα γυμναστικής του δήμου σου, να γραφτείς στο αθλητικό σωματείο της γειτονιάς σου (υπάρχουν τμήματα για όλους), ή στη σχολή χορού. Εκτός από το ότι θα γνωρίσεις κόσμο, θα κάνεις κάτι διαφορετικό, μέσα από το οποίο θα γυμναστείς και θα διασκεδάσεις.
3. Βγες για ένα περίπατο στο κέντρο. Βάλε άνετα παπούτσια και ξεκίνα να τριγυρνάς, παρατηρώντας ταυτόχρονα πράγματα που ποτέ, μέχρι τώρα, δεν είχες προσέξει.
4. Οργάνωσε μια εκδρομή με φίλους στην εξοχή και συνδύασέ την με λίγη γυμναστική στον καθαρό αέρα. Πηγαίνετε σε ένα βουνό, για να έχει και δροσούλα, και ξεκινήστε τρεξιματάκι ανάμεσα στα δέντρα και τη φύση.
5. Πήγαινε σε ένα γήπεδο στίβου και ξεκίνα το τρέξιμο. Ο χώρος θα σε εμπνεύσει με το που μπεις. Θα γνωρίσεις πολλά άτομα που πηγαίνουν εκεί για την καθημερινή τους γυμναστική κι εκτός από ωραίο σώμα, θα αποκτήσεις και νέες φιλίες, που θα σου δώσουν ένα έξτρα κίνητρο για να μην τα παρατήσεις.
6. Ρίξε μια ματιά στις προσφορές που υπάρχουν στο διαδίκτυο και κλείσε ένα πακέτο συνεδριών γιόγκα ή ό,τι άλλο είδος γυμναστικής σου αρέσει και θα ήθελες να δοκιμάσεις. Σε sites όπως το Groupon, θα βρεις πολλές και καλές προσφορές από μαθήματα pilates, μέχρι ιστιοπλοΐας και ορειβασίας. Ευκαιρία να δοκιμάσεις κάτι καινούριο!
7. Κάνε γυμναστική, ενώ καθαρίζεις το σπίτι σου! Βάλε λίγη μουσικούλα για να σου δώσει ρυθμό και ξεκίνα τις δουλειές σου, ενώ ταυτόχρονα χορεύεις. Θέλεις να θέσεις στον εαυτό σου μια extra δοκιμασία; Κάθε φορά που τελειώνει ένα τραγούδι, κάνε 10 κοιλιακούς, στο επόμενο 10 ραχιαίους και ούτω καθεξής.
8. Γράψου σε έναν κοινωνικό οργανισμό. Εκτός από βοήθεια στο σύνολο, θα οφελήσεις και τον εαυτό σου, μιας και θα έχεις μια παραπάνω αφορμή να κινείσαι, συμμετέχοντας στις δραστηριότητες του οργανισμού.
9. Υπάρχουν πολλά προγράμματα γυμναστικής που μπορείς να κατεβάσεις και να τα κάνεις μόνη σου στο σπίτι. Αν βαριέσαι να πας γυμναστήριο, είναι μια καλή και διασκεδαστική λύση. Ξεκίνα με μαθήματα γιόγκα, γιατί μπορείς να κάνεις εύκολα στο χώρο του σπιτιού σου τις ασκήσεις που θα δεις.
10. Έχεις σκύλο; Ευκαιρία να τον κάνεις μια μεγάλη βόλτα!

Δες εδώ πώς θα χάσεις το λίπος που έχεις στην κοιλιά σου, μέσα σε 1 εβδομάδα!