Πώς θα καταλάβεις ότι η δίαιτα σου δεν λειτουργεί

3 βασικοί λόγοι σου δίνουν την απάντηση!
Πώς θα καταλάβεις ότι η δίαιτα σου δεν λειτουργεί



Ξεκινάς μια δίαιτα γιατί θέλεις να χάσεις τα περιττά κιλά που ενδεχομένως να έχεις. Έχεις θέσει έναν υψηλό και δύσκολο  στόχο! Αλλά, με το σωστό διατροφικό πλάνο δεν θα νιώθεις ότι πρέπει να πετύχεις μια αδύνατη αποστολή. Ποια είναι όμως τα σημάδια που σου δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά; Δες ποια είναι για να μην σου στέκονται εμπόδιο στο στόχο σου.

Πεινάς όλη την ημέρα. 
Εντάξει είναι λογικό στην αρχή κάθε δίαιτας να έχεις το αίσθημα της πείνας και να μην μπορείς να προσαρμοστείς εύκολα στο νέο σου διατροφικό πρόγραμμα. Αν όμως η όρεξή σου είναι εκτός ελέγχου όλη την ώρα, τότε ξεκάθαρα κάτι δεν πάει καλά.

Δεν χάνεις βάρος 
Εξαρτάται από πολλούς λόγους η απώλεια κιλών αλλά κάποια στιγμή ενεργοποιείται ο μεταβολισμός και αρχίζεις να τα χάνεις.
Αν, όμως  δεν χάνεις καθόλου κιλά, ούτε καν γραμμάρια, για αρκετό καιρό, τότε κάτι δεν πάει καλά!

Πεπτικά προβλήματα 
Μόλις ξεκίνησες να κάνεις δίαιτα και αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχουν κάποιες επιπλοκές. Έγινες ξαφνικά δυσκοίλια και  μπορεί να έχεις έλλειψη ορισμένων βασικών θρεπτικών συστατικών. Πιθανότατα  αυτό να οφείλεται στο ό,τι το διατροφολόγιο σου δεν μπορεί να σου παρέχει τα συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σου. Επομένως άρχισε  να επανεξετάζεις σοβαρά το διατροφικό σου πλάνο.

Τι μας λένε για ν’ αδυνατίσουμε;