5 λόγοι που δεν χάνεις αυτά τα 5 τελευταία κιλά

Απλά καθημερινά λάθη και πώς θα τα αποφύγεις.
5 λόγοι που δεν χάνεις αυτά τα 5 τελευταία κιλά



Συνεχίζει τη δίαιτα αλλά ο δείκτης της ζυγαριάς μοιάζει να έχει κολλήσει. Οι προσπάθειές σου πάνε στράφι ή απλώς έχει χαλάσει το μηχάνημα; Ή μήπως ακόμα χειρότερα κάνεις λάθη που δεν καταλαβαίνεις ότι είναι λάθη; 

Παραλείπεις γεύματα
Νομίζεις ότι αν δεν φας το δεκατιανό ή το απογευματινό σου, θα γλιτώσεις θερμίδες; Για την ακρίβεια, αυτό που θα συμβεί είναι να διαταράξεις το θερμιδικό πρόγραμμα που έχει φτιάξει και υπολογίσει για σένα ο διαιτολόγος σου, μπλοκάροντας ακόμα περισσότερο τον οργανισμό σου.

Είσαι αφυδατωμένη
Το νερό πριν το γεύμα βοηθάει τον μεταβολισμό σου να κάψει πιο γρήγορα τις θερμίδες. Πιες ένα ποτήρι και το πρωί με άδειο στομάχι για καλύτερες καύσεις.

Δεν κοιμάσαι αρκετά
Όταν δεν συμπληρώνεις το απαραίτητο οκτάωρο ύπνου, το επίπεδο της γκρελίνης (η ορμόνη της πείνας) δεν είναι σταθερό και αισθάνεσαι ότι πεινάς περισσότερο από όσο πραγματικά σου συμβαίνει.

Αγχώνεσαι
Ο παράγοντας της ψυχολογίας έχει να κάνει πολύ με την "απόδοσή" σου. Αν αγχώνεσαι και στρεσάρεις ότι αυτά τα πέντε κιλά δεν θα τα χάσεις ποτέ, έχεις πολλές πιθανότητες να μπλοκάρεις όντως τον οργανισμό σου.

Ακολουθείς την ίδια γυμναστική κάθε μέρα
Αν το σώμα σου συνηθίσει τη γυμναστική που του έχεις μάθει να κάνει καθημερινά, χωρίς καμία αλλαγή στη ρουτίνα σου, θα σταματήσεις να χάνεις όπως έχανες. 

Δες εδώ τα 5 βότανα που καίνε το λίπος!