Ιπποφαές: Τι σχέση μπορεί να έχει με τα μαλλιά σου;

Θα εκπλαγείς με τις ευεργετικές του ιδιότητες!
 Ιπποφαές: Τι σχέση μπορεί να έχει με τα μαλλιά σου;



Ας αρχίσουμε από τα βασικά: Ονομάστηκε ιπποφαές, όπου σύμφωνα με τα συνθετικά του(ίππος: άλογο, φάος: φως, λάμψη)  σημαίνει φωτεινό, λαμπερό άλογο. Η ονομασία του δεν είναι καθόλου τυχαία αφού το Ιπποφαές περιέχει ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά την βήτα καροτίνη, ουσία η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στον οργανισμό.

Η βιταμίνη Α είναι υπεύθυνη για την αύξηση της αντοχή του οργανισμού και βοηθά να διατηρηθεί το δέρμα, τα μαλλιά, τα νύχια, τα μάτια σε βέλτιστη κατάσταση. Ειδικά τα μαλλιά. Καταναλώνοντας ιπποφαές (σε οποιαδήποτε μορφή) κάνεις τα μαλλιά σου πιο δυνατά και λαμπερά από ποτέ!

Η εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητά του σε φυτοστερόλες και βήτα σιτοστερόλη είναι υπεύθυνες για τη θωράκιση της τρίχας και εμποδίζει την τριχόπτωση. 

Περιέχει επίσης βιταμίνες του συμπλέγματος B , οι οποίες είναι πολύ σημαντικές. Πολλές φορές, αυτές οι βιταμίνες μπορούν να σου "θεραπεύσουν" το άγχος σου , λόγω της θετικής επίδρασης που έχουν στο νευρικό σύστημα. Είναι  εξαιρετικά πλούσιο σε βιταμίνη Ε. Αυτή η βιταμίνη βοηθά στην βελτίωση της πνευματικής και σωματικής απόδοσης, αυξάνοντας την ζωτικότητα. Περιέχει επίσης σεροτονίνη και 28 ιχνοστοιχεία. 

Θεωρείται super food και έχει πάρα πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Μπορείς να το βρεις είτε σε μορφή συμπληρώματος είτε ως αποξηραμένο σε κάποιο μαγαζι βιολογικών.

Δες την τροφή που θα βοηθήσει τον οργανισμό σου στη νηστεία!