Γάλα αμυγδάλου: Τα οφέλη του στον οργανισμό σου

Γιατί πρέπει να το προτιμήσεις σε σχέση με το απλό γάλα.
Γάλα αμυγδάλου: Τα οφέλη του στον οργανισμό σου



Έχεις συνηθίσει να πίνεις το γάλα που σου έμαθε η μαμά σου. Μεγαλώνοντας εξελίχθηκες λίγο και πια αγοράζεις το άπαχο. Ήξερες όμως, ότι αυτό που βλέπεις στο ράφι του ψυγείου στο super market και το προσπερνάς έτσι απλά (ναι ναι, αυτό με το αμύγδαλο στη συσκευασία), έχει πολύ περισσότερα οφέλη από το αγελαδίσιο;

Βοηθάει στη σιλουέτα σου

Το γάλα αμυγδάλου έχει πολύ λιγότερες θερμίδες ακόμα και από το άπαχο γάλα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να λαμβάνεις λιγότερες θερμίδες, ειδικά αν βρίσκεσαι σε δίαιτα.

Είναι πλούσιο σε ασβέστιο

Υπάρχουν είδη γάλακτος αμυγδάλου που είναι τόσο πλούσια σε ασβέστιο, που καλύπτουν μέχρι και το 45% της ημερήσιας ποσότητας ασβεστίου που χρειάζεται ο οργανισμός σου. Όλα αυτά, τη στιγμή που το κοινό γάλα σου προσφέρει μόνο το 30%.

Προστατεύει την καρδιά

To γάλα αμυγδάλου δεν περιέχει κορεσμένα λίπη ή χοληστερόλη, ενώ αντίθετα είναι πλούσιο σε Ωμέγα 3. Έτσι, μειώνει την αρτηριακή πίεση και βοηθάει στη σωστή λειτουργία της καρδιάς.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Εδώ θα "μιλήσουν" οι βιταμίνες. Περιέχει σίδηρο και βιταμίνες Α, D, E και Β, που προστατεύουν τον οργανισμο, ενδυναμώνουν το μυικό σύστημα και βοηθούν στην αποθεραπεία, μετά από έντονη άσκηση.