7 λόγοι ζωτικής σημασίας για να τρως ένα μήλο την ημέρα

Διάβασε το οφέλη του και βοήθησε τον οργανισμό σου να μείνει υγιής.
7 λόγοι ζωτικής σημασίας για να τρως ένα μήλο την ημέρα



Από μικροί ακούγαμε πως “ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα”. Προσωπικά δεν είναι από τα αγαπημένα μου φρούτα, όχι γιατί δεν μου αρέσει. Πιστεύω ότι δεν έχει την ζουμεράδα που θα ήθελα ή και τη μυρωδιά που θα με τραβήξει να το φάω. Οπως και να' χει κάτι ήξεραν αυτοί που έβγαλαν αυτή την παροιμία όταν η ιατρική δεν είχε προχωρήσει όσο στα σημερινά επίπεδα. Δεν έχει σημασία αν είναι κόκκινο ή πράσινο. Σημασία έχει πως ισχύει πως τρώγωντας ένα μήλο την ημέρα βοηθάει τον οργανισμό μας να μείνει υγιής. Επίσης είναι ένα φρούτο που μπορείς πολύ εύκολα να το βάλεις στη διατροφή σου. Διάβασε γιατί τελικά το μήλο είναι από τα πιο ωφέλιμα φρούτα.

1. Τα μήλα περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά

Αν και τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά περιέχουν αντιοξειδωτικά, τα μήλα είναι άφθονα σε ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά, την κερκετίνη, η οποία βοηθά στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σου συστήματος και την πρόληψη από διαφόρων ειδών ασθενειών. Φάε το μήλο σου το πρωί, ή πρόσθεσέ το στο γεύμα σου.

2. Τα μήλα κρατούν τα μάτια σου υγιή

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες τους, τα μήλα κρατούν τα μάτια σου υγιή, αν τρως τουλάχιστον ένα μήλο κάθε μέρα. Διαθέτουν πολλά οφέλη για την υγεία των ματιών και μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του καταρράκτη. Πολυάριθμες μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν πλούσια σε αντιοξειδωτικά φρούτα, όπως τα μήλα, έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καταρράκτη.

3. Τα μήλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες

Τα μήλα είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών που βοηθά στη ρύθμιση του πεπτικού συστήματος, και κρατά το εντερικό σας σύστημα υγιές. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στον έλεγχο της πείνας και να σε κρατήσει χορτάτη για περισσότερο χρόνο, που σημαίνει πως το μήλο είναι ένα μεγάλο και υγιεινό σνακ μεταξύ των γευμάτων. Επιπλέον, οι φυτικές ίνες που βρίσκονται στα μήλα μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης και την πρόληψη της διάρροιας και δυσκοιλιότητας.

4. Τα μήλα βοηθούν στην αποτοξίνωση του ήπατος

Τα μήλα είναι καλά για το συκώτι σας. Πολλοί άνθρωποι μιλούν για δίαιτες αποτοξίνωσης, αλλά δεν πρέπει ποτέ να δοκιμάσεις κάποιο από αυτά αν δεν συμβουλευτείς πρώτα το γιατρό σου. Όταν το συκώτι σας είναι υγιή, είναι σε θέση να κρατήσει τις βλαβερές τοξίνες μακρυά από το σώμα. Νομίζω ότι είναι ένας καλός λόγος για να προσθέσεις ένα μήλο στη διατροφή σου, έτσι δεν είναι;

5. Τα μήλα διατηρούν την καρδιά σου υγιή

Ένα από τα καλύτερα οφέλη από την καθημερινή κατανάλωση μήλων είναι ότι θα βοηθήσει να κρατήσεις την καρδιά σου υγιή. Όπως ανέφερα και πριν, οι ίνες που βρίσκονται στα μήλα βοηθούν στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης, η οποία μειώνει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων. Επιπλέον, τα μήλα μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της συσσώρευσης πλάκας στις αρτηρίες σας, γεγονός που μειώνει τις πιθανότητες να πάθεις καρδιακή προσβολή. Γνώριζες ότι οι καρδιακές παθήσεις είναι η μεγαλύτερη αιτία θανάτου των γυναικών; Ενσωμάτωσε τα μήλα στο πρόγραμμα διατροφής σου για να ζήσεις μια υγιέστερη ζωή.

6. Τα μήλα ενισχύουν στην αντοχή σου

Αν θέλεις να ενισχύσεις την αντοχή σου δοκίμασε να τρως ένα μήλο πριν από την γυμναστική σου. Το μήλο βοηθάει το οξυγόνο να φτάσει στους πνεύμονες με αποτέλεσμα το σώμα σου να αντιδρά πιο εύκολα στην άσκηση. Ακόμα και ένας χυμός του φρούτου θα σε βοηθήσει. Ετσι, πριν από το γυμναστήριο μην ξεχάσεις να φας το μήλο σου. Δοκίμασέ του και θα με θυμηθείς.

7. Τα μηλά θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος

Σίγουρα έχεις ακούσει πως στη δίαιτα πρέπει να τρως μικρά μικρά γεύματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ενα μήλο μπορεί ένα γίνει ένα μικρό γεύμα και θα σε βοηθήσει αν το βάλεις στη διατροφή σου το πρωί. Περιέχει λίγες θερμίδες και μπορεί να σε κρατήσει χορτάτη για πολλές ώρες.