Όλα όσα θέλεις και πρέπει να γνωρίζεις για το πρόσωπό σου

Για να μη γεράσει πριν την ώρα του...
Όλα όσα θέλεις και πρέπει να γνωρίζεις για το πρόσωπό σου



Η ηλικία, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένας αριθμός για μια γυναίκα που αισθάνεται νέα, όμορφη και σέξι. Η ηλικία μας όμως, θέλοντας και μη, φαίνεται πρωτίστως στο πρόσωπό μας. Αν είναι ταλαιπωρημένο και η ζωή που κάνουμε δεν είναι καλή, γρήγορα θα εμφανιστούν ρυτίδες και σημάδια κόπωσης, που είναι πιθανό να σε κάνουν να δείχνεις μεγάλη και κουρασμένη.

Ίσως και μεγαλύτερη από όσο πραγματικά είσαι.

Γι’ αυτό πρέπει να φροντίζεις το πρόσωπό σου καθημερινά, ώστε να καθρεφτίζει τη διάθεσή σου και να φαίνεσαι το κοριτσάκι που νιώθεις μέσα σου ότι είσαι.

Αυτά είναι κάποια μυστικά που δεν ήξερες για το πρόσωπό σου:

Οι πρώτες ρυτίδες κάνουν την εμφάνισή τους στην ηλικία των 25.

Αν κάνεις τακτικά solarium, μάλλον κάποια στιγμή θα το μετανιώσεις. Γιατί σύμφωνα με έρευνες, πάνω από το 68% των ανθρώπων που κάνουν solarium, προκαλούν πρόωρη γήρανση στο δέρμα τους και ειδικά στο δέρμα του προσώπου, που είναι πιο ευαίσθητο. 

Αν καπνίζεις από 10 τσιγάρα και πάνω την ημέρα, σε 10 χρόνια θα εμφανιστούν βαθιές ρυτίδες  και το δέρμα σου θα ζαρώσει. Η διαφορά που θα έχει το πρόσωπό σου από εκείνο μιας  μη καπνίστριας, είναι τεράστια κι αν μπορούσες να την αντιληφθείς, θα τρόμαζες. Μήπως να κόψεις το κάπνισμα;

Οι έντονες εκφράσεις του προσώπου δημιουργούν ρυτίδες και «σπάνε» το δέρμα.

Ο ήλιος δημιουργεί κηλίδες στο πρόσωπό σου και το γερνάει. Να αποφεύγεις την έκθεση στον ήλιο χωρίς αντηλιακό, αν δε θες το πρόσωπό σου να γεράσει γρήγορα και να χάσει τη λάμψη του.

Ποια στάση ύπνου προτιμάς; Έχει σημασία, γιατί αν κομάσαι στο πλάι, η πλευρά τοου προσώπου που ακουμπάει στο μαξιλάρι πιέζεται και δημιουργούνται ρυτίδες και λεπτές γραμμές στο δέρμα. Αν κοιμάσαι μπρούμυτα, μπορεί να σχηματιστεί η ενοχλητική ρυτίδα ανάμεσα στα φρύδια, που μοιάζει με αυλάκι.

Η βαρύτητα ευθύνεται για τις σακούλες που εμφανίζονται με τον καιρό στο πρόσωπό σου, είτε κάτω από τα μάτια, είτε στο πηγούνι.

Αν πλένεις το πρόσωπό σου περισσότερο από δυο φορές τη μέρα, αφαιρείς τη λιπαρότητα και την υγρασία που χρειάζεται για να είναι φρέσκο και λαμπερό. Με τον τρόπο αυτό το ταλαιπωρείς και το δέρμα σου φαίνεται κουρασμένο και θαμπό.

Να παρέχεις στον οργανισμό σου βιταμίνη C,  γιατί είναι ασπίδα προστασίας για την υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου και προστατεύει το δέρμα σου.

Αν είσαι από εκείνες που δεν ξεχνούν να βάζουν αντηλιακό κάθε μέρα πριν βγουν από το σπίτι, τότε μειώνεις τις πιθανότητες για πρόωρη γήρανση του δέρματος κατά 24%, σε σύγκριση με τις γυναίκες που το αμελούν. 

Μείωσε τα αναψυκτικά! Περιέχουν φωσφορικά άλατα που είναι καταστροφικά για το δέρμα του προσώπου σου. 

Το πρόσωπό μας, είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας. Αξίζει να το φροντίζουμε και να το διατηρούμε όμορφο και λαμπερό!

Alert: Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις αν καείς από τον ήλιο;