Αβοκάντο: Το υγιεινό superfood που πρέπει να εντάξεις στη διατροφή σου

Κάνει καλό και στα μάτια και στον εγκέφαλο και βοηθαέι στη μείωση της χοληστερίνης σου.
Αβοκάντο: Το υγιεινό superfood που πρέπει να εντάξεις στη διατροφή σου



Σου αρέσει το αβοκάντο; Έχεις ποτέ δοκιμάσει να το προσθέσεις στη σαλάτα σου ή στο φαγητό σου;  Αν όχι, ίσως είναι η ώρα να το δοκιμάσεις, μιας και τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία σου είναι πολλά!

  • Κάνει πολύ καλό στον εγκέφαλό σου, γιατί είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 και βιταμίνη Ε. Το αβοκάντο  σε κάνει πιο έξυπνη, αφου βοηθάει το μυαλό σου να λειτουργεί καλύτερα. Για την ακρίβεια, αυξάνει την ποσότητα του αίματος που βρίσκεται στον προ-μετωπιαίο φλοιό, το τμήμα εκείνο του εγκεφάλου σου που είναι υπεύθυνο να παίρνει αποφάσεις, να σχεδιάζει, να οργανώνει και να κρίνει.
  • Μειώνει τη χοληστερίνη. Μια κούπα από φέτες αβοκάντο σου προσφέρει το 32%  των λιπαρών που χρειάζεται ο οργανισμός σου καθημερινά. Τα λιπαρά αυτά είναι μονοακόρεστα, γι’ αυτό και είναι καλά για τον οργανισμό σου. Βοηθούν ση μείωση της κακιάς χοληστερίνης και συντελούν στην αύξηση των επιπέδων της καλής. Εκτός από αυτό, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και καρδιακής νόσου.
  • Σε βοηθάει να απορροφήσεις άλλα θρεπτικά συστατικά. Πολλές από τις σημαντικές για τον οργανισμό βιταμίνες , είναι φυσικοί λιποδιαλύτες, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζονται το λίπος για να απορροφηθούν από το σώμα. Αν προσθέσεις αβοκάντο σε οποιοδήποτε γεύμα σου, θα βοηθήσει τον οργανισμό σου να απορροφήσει όλες τις βιταμίνες που υπάρχουν σε κάθε γεύμα σου.
  • Φάε αβοκάντο για να προλάβεις την αρθρίτιδα. Το αβοκάντο σβήνει τις φλεγμονές που μπορεί αργότερα να οδηγήσουν σε αρθρίτιδα. Επίσης, περιέχει σημαντικά αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C και E, που βοηθούν να μειωθεί η φλεγμονή και ανακουφίζουν από τον πόνο που προκαλεί η αρθρίτιδα.
  • Κάνει καλό στα μάτια σου. Η λουτεϊνη και η ζεαξανθίνη που περιέχει, είναι καρωτενοειδή που συμβάλλουν στην καλή υγεία των ματιών σου και τα προστατεύουν από διάφορες ασθένειες και από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου.
  • Οι ίνες του, αποτελούν το 7% του βάρους του. Ένα αβοκάντο περιέχει περίπου 27% των ινών που χρειάζεται ο οργανισμός σου καθημερινά. Οι ίνες βοηθούν στην απώλεια βάρους, αφού είναι καλές για το μεταβολισμό σου. Επιπλέον, συντελούν στη μείωση του ζαχάρου στο αίμα.
  • Το αβοκάντο είναι ό,τι πρέπει αν θες να χάσεις βάρος.
  • Περιέχει περισσότερο κάλιο από μία μπανάνα. Μπορείς να λάβεις το 14% του καλίου που χρειάζεται ο οργανισμός σου, τρώγοντας ένα αβοκάντο. Η μπανάνα σου προσφέρει μόνο ένα 10%. Το κάλιο βοηθάει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και μειώνει τις πιθανότητες για καρδιακή προσβολή ή κάποια καρδιακή νόσο.
  • Είναι η ιδανική τροφή αν είσαι έγκυος, καθώς περιέχει φολικό οξύ, που είναι απαραίτητο και για σένα και για το μωρό σου.
  • Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Περιέχει 20 βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, μεταξύ των οποίων και το ¼ της βιταμίνης C που χρειάζεται ο οργανισμός σου καθημερινά.