Ήξερες ότι ο μήνας που έχεις γεννηθεί, επηρεάζει την υγεία σου;

Κι όμως συμβαίνει!
Ήξερες ότι ο μήνας που έχεις γεννηθεί, επηρεάζει την υγεία σου;



Οι επιστήμονες του Columbia University πρόσφατα δημοσίευσαν μια έρευνα όπου μέσω συγκεκριμένων αλγορίθμων, κατέληξαν ότι υπάρχει άμεση σύνδεση μεταξύ του μήνα που έχει γεννηθεί κάποιος και των πιθανοτήτων να αναπτύξει κάποια χρόνια ή μη, ασθένεια. Για παράδειγμα, όσοι είχαν γεννηθεί Μάιο, είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κάποια χρόνια ασθένεια, συγκριτικά με όσων είχαν γεννηθεί Οκτώβριο.

Ο Dr. Nicholas Tatonetti, που ηγήθηκε των ερευνών, συγκέντρωσε τους φακέλους 1,7 εκατομμυρίων ασθενών από το νοσοκομείο New York-Presbyterian Hospital, το χρονικό διάστημα από το 1985 έως το 2013. Αναλύοντας τα δεδομένα, κατέληξε σε διάφορα συμπεράσματα. Ένα εξ αυτών, ήταν ότι οι ασθενείς που είχαν εμφανίσει κάποια μορφή άσθματος, ήταν εκείνοι που είχαν γεννηθεί Ιούλιο και Οκτώβριο. Από την άλλη, όσοι είχαν γεννηθεί Μάρτιο ήταν εκείνοι που εμφάνιζαν συχνότερα κάποιο πρόβλημα με την καρδιά ή το κυκλοφορικό τους σύστημα. 

Σε γενικές γραμμές αποδείχθηκε ότι οι μήνες γέννησης με την πιο υψηλή επικινδυνότητα για την εμφάνιση κάποια ασθένειας ήταν αυτοί του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου, ενώ ο μήνας με την πιο χαμηλή επικινδυνότητα ήταν ο Μάιος.

Ωστόσο, η επιστημονική ομάδα του Tatonetti, καθησύχασε τους γονείς, ξεκαθαρίζοντας ότι άλλοι παράγοντες, όπως η κληρονομικότητα, η διατροφή ή η άθληση είναι πολύ πιο σημαντικοί για την εμφάνιση ασθενειών, από ότι οι μήνες γέννησης.

Δες εδώ 7 φυσικούς τρόπους για να νικήσεις την κατάθλιψη.