Έξυπνοι τρόποι να ξοδεύεις λιγότερα χρήματα στο super market

Δεν φαντάζεσαι πόσο θα σώσεις την τσέπη σου!
Έξυπνοι τρόποι να ξοδεύεις λιγότερα χρήματα στο super market



Πας περίπου τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα, γιατί όλο και κάτι λείπει ή όλο και κάτι ξεχνάς. Σε έχουν μάθει οι κυρίες στο ταμείο, ο κύριος Τέλης στα αλλαντικά και γενικώς έχεις αποκτήσει ένα «πρόσωπο» στο super market της γειτονιάς σου. Έχεις κάτσει όμως ποτέ να υπολογίσεις πόσα λεφτά σου φεύγουν στα «σούρτα- φέρτα»; Καιρός να βάλεις πρόγραμμα σε αυτό το περιττό έξοδο, εφαρμόζοντας απλά κόλπα.

Θα πηγαίνεις μία φορά στις δύο εβδομάδες
Μην κοιτάζεις με γουρλωμένα μάτια. Η πρώτη φορά θα είναι δύσκολη. Μετά θα συνηθίσεις να πηγαίνεις κάθε 15 μέρες, χωρίς να γυρνάς στο σπίτι με σακούλες που θα τάιζαν ένα στρατώνα. Και για να σε πείσουμε, έρευνες έδειξαν ότι οι λεγόμενοι «συχνοί και γρήγοροι αγοραστές» είχαν την τάση να ψωνίζουν κατά 54% περισσότερο, από όσους πήγαιναν πιο αραιά αλλά με πλήρη λίστα.

Σημείωσε τις ανάγκες σου και φτιάξε λίστα
Πως γίνεται αυτό; Ανοίγεις ντουλάπια και ψυγείο και βλέπεις τι είναι αυτό που καταναλώνεις και λείπει. Σημειώνεις μία ποσότητα που θα σε «βγάλει» για τις επόμενες δύο εβδομάδες, ώστε να μη χρειαστεί να ξαναπάς. «Φτιάχνω λίστα» βέβαια δεν σημαίνει αγοράζω πράγματα άχρηστα απλώς για να γεμίσω τη σελίδα. Τι να τα κάνεις τα δέκα τεμάχια ντοματοπελτέ; Εκτός κι αν έχεις σκοπό να τον πίνεις για πρωινό.

Κάνε έρευνα αγοράς
Μην πας σαν παιδάκι που με το πρώτο πράγμα που βρίσκει στο ράφι, φωνάζει «το θέλω, το θέλω». Αν για παράδειγμα θες να πάρεις γάλα, μην πάρεις αυτό που είναι απέναντι από τα μάτια σου. Κοίτα και πιο πάνω ή πιο κάτω, τσέκαρε τις τιμές και μετά κατάληξε.

Μην αγοράζεις περισσότερα για να πάρεις τις προσφορές
Αν πάρεις τρία σαμπουάν θα έχεις μία κρέμα δώρο κι αν αγοράσεις τέσσερα πακέτα σερβιέτες, θα έχεις ένα ξυραφάκι. Εδώ κάτι γίνεται. Αλλά το να αγοράσεις δύο τριάδες γιαούρτια, για να πάρεις δώρο μία μαρμελάδα, πεταμένα λεφτά θα είναι, αφού ούτε το γιαούρτι σου αρέσει, ούτε κι η μαρμελάδα. Δεν υπάρχει λόγος να αγοράσεις μια προσφορά που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου.

Χρησιμοποίησε τα κουπόνια σου
Τι την παίρνεις την εφημερίδα κάθε Κυριακή άμα είναι να  κόβεις το κουπόνι και απλώς να το κρεμάς στο ψυγείο; Άρπαξε την ευκαιρία και χρησιμοποίησέ το.