Mάθε να αγαπάς τον εαυτό σου με τις ατέλειές του

Προσπάθησε να βλέπεις μόνο τα καλά πάνω σου!
Mάθε να αγαπάς τον εαυτό σου με τις ατέλειές του



Πρέπει ο καθένας μας να έχει το γνώθι σ'αυτόν. Δηλαδή να μάθει να γνωρίζει τον εαυτό του. Να γνωρίζει τις ικανότητές του, τις δυνατότητές του και να τις εξελίσσει. Να μην μένει στάσιμος από τις ατέλειές που τυχόν έχει και να αγαπήσει τον εαυτό του όπως είναι. 

Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και μοναδικός γι' αυτό που είναι. Όλοι έχουμε πάνω μας εσωτερικά ή εξωτερικά χαρακτηριστικά που για κάποιον άλλο είναι τέλεια και ας μην μπορούμε να το καταλάβουμε εμείς. Μια καλή τακτική είναι να κοιτάξεις τον εαυτό σου στο καθρέφτη και να εστιάσεις μόνο στα καλά στοιχεία σου και όχι σε αυτά που δεν σου αρέσουν. 

Μεγέθυνε στο μυαλό σου τα θετικά στοιχεία σου. Κοίτα τον εαυτό σου σαν να είσαι ερωτευμένη μαζί του. Έχει σημασία αυτή η οπτική γιατί είναι ικανή να σου “θολώνει” τα αρνητικά σου στοιχεία, όπως ακριβώς κάνει και όταν είσαι ερωτευμένη με κάποιον που βλέπεις ότι είναι τέλειος και ας μην είναι.

Πως θα γίνεις αποδεκτή από τους άλλους αν δεν γίνεις πρώτα από τον ίδιο σου τον εαυτό; Μία προσωπικότητα ολοκληρώνεται μέσα από τις ατέλειές του. Και βασικά κανείς μα κανείς δεν είναι τέλειος. Δεν είναι μόνο η εμφάνιση, δεν είναι μόνο ο χαρακτήρας. Είναι το συνονθύλευμα όλων των χαρακτηριστικών που συνθέτουν μία προσωπικότητα.

Η αλήθεια είναι πως από μικροί, στο σχολείο έχουμε μάθει να μας διορθώνουν όταν κάνουμε λάθος και να μας ασκούν κριτική. Όσο πιο πολύ γινόταν αυτό τόσο πιο πολύ επιζητούσαμε την αποδοχή γι΄αυτό που είμαστε. Γιατί δεν μας εξηγούσαν ότι μας διόρθωναν επειδή μπορούσαμε και καλύτερα αλλά επειδή έπρεπε να είμαστε καλύτεροι.

Κατά τη διάρκεια της ζωής μας χιλιάδες είναι τα συναισθήματα που νιώθουμε από διάφορες δυσάρεστες ή ευχάριστες καταστάσεις στη ζωή μας. Όλα αυτά όμως μας φέρνουν αντιμέτωπους με τον ίδιο μας τον εαυτό και βλέπουμε τις ατέλειες που μπορεί να έχουμε στο χαρακτήρα μας. Αυτή η διαδικασία δεν πρέπει να μας πηγαίνει πίσω αλλά βήματα μπροστά. Είναι ένα στάδιο εξέλιξης. 

Η life, business και executive coach Νάνσυ Μαλλέρου από το Join Us μας δίνει απλές συμβουλές με τις οποίες μπορούμε να δούμε τον εαυτό μας αλλιώς.

Θα σε βοηθήσει και αυτό: Δες για ποιες σκέψεις πρέπει να αναθεωρήσεις;