Οι κακές συνήθειες που σου αυξάνουν το άγχος

Και πως θα τις αποφύγεις.
Οι κακές συνήθειες που σου αυξάνουν το άγχος



Γεμίζεις σπυράκια, έχεις πονοκέφαλο, σου πέφτουν τα μαλλιά, τα νεύρα σου είναι τεταμένα, σε πονάει το στομάχι σου. Η πρώτη ερώτηση του γιατρού για όλα τα παραπάνω συμπτώματα είναι πάντα «Έχεις άγχος;».

Θα ήθελες να βροντοφωνάξεις «ΝΑΙ» γιατί είναι η πιο χαζή ερώτηση στον κόσμο και το άγχος είναι ένα κακό σχεδόν αναπόφευκτο. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες συνήθειές σου που το επιδεινώνουν. Περιόρισε τις και θα δεις αποτελέσματα.

Πίνεις πολύ καφέ
 Ίσως ακούγεται αστείο αλλά δεν είναι. Η καφεϊνη «τσιτώνει» τα νεύρα σου. Αν την καταναλώνεις σε νορμάλ επίπεδα (1-2 κούπες ημερησίως), είναι εντάξει. Αν ωστόσο το παρακάνεις, μην περιμένεις να νιώσεις πιο χαλαρά.

Προσπαθείς να αλλάξεις πράγματα που δεν αλλάζουν
Δεν είναι γενικότητα. Είναι γεγονός. Έκανες ένα λάθος και δημιούργησες μία μη αναστρέψιμη κατάσταση. Τώρα παλεύεις νυχθημερόν να διορθώσεις κάτι που δεν γίνεται να διορθωθεί. Άστο και προχώρα παρακάτω. Χάνεις χρόνο και δύναμη (και μαλλιά) σε κάτι που δεν σώζεται. Μάθε από αυτό και την επόμενη φορά απλώς προσπάθησε να αποφύγεις ό,τι έκανες λάθος την προηγούμενη.

Τρως ανθυγιεινά
Παραγγέλνεις πίτσα και τρως μία στην καθισιά σου, μαζί με ένα μπουκάλι coca-cola. Κι αφού απόλαυσες το λουκούλλειο γεύμα σου, τώρα έβαλες νέο μπελά στο κεφάλι σου: «Πως τρώω έτσι, όλο αυτό έγινε κυτταρίτιδα τέτοια ώρα, τι κοιλιόδουλη που είμαι, γιατί δεν έχω αυτοέλεγχο, πως θα βγω το καλοκαίρι στην παραλία;» και άλλα τέτοια αναπάντητα, αγχώδη ερωτήματα.

Δεν κοιμάσαι καλά
Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για όλα στη ζωή μας. Φρόντισε να αλλάξεις αυτή την κακιά σου συνήθεια asap. Κοιμήσου σωστά (7-8 ώρες) και θα δεις σημαντικές αλλαγές, σχεδόν σε όλους τους τομείς της ζωής σου.

Προσπαθείς να κάνεις τα πάντα μόνη σου
Και να πάρεις τα παιδιά από το σχολείο και να τα αλλάξεις και να τους μαγειρέψεις και να πλύνεις τα πιάτα και να τα πας κολυμβητήριο και να γυρίσεις να βάλεις πλυντήριο και να πας super market. Relax. Και ζήτα βοήθεια. Αυτό δεν θα σε κάνει λιγότερο ικανή. Αλλά περισσότερο ανθρώπινη.

Βγάζεις γρήγορα συμπεράσματα
Κάλεσε ο διευθυντής σου meeting κι επειδή σήμερα το πρωί δεν απάντησε με κωλοτούμπες στην καλημέρα σου, σημαίνει πως κάτι κακό για σένα και τις επιδόσεις σου θα πει. Σε πονάει το δόντι σου κι επειδή ο οδοντίατρος σου βρήκε σήμερα ραντεβού, κατάλαβε ότι έχεις καρκίνο στο δόντι (πράγμα που δεν υπάρχει καν). Ηρέμησε. Και σταμάτα να συμπεραίνεις έτσι εύκολα.

Δεν κάνεις γυμναστική
Ορίστε. Σου βρήκαμε έναν ακόμη λόγο να γραφτείς άμεσα στο γυμναστήριο. Η γυμναστική είναι (επιστημονικά αποδεδειγμένο) αγχολυτική. Φόρμες, αθλητικά και έφυγες!
 

Αν παρόλα αυτά, βαριέσαι το γυμναστήριο, υπάρχει μία άλλη λύση, που θα σου επιτρέψει να γυμναστείς από το σπίτι σου, με personal trainers από όλο τον κόσμο. Μάθε περισσότερα εδώ.