Περίοδος και γυμναστική: Γίνεται!

Ξέχνα τους μύθους που ήξερες μέχρι σήμερα.



Θυμάσαι που έλεγες τη γνωστή δικαιολογία "Κυρία, δεν θα κάνω. Έχω περίοδο" στη καθηγήτρια γυμναστικής στο σχολείο; Το δυστυχές βέβαια είναι ότι συνέχισες να λες την ίδια δικαιολογία και στον εαυτό σου, μέχρι σήμερα.

Αν ήξερες πόσο σε ωφελεί η γυμναστική την "εβδομάδα των παθών" θα αναθεωρούσες σκέψη και στάση αμέσως. Σου παραθέτουμε κάποιους καλούς λόγους για να το δεις την "άσκηση" αλλιώς.

Εξισορροπεί τις συναισθηματικές διακυμάνσεις
Τα νεύρα και η ευαισθησία είναι απόλυτα συνδεδεμένα με τις ημέρες που διαρκεί η περίοδός σου. Ήξερες όμως ότι κάνοντας γυμναστική (ακόμα και ελαφριά), η διάθεση σου μπορεί να αλλάξει; Τη στιγμή που ασκείς το σώμα σου παράγει ενδορφίνες, οι οποίες στέλνουν "χαρούμενα" συναισθήματα σε όλο το σώμα σου!

Δίνει ενέργεια
Την εβδομάδα της περιόδου σου, το σώμα παράγει περισσότερες ορμόνες. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με ελαφριά άσκηση σου δίνει ακόμα περισσότερη ενέργεια, ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνεις.

Καταπραΰνει τους πόνους
Ειδικά η yoga. Αν έχεις πόνο στην κοιλιά ή την μέση, η yoga θα σε βοηθήσει με τις αναπνοές και τις στάσεις της ενώ καλή ιδέα είναι και το jogging. 

Κολύμπα. Το αίμα σου κυκλοφορεί καλύτερα
Μόλις γκρεμίσαμε τον μύθο "Δεν κολυμπαμε κατά τη διάρκεια της περιόδου". Μέγα λάθος. Έρευνες έρχονται να αποδείξουν ότι αντίθετα με όσα πιστεύονταν η κολύμβηση βοηθάει πολύ στη σωστή κυκλοφορία του αίματος, πράγμα που σημαίνει ότι θα καλμάρεις από τυχόν πόνους και παράλληλα θα αποφύγεις και τα έντονα πριξίματα.

Μήπως το ξανασκέφτηκες;