Ξέρουμε πού θα βρεις τα πιο cool αξεσουάρ για το κατοικίδιό σου

Αναδιπλούμενοι οδηγοί με χρυσαφένιες φούντες, χειροποίητα κολλάρα με φυλαχτά, μπλέκονται με έξυπνα αξεσουάρ ταξιδιού σεμία ολοκληρωμένη σειρά που σε κάνουν να αναφωνείς Ohhhmydog.
Ξέρουμε πού θα βρεις τα πιο cool αξεσουάρ για το κατοικίδιό σου



Η Κρίστη Ανδρώνη Κωσταράκου αγαπάει τα ζώα τόσο πολύ που άφησε για χάρη τους τον δρόμο της Εγκληματολογίας και ακολούθησε αυτόν του Ohhhmydog. «Το Ohhhmydog είναι ένα project που αγγίζει τις ευαισθησίες μου, λειτουργεί αγχολυτικά στην ψυχοσύνθεσή μου, σχεδόν θεραπευτικά μπορώ να πω, καθώς όχι μόνο συναναστρέφομαι καθημερινά με πανέμορφα ζωάκια, αλλά βοηθώ μέσω αυτού με τον τρόπο μου στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους».

Από τη Μάρω Παρασκευούδη

Τι είναι όμως το Ohhhmydog; «Είναι ένα project που αφορά στη σχέση του ανθρώπου με τα κατοικίδια ζώα. Πρόκειται για μία ολιστική προσέγγιση της σχέσης αυτής που έχει ως σκοπό να βοηθήσει στην πλήρη ενσωμάτωση της διαβίωσης του τετράποδου φίλου μας στην καθημερινότητά μας, μειώνοντας τις δυσκολίες και αφήνοντας ελεύθερο χρόνο για περισσότερο παιχνίδι, σκανταλιές και πολλές πατουσοαγκαλίτσες» εξηγεί η Κρίστη και συνεχίζει λέγοντάς μου πώς προέκυψε αυτή η τόσο ωραία ιδέα: «Η σχέση μου με τα ζώα μετράει πολλά χρόνια πίσω από τότε που με πρωτοβουλία των γονιών μου είχα ως μικρό παιδάκι κατοικίδιους φίλους κουνελάκια, φασιανούς, πέρδικες, ορτύκια και άλλα πολλά τέτοια αστικού ενδιαφέροντος pets. Έχοντας ζήσει τα τελευταία χρόνια με τις δύο γάτες μου Missy και Tiffany, μπορώ να σου πω με το χέρι στην καρδιά, πως εκείνη που τελικά ευθύνεται για το Ohhhmydog είναι μία γυναίκα με λευκή γούνα και πεταχτά αυτιά, η Τζέλα. Στην πορεία η σκυλοπαρέα μας μεγάλωσε με την άφιξη της Εστρέλλας, ε και όλα πήραν με κάποιο μαγικό τρόπο το δρόμο τους».

Πριν σκεφτείς ότι το Ohhhmydog είναι μία πολυτέλεια για το κατοικίδιό σου, σκέψου ότι όπως εσύ έχεις κάποιες βασικές ανάγκες, έτσι κι αυτό χρειάζεται τα δικά του χρηστικά αντικείμενα. Μόνο που τα συγκεκριμένα ξεφεύγουν από ό,τι θα έβρισκες σε ένα τυπικό pet shop. «Το Ohhhmydog αποτελείται από αντικείμενα που έχουν ως σκοπό τον συνδυασμό άνεσης και εργονομίας, εξυπηρετώντας τις ανάγκες τόσο του κατοικιδίου, όσο και του ιδιοκτήτη του. Για παράδειγμα, υπάρχει στη νέα μας συλλογή Sakeren, το “σακούλι”, ένα μπολ ταξιδίου για το νερό του τετράποδου φίλου μας, το οποίο ξεφεύγει από το κλασικό πλαστικό που όλοι ξέρουμε και έχουμε κάποτε χρησιμοποιήσει. Πρόκειται για ένα αναδιπλούμενο τσαντάκι, με αδιάβροχο εσωτερικό που μπορεί να κρεμάσει ο ιδιοκτήτης στο λαιμό του, αλλά και να αποθηκεύσει στην τσάντα του, ή όπου αλλού θέλει οπότε να συνδυάσει την άνεση τη δική του με του αγαπημένου του κατοικιδίου, στο σπίτι, στη δουλειά, στο ταξίδι».

«H νέα καμπάνια Sakeren FW14 του Ohhhmydog πραγματεύεται την ιερή σχέση ανάμεσα στο κατοικίδιο και τον ιδιοκτήτη του. Κάθε ζευγάρι που παρουσιάζεται στη φωτογράφιση/ντοκιμαντέρ αυτού του project χαρακτηρίζεται από μία ιδιαίτερη σχέση, ένα δέσιμο μοναδικό που σκιαγραφείται μέσα από εικόνες της καθημερινότητάς του. Με σκοπό να δυναμώσει αυτό το δεσμό αγάπης, το Ohhhmydog εμπνέεται από τη δυναμική αυτών των ζευγαριών και δημιουργεί μία συλλογή γεμάτη φυλαχτά και τάματα που υπόσχονται καλή τύχη σε όποιον τα φορέσει.

Xρησιμοποιώντας φυσικά υλικά όπως το σκοινί, ο καμβάς και το βαμβάκι, που αποτελούν και κομμάτι της ολιστικής προσέγγισης του pet lifestyle, το Ohhhmydog δημιουργεί καθημερινά χρηστικά αντικείμενα, χειροποίητα και φτιαγμένα στην Ελλάδα που κάνουν τη συγκατοίκησή με το χνουδωτό μας φίλο ακόμα πιο ευχάριστη. Χρυσό, burgundy και λαδί, είναι οι κυρίαρχες αποχρώσεις που προσδίδουν πολυτέλεια σε κάθε κομμάτι, ενώ το μπλε τζιν, η γκρι ρίγες και η μπεζ οικολογική γούνα, κρατούν τη χρωματική παλέτα σε αρμονία με την άνεση και χρηστικότητα της συλλογής. Αναδιπλούμενοι οδηγοί με χρυσαφένιες φούντες, χειροποίητα κολλάρα με φυλαχτά, γεμιστά παιχνίδια φτιαγμένα από τα γράμματα της αλφάβητου, μπλέκονται με έξυπνα αξεσουάρ ταξιδίου, αναδιπλούμενα μπολ και τα περιβόητα στρώματα yoda, δημιουργώντας μία ολοκληρωμένη σειρά από αντικείμενα που υπόσχονται να σας προστατεύσουν από το “κακό μάτι”, παρέχοντας εργονομία στην καθημερινότητά σας με το αγαπημένο σας κατοικίδιο και πολύ αγάπη».

«Πρόκειται για μία σειρά που ονειρεύτηκαν άνθρωποι που λατρεύουν τα ζώα προκειμένου να τους κάνουν την καθημερινότητα ευκολότερη, συνδυάζοντας μία πολύ συγκεκριμένη αισθητική, οικολογικά και φυσικά υλικά, έξυπνα σχέδια, προσιτές τιμές και πολλή αγάπη. Δε μας αρέσουν οι αληθινές γούνες, δεν εμπορευόμαστε ρούχα για κατοικίδια που θεωρούμε πως ξεφεύγουν από τη φύση του ζώου και φυσικά είμαστε εναντίον του υπερβολικού καλλωπισμού (βαφή γούνας, βαφή νυχιών, κτλ) που καταλήγει να ταλαιπωρήσει το κατοικίδιο αντί να το ευχαριστήσει. Επιπλέον, βοηθούμε με τη σειρά μας όσο μπορούμε προκειμένου να δώσουμε και εμείς πίσω ενισχύοντας όσους μας έχουν ανάγκη. Έχοντας φιλοτεχνήσει το μπρελόκ του ΣΠΑΖ (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ), ένα μικρό κόκκαλο με το χαρακτηριστικό print, αποδίδουμε τα έσοδα από τις πωλήσεις στον εν λόγω σύλλογο που επιτελεί ένα αξιοσημείωτο έργο και δίνουμε χαρά σε ζωάκια που χρειάζονται βοήθεια» καταλήγει η Κρίστη.

#FollowMe Tip: Η Κρίστη συμβουλεύει έναν "πρωτάρη" ιδιοκτήτη κατοικιδίου

Κάθε ιδιώτης που αποφασίζει να υιοθετήσει ένα κατοικίδιο, θα πρέπει να γνωρίζει εκ των προτέρων πως μπαίνει σε μία διαδικασία γεμάτη χαρά, ευτυχία, βελούδινες πατουσίτσες, αγκαλίτσες, αλλά και πολλές υποχρεώσεις. Οι πρώτοι μήνες ενός κουταβιού δεν είναι υπερβολή να πούμε πως έχουν πολλές ομοιότητες με εκείνους ενός βρέφους, συνεπώς ο ιδιοκτήτης καλείται παραμερίσει για λίγο το “εγώ” του και να αφιερώσει ποιοτικό χρόνο στο νέο μέλος της οικογενείας του με ό, τι αυτό συνεπάγεται. Ξενύχτι, πάνες, μεζούρα στο φαγητό, εμβόλια και άλλα πολλά είναι μόνο μερικά από τα πρώτα βήματα που οφείλουν να γίνουν με συνέπεια και μέτρο προκειμένου να τεθούν σωστά θεμέλια στη σχέση μας με το κατοικίδιό μας. Από εκεί και πέρα η αγάπη αναλαμβάνει να μας καθοδηγήσει και δεν κάνει ποτέ λάθος. Η σχέση μας με το ζωάκι μας πρόκειται να είναι ένας δεσμός που θα κρατήσει για μία ζωή κάνοντάς μας πιο πλούσιους σε συναισθήματα και εμπειρίες.

…Και έναν φιλόζωο

Είναι υποχρέωσή μας ως κοινωνία να προστατεύουμε τα ζώα που τόσο απλόχερα μας χαρίζουν την αγάπη τους. Υπάρχουν προγράμματα που εφαρμόζουν φιλοζωικές εταιρείες σε συνεργασία με δήμους και κοινότητες της Αττικής. Στα πλαίσια των προγραμμάτων αυτών περισυλλέγονται, στειρώνονται, εμβολιάζονται, θεραπεύονται και επανατοποθετούνται τα αδέσποτα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον. Επίσης, αντιμετωπίζονται περιστατικά όπου υπάρχει έκτακτη ανάγκη τραυματισμού ή κακοποίησης κάποιου ζώου.

Εμείς με τη σειρά μας μπορούμε είτε να γίνουμε μέλος ενός τέτοιου συλλόγου, είτε να δραστηριοποιηθούμε ατομικά. Από ένα μπολ με καθαρό νερό σε σημεία που γνωρίζουμε ότι ζουν αδέσποτα ζώα, μέχρι σίτιση, στείρωση και εμβολιασμός έστω και μεμονωμένων περιστατικών είναι μία μεγάλη βοήθεια και ένδειξη πως κρύβουμε μέσα μας μπόλικο απόθεμα ανθρωπιάς και αγνής αγάπης.

 

Το Ohhhmydog θα το βρεις: Κολωνάκι: Τ Shop, Σύνταγμα: Ippolito, Χαλάνδρι: 7th Thought, Κηφισιά: Paramour, Θεσσαλονίκη: Pets Hug, Μύκονος: Rocabella Hotel, Showroom by Al Giga, Σαντορίνη:Rocabella Hotel, Αντίπαρος: Zali, Σπέτσες: Magic Wrap, Online: ozonboutique.com

facebook.com/ohhhmydog

Photo Credits: Νικόλας Μάστορας