Bye-Bye stress: Ξέρουμε πώς θα νιώσεις αμέσως καλύτερα!

Όσα πρέπει να κάνεις για να χαλαρώσεις στον ελεύθερο σου χρόνο
Bye-Bye stress: Ξέρουμε πώς θα νιώσεις αμέσως καλύτερα!



Οι ρυθμοί της καθημερινότητάς σου, ο χρόνος που περνάει και δεν τον προλαβαίνεις, τα μαλλιά σου που άσπρισαν ξαφνικά, τα χρήματα στον τραπεζικό σου λογαριασμό που μειώθηκαν αισθητά και τα ραντεβού σου που δεν κατέληξαν όπως ήθελες, είναι μερικοί λόγοι που το stress έχει καταλάβει τη ζωή σου. Μπορείς να το αντιμετωπίσεις με διαλογισμό και ψυχοθεραπεία ή διαλέγοντας τις σωστές τροφές, όπως και διαβάζοντας τα κατάλληλα βιβλία και ακούγοντας χαλαρωτικές μουσικές.

4 + 1 τροφές που καταπολεμούν το άγχος

Σοκολάτα

Ειδικά η μαύρη, μειώνει την πίεση του αίματος και προσφέρει αίσθηση ηρεμίας. 

Κάσιους

Eίναι μια καλή πηγή πρόσληψης ψευδάργυρου, τα χαμηλά ποσοστά του οποίου συνδέονται με το άγχος και την κατάθλιψη. Ο οργανισμός μας δεν έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει το συγκεκριμένο μέταλλο, οπότε χρειάζεται η καθημερινή του λήψη μέσω της διατροφής.

Αβοκάντο

Γνωστό για τη σπουδαία θρεπτική δράση του και την υψηλή περιεκτικότητά του σε λιπαρά, το αβοκάντο ανήκει σε αυτά τα φρούτα που έχουν και αγχολυτικές ιδιότητες. Ιδανικό για τη σαλάτα ή το sandwich σου.

Βρόμη

Η κατανάλωσή της βοηθά στην παραγωγή της σεροτονίνης, η οποία μειώνει το stress και προκαλεί αίσθηση ηρεμίας και ευδαιμονίας.

Πορτοκάλι

Το φυλλικό οξύ που βρίσκουμε στα εσπεριδοειδή επηρεάζει τη λειτουργία του νευρικού συστήματος και κατά συνέπεια η μη κατανάλωσή του συμβάλλει στη δυσλειτουργία του.

Anti-stress Reading

Ο Μυστικός Κήπος

Το αγχωμένο αναγνωστικό κοινό της Αμερικής και της Αγγλίας το λάτρεψε και σύντομα η φήμη του εξαπλώθηκε σε άλλες 22 χώρες, πουλώντας 1.500.000 αντίτυπα. H συγγραφέας του και illustrator, Johanna Basford, δημιούργησε ένα βιβλίο για μικρούς και κυρίως για μεγάλους που θέλουν να περάσουν τον χρόνο τους χρωματίζοντας τα εντυπωσιακά ασπρόμαυρα σχέδιά της.

Ο Μυστικός Κήπος έγινε παγκόσμιο trend, οι αναγνώστες-ζωγράφοι του μοιράστηκαν (και συνεχίζουν να μοιράζονται) τα έργα τους στα social media και η Basford κυκλοφόρησε φέτος ένα ακόμη βιβλίο με τίτλο Το Μαγεμένο Δάσος. Σήμερα, γκουγκλάροντας το «anti-stress books» στο εμφανίζει ανάμεσα στα πρώτα.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Relax Music

Elements, Ludovico Einaudi

Κυκλοφόρησε στις 16 Οκτωβρίου 2015 και είναι το δεύτερο album του Ιταλού συνθέτη γι’ αυτή τη χρονιά, μετά το Taranta Project. Δώσε προσοχή στο Mountain και το νοσταλγικό Night.

Fun Facts

Ήξερες ότι

#1 Το πράσινο χρώμα μειώνει το άγχος;

#2 Φουσκώνοντας μπαλόνια χαλαρώνεις;

#3 Το μάσημα τσίχλας είναι μια από τις πιο δημοφιλείς anti-stress τεχνικές;

#4 Ο πιο εύκολος τρόπος για να μην αγχώνεσαι, είναι κάνοντας sex;

#5 Τα κατοικίδια σε ηρεμούν;

#6 Η ζωγραφική, ακόμη κι αν δεν ξέρεις να ζωγραφίζεις, δημιουργεί μια αίσθηση χαλάρωσης;

Αν θέλεις κι άλλες inspirational ιδέες κάνε κλικ ΕΔΩ