7 τροφές για πιο υγιή, λαμπερά και μακριά μαλλιά

Αν προσπαθείς να μακρύνεις τα μαλλιά σου, πρόσθεσε αυτά στη διατροφή σου!
7 τροφές για πιο υγιή, λαμπερά και μακριά μαλλιά



Η διατροφή σου επηρεάζει σημανικά την υγεία, το δέρμα, το σώμα, τα νύχια και τα μαλλιά σου. Υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που πρέπει να συμπεριλάβεις στη διατροφή σου αν προσπαθείς να μακρύνεις τα μαλλιά σου και αν θες η τρίχα σου να είναι δυνατή και λαμπερή. Οι παρακάτω τροφές δεν θα κάνουν μόνο τα μαλλιά σου πιο όμορφα και δυνατά, αλλά θα κάνουν καλό και στον οργανισμό σου γενικότερο. Γι’ αυτό, πάρε χαρτί και μολύβι και φτιάξε τη λίστα σου για το super- market.

#1 Σολωμός

Μία από τις τροφές που θα δυναμώσουν τα μαλιά σου και θα τα βοηθήσει να μακρύνουν γρήγορα, εξαιτίας του ωμέγα- 3 που περιέχει, είναι ο σολωμός. Εκτός από τα μαλλιά, κάνει καλό και στην καρδιά.

#2 Σπανάκι

Το σπανάκι είναι γνωστό από τον Ποπάυ πόσο καλό κάνει στην υγεία μας. Όχι μόνο μας δίνει δύναμη, αλλά και πολλές βιταμίνες. Για την ακρίβεια, έχει σίδηρο και βιταμίνες A και C. Η βιταμίνη A θα δυναμώσει την τρίχα σου και θα βοηθήσει τα μαλλιά σου να μακρύνουν γρήγορα. Μπορείς να φας το σπανάκι με πολλούς τρόπους κι έτσι είναι πολύ εύκολο να το εντάξεις στη διατροφή σου, χωρίς να το βαρεθείς. Μπορείς να το φας μαγειρεμένο, μαζί με μακαρόνια, ωμό στη σαλάτα σου, ή μπορείς να φτιάξεις ένα δροσερό smoothie με σπανάκι για πρωινό. Ρίξε μέσα στο μίξερ λίγο σπανάκι, γιαούρτι, λίγα μούρα, 2 παγάκια και είναι έτοιμο!

#3 Ξηροί καρποί

Έχουν μαγνήσιο, κάλιο, υγιεινά λιπαρά και βιοτίνη, συστατικά που δίνουν στα μαλλιά σου ό,τι χρειάζονται για να φαίνονται υγιή και να μακρύνουν γρήγορα. Ειδικά τα αμύγδαλα και τα καρύδια βοηθούν απίστευτα την τρίχα των μαλλιών.

#4 Γλυκοπατάτα

Οι γλυκοπατάτες είναι τέλειες για τα μαλλιά σου, καθώς περιέχουν βιταμίνη Α. Μαγείρεψέ τες στο φούρνο και πρόσθεσε καστανή ζάχαρη και κανέλα, ή μπορείς να τις δοκιμάσεις και τηγανιτές.

#5 Αυγά

Τα αυγά, είναι φυσική πηγή πρωτεϊνης και βιοτίνης και ευτυχώς είναι μια τροφή που μπορείς να λάβεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ώστε να τρως συχνά, χωρίς να τη βαριέσαι. Μια ομελέτα, είναι ό,τι πρέπει για πρωινό.

#6 Βατόμουρα

Βατόμουρα, μούρα και μύρτιλλα είναι εξίσου πολύ υγιεινές επιλογές για τα μαλλιά και το σώμα σου. Είναι πλούσια σε βιταμίνη C και βιοτίνη, συστατικά που κάνουν καλό τόσο στην κυκλοφορία του αίματος όσο και στο δέρμα του κεφαλιού, με αποτέλεσμα τα μαλλιά σου να δυναμώνουν και να μακραίνουν γρήγορα. Μπορείς να τα προσθέσεις στις σαλάτες σου, ή να φτιάξεις μια τάρτα με βατόμουρα, ή ακόμα και κέικ.

#7 Φυστικοβούτυρο

Το φυστικοβούτυρο περιέχει πρωτεΐνη και βιοτίνη. Είδικά αν είσαι χορτοφάγος, πρέπει οπωσδήποτε να το προσθέσεις στη διατροφή σου. Άπλωσέ το σε ψωμάκι για πρωινό, φτιάξε ένα smoothie με φυστικοβούτυρο, ή απλά φάε μια κουταλιά από το βαζάκι.

Εδώ θα δεις 5 νόστιμα σνακ για το γραφείο, με λίγες θερμίδες.