Mυρίζουν τα παπούτσια σου; Δες τι πρέπει να κάνεις

6 εύκολα και αποτελεσματικά tips!
Mυρίζουν τα παπούτσια σου; Δες τι πρέπει να κάνεις



Το να μυρίζουν τα παπούτσια σου είναι ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο και φυσικά δεν χρειάζεται να ντρέπεσαι γι΄αυτό. Είναι normal και συμβαίνει στον καθένα μας! 
Ωστόσο όμως υπάρχουν κάποια tips που μπορείς να υιοθετήσεις αμέσως και να απαλλαγείς από τις δυσάρεστες μυρωδιές!

Tip 1#
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πλένεις τα παπούτσια σου συχνά. Τουλάχιστον 1 φορά το μήνα. Αν είναι ευαίσθητα και φοβάσαι μην χαλάσουν στο πλυντήριο μπορείς να τα πλύνεις στο χέρι και να τα αφήσεις να μουλιάσουν σε μια λεκάνη. Ή μπορείς να τα βάλεις μέσα σε μια μαξιλαροθήκη και να τα πλύνεις στο πλυντήριο στους 40 βαθμούς.

Tip 2#
Μπορείς να τοποθετήσεις ένα κομμάτι εφημερίδας μέσα στο παπούτσι πάνω από τον πάτο. Το χαρτί της εφημερίδας απορροφάει την υγρασία και δεν εισχωρεί στο πόδι.

Tip 3#
Ανακάτεψε 1 κ.σ. κορνφλάουερ με 3 κ.σ. μαγειρική σόδα και λίγο tee oil. Βάλε τα συστατικά σε ένα μπουκάλι spray και ψέκασε τα παπούτσια σου εσωτερικά. Άφησε το να δράσει όλη νύχτα.

Tip 4#
Προσπάθησε να διατηρείς τα πόδια σου καθαρά και στεγνά. Πλύνε τα πόδια σου με σαπούνι, μόλις βγάλεις τα παπούτσια σου και στέγνωσε τα καλά. Έπειτα μπορείς να βάλεις λίγο ταλκ στα πόδια σου για να τα προστατέψεις από μύκητες.

Tip 5#
Να φοράς κάλτσες! Ακόμα και για τα flat παπούτσια υπάρχουν ειδικές κάλτσες που μπορείς να φορέσεις.

Tip 6#
Πρόσθεσε αλάτι στον πάτο και τρίψε ελαφρά. Άφησε το εκεί για λίγες ώρες και έπειτα τίναξε τους πάτους σου πριν φορέσεις τα παπούτσια σου.

Πιες το καφεδάκι σου και μετά φτιάξε και μια μάσκα ομορφιάς!