Έχεις φούσκωμα; Με αυτούς τους τρόπους θα ηρεμήσει το στομάχι σου

Τέλος το ενοχλητικό πρήξιμο!
Έχεις φούσκωμα; Με αυτούς τους τρόπους θα ηρεμήσει το στομάχι σου



Είναι ορισμένες ημέρες που κουμπώνεις με δυσκολία το αγαπημένο σου, στενό τζιν. Τα κιλά σου είναι ίδια, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πάχυνες ξαφνικά. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι το ενοχλητικό φούσκωμα που πολλές φορές έχουμε κι εκτός από τη δυσάρεστη αίσθηση που μας προκαλεί, χαλάει και την ψυχολογία και τη διάθεσή μας, γιατί νιώθουμε ότι φαινόμαστε παχιές μέσα στα ρούχα μας. Αυτό παρουσιάζεται αρκετά συχνά σε γυναίκες άνω των 40 χρόνων, αλλά και σε νεότερες και είναι απόρροια της αργής πέψης του στομάχου. Υπάρχει τρόπος να καταπολεμήσεις το φούσκωμα που νιώθεις! Ρίξε μια ματιά:

#1 Τα δημητριακά και η βρώμη βοηθούν στη δυσκοιλιότητα, γι’ αυτό ξεκίνα την ημέρα σου με ένα καλό πρωινό που βασίζεται σε αυτά.

#2 Απέφυγε τα ωμά λαχανικά και προτίμησε τα βρασμένα, που χωνεύονται πιο εύκολα και δε δημιουργούν φούσκωμα και βάρος στο στομάχι.

#3 Μη χρησιμοποιείς πολύ πιπέρι, τσίλι, καυτερές σος και ξύδι στα φαγητά σου. Προσπάθησε να βάζεις στα πιάτα σου εποχιακά βότανα, όπως βασιλικό, μέντα, άνηθο, φασκόμηλο ή δεντρολίβανο. Τα spicy φαγητά είναι πιο δύσκολα στην πέψη και δημιουργούν πολλές φορές πρήξιμο.

#4 Απέφυγε να μασήσεις τσίχλα, γιατί ενώ μασάς, καταπίνεις και αέρα που παγιδεύεται στο έντερο και δημιουργεί φούσκωμα.

#5 Χημικές ουσίες όπως η σορβιτόλη, ξυλιτόλη και η μαννιτόλη, που υπάρχουν στα αναψυκτικά διαίτης και στις τσίχλες χωρίς ζάχαρη, κάνουν το φούσκωμα ακόμα πιο έντονο. Απέφυγέ τα αν δε θέλεις η κοιλιά σου να είναι για πολύ τόσο φουσκωμένη.

#6 Οι υδατάνθρακες δε βοηθούν επίσης στο φούσκωμα. Μπορεί να σου δίνουν ενέργεια, επειδή παρέχουν στον οργανισμό γλυκόζη, αλλά η γλυκόζη περιέχει νερό. Για την ακρίβεια κάθε γραμμάριο γλυκόζης περιέχει 3 γραμμάρια νερό, γι’ αυτό τα μακαρόνια και το ψωμί, δεν είναι η καλύτερη επιλογή φαγητού, αν νιώθεις ήδη το στομάχι σου πρησμένο.

#7 Μπορεί να σου αρέσουν τα φασόλια, αλλά όταν υποφέρεις από φούσκωμα, καλό είναι να τα αποφεύγεις. Γιατί είναι γνωστό ότι σου προκαλούν αέρια, επομένως και φούσκωμα.

#8 Κάνε ένα περίπατο. Το περπάτημα βοηθάει πολύ όταν έχεις φούσκωμα. Οι χτύποι της καρδιάς σου αυξάνονται, με αποτέλεσμα να ανασαίνεις πιο γρήγορα, κάτι που βοηθάει στη δυσκοιλιότητα και σε βοηθάει να χωνέψεις πιο εύκολα. Περπάτησε για τουλάχιστον 5 λεπτά και θα δεις ότι θα νιώσεις καλύτερα.

#9 Πίνε πολλά υγρά. Όσο πιο ενυδατωμένος είναι ο οργανισμός σου, τόσο πιο γρήγορα θα υποχωρήσει το πρήξιμο που νιώθεις. Γι’ αυτό μην ξεχνάς να πίνεις αρκετό νερό. Θυμήσου: 8 ποτήρια την ημέρα απαραιτήτως!

#10 Καλύτερα να αποφύγεις τον καφέ, το τσάι, το χυμό και το αλκοόλ.

#11 Φάε μπανάνα! Τροφές που βοηθούν επίσης πολύ είναι το σπανάκι και οι πατάτες.

Δες εδώ τα φρούτα που πρέπει να τρως αν θες να χάσεις κιλά.