Οι 12 καλύτεροι τρόποι για να χάσεις τα κιλά που θες!

Δοκίμασέ τους και θα δεις...
Οι 12 καλύτεροι τρόποι για να χάσεις  τα κιλά που θες!



Όσο μεγάλος κι αν είσαι ο στόχος που έχεις θέσει στον εαυτό σου για να δεις την καλύτερη δυνατή version του, μπορείς να τα καταφέρεις! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι πείσμα, αποφασιστικότητα και οργάνωση. Δε χρειάζεται να πεινάσεις ή να υποφέρεις, κάνοντας εξαντλητικές δίαιτες και θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία σου. Όσα κιλά κι αν θέλεις να χάσεις, είτε 5, είτε 10, είτε 20 και 50, μπορείς να το πετύχεις, αρκεί να πάρεις την απόφαση να αλλάξεις λίγο τη ζωή και την καθημερινότητά σου.

Στην αρχή μπορεί να σου φανεί λίγο δύσκολο και να χρειαστεί να πιέσεις ορισμένες φορές τον εαυτό σου για να προσαρμοστεί, γρήγορα όμως θα συνηθίσεις και αυτές οι μικρές αλλαγές θα σου γίνουν τρόπος ζωής. Δες το σώμα σου και την ψυχολογία σου να αλλάζει, διαμορφώνοντας την καθημερινότητά σου κάπως έτσι:

1. Προσπάθησε να αποφεύγεις το έτοιμο φαγητό και να μην κάνεις πάνω από μία έξοδο για φαγητό την εβδομάδα. Αν τρως συχνά απ’ έξω, θα δεις μεγάλη διαφορά στο σώμα σου, μόλις σταματήσεις αυτή τη συνήθεια και προτιμήσεις το σπιτικό, μαγειρευτό φαγητό. Κάθε φορά που πηγαίνεις σε κάποιο εστιατόριο, παρήγγειλε ψητό κοτόπουλο με λαχανικά, αντί για μακαρονάδα. Τήρησέ το για ένα μήνα και δες τη διαφορά στη ζυγαριά σου!

2. Μη γεμίζεις τα ντουλάπια με chips και μπισκότα και το ψυγείο σου με γλυκά και αναψυκτικά. Ακόμα και να σου έρθει η επιθυμία για γλυκό, θα το ξεχάσεις αν δεν το έχεις μέσα στα πόδια σου. Σπάνια μπορείς να αντισταθείς στις πρόχειρες και ανθυγιεινές τροφές, όταν τις έχεις μέσα στο σπίτι.

3. Μην παραλείπεις ποτέ το πρωινό σου γεύμα. Το ιδανικό είναι να επιλέγεις τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη. Υπολόγισε το πρωινό σου να μην ξεπερνά τις 300 θερμίδες. Προτίμησε μια φέτα ψωμί του τοστ με φυστικοβούτυρο ή μια ομελέτα.

4. Κάνε καθημερινά λίγες ασκήσεις γυμναστικής. Ακόμα κι αν βαριέσαι το γυμναστήριο, μπορείς να κάνεις λίγους κοιλιακούς, squats και λίγα αλματάκια στο σπίτι σου. Αφιέρωσε λίγη μόνο ώρα καθημερινά και σύντομα θα δεις τη διαφορά στο κορμί σου.

5. Κόψε το κάπνισμα και ξεκίνα γυμναστήριο. Θα κάνεις ένα απίστευτο δώρο στον εαυτό σου και το σώμα σου. Συμβουλέψου έναν γυμναστή για να σου δώσει το σωστό πρόγραμμα, σύμφωνα με τις ανάγκες σου, ώστε να δεις ακόμα πιο γρήγορα αποτελέσματα.

6. Αγόρασε πιο υγιεινές και χαμηλές σε λιπαρά τροφές από το super-market. Γέμισε το σπίτι σου με υγιεινές τροφές και άλλαξε το διατροφολόγιό σου.

7. Αντί για καφέ, κανόνισε με τη φίλη σου να πείτε τα νέα σας, ενώ κάνετε περίπατο ή χαλαρό jogging σε ένα πάρκο, στη γειτονιά σας, ή σε ένα γήπεδο στίβου.

8. Φτιάξε μια μεγάλη playlist με τα αγαπημένα σου τραγούδια και πήγαινε στο γυμναστήριο. Ανέβα πάνω στο διάδρομο, στο ελλειπτικό ή το ποδήλατο και θα δεις ότι η ώρα θα περάσει πολύ πιο γρήγορα και ευχάριστα και θα κάψεις και περισσότερες θερμίδες! Μετέτρεψε την πιο βαρετή ώρα της καθημερινότητας, στην πιο διασκεδαστική και χαλαρωτική.

9. Συνδύασε κάθε γεύμα σου με μια πράσινη σαλάτα. Πρόσθεσε στο καθημερινό διατροφολόγιό σου λαχανικά και δες το σώμα σου να αλλάζει σε λίγες μόνο ημέρες.

10. Ξεκίνα μαθήματα yoga. Θα δεις θεαματικά αποτελέσματα!

11. Μπορείς να τρως ένα κομμάτι σοκολάτας ή να πιεις ένα ποτηράκι κρασί το βράδυ, πριν κοιμηθείς, αν δεν προσθέσεις περιττές θερμίδες στο σώμα σου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δες το σαν επιβράβευση των κόπων σου και της αφοσίωσής σου. Τήρησε το πρόγραμμά σου σωστά καθ’ όλη τη διάρκεις της ημέρας και κάνε ένα μικρό δωράκι στον εαυτό σου το βράδυ, χωρίς τύψεις!

12. Κόψε τις βραδινές επιδρομές στο ψυγείο. Πήγαινε για ύπνο νωρίτερα και πιες πολύ νερό. Μην φας τίποτα 2 ώρες πριν κοιμηθείς, γιατί οι θερμίδες αυτές που παίρνεις, θα μετατραπούν σε λίπος.

Δες ΕΔΩ ακόμα περισσότερες συμβουλές και tips που θα σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις!