Θέλεις τέλειο κορμί; Αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις...

Και δεν είναι δίαιτα!
Θέλεις τέλειο κορμί; Αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις...



Έχεις εδώ και καιρό στο μυαλό σου να χάσεις λίγα κιλά. Γιατί θέλεις να δεις τον εαυτό σου με πιο ωραίο και σέξι κορμί. Τσεκάρεις κάθε δίαιτα και διατροφή, μέχρι να κατασταλάξεις σε αυτή που σου ταιριάζει και που μπορείς πιο εύκολα να ακολουθήσεις και να τηρήσεις. Είναι τόσα τα προγράμματα διατροφής που βλέπεις παντού και που υπόσχονται τέλειο κορμί, επίπεδη κοιλιά, σέξι γλουτούς, που τελικά πελαγώνεις και δεν κάνεις τίποτα. Πώς θα σου φαινόταν να είχες απλά έναν οδηγό με τα do και τα don’t, τον οποίο θα προσαρμόσεις στη δική σου καθημερινότητα και ταυτόχρονα θα δεις την αλλαγή που τόσο καιρό επιθυμείς στο σώμα σου;

Πάρε χαρτί και στυλό και γράψε μια λίστα, την οποία θα κολλήσεις στο ψυγείο σου. Θα τη συμβουλεύεσαι και θα δεις αμέσως τα αποτελέσματα στη ζυγαριά σου. Γιατί υπάρχει τρόπος να χάσεις ευχάριστα τα περιττά κιλά που έχεις, χωρίς εξαντλητικές δίαιτες.

1. Ναι στο grapefruit! Φάε ένα grapefruit ή πιες χυμό από grapefruit πριν το μεσημεριανό σου γεύμα. Από την πρώτη κιόλας εβδομάδα που θα το τηρήσεις, θα δεις εκπληκτική αλλαγή στο σώμα σου.

2. Ναι στο κάρδαμο! Έχει πολλές βιταμίνες και τρομερά οφέλη για τον οργανισμό σου. Συμπεριέλαβέ το στις σαλάτες σου!

3. Ναι στα λαχανικά! Να τρως πολλά λαχανικά! Δίνουν ενέργεια, κάνουν καλό στο δέρμα σου και βοηθούν στο αδυνάτισμα. Μπορείς να τρως ό,τι λαχανικό σου αρέσει, αλλά τα καλύτερα είναι: το μπρόκολο, το σπανάκι, τα σπαράγγια και τα φασόλια. Εκτός από πολύ υγιεινά, είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να συμπεριλάβεις στη διατροφή σου για να αποκτήσεις το κορμί των ονείρων σου.

4. Ναι στο σκόρδο και το τζίντζερ! Αποτοξινώνουν τον οργανισμό και βοηθούν στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού.

5. Ναι στη μαύρη σοκολάτα! Δε χρειάζεται να είσαι πολύ αυστηρή με τον εαυτό σου! Κάθε φορά που ο οργανισμός σου ζητάει κάτι γλυκό, φάε ένα κομματάκι μαύρης σοκολάτας για να τον ξεγελάσεις. Όχι παραπάνω από ένα μικρό κομμάτι ανά δύο μέρες.

6. Απέφυγε όσο μπορείς τα γαλακτικομικά προϊόντα που περιέχουν ζωϊκά λίπη. Προσοχή! Δε χρειάζεται να τα κόψεις εντελώς, απλά μείωσέ τα! Τέτοια είναι το γάλα και το τυρί.

7. Αν θέλεις να φας κρέας, προτίμησε κοτόπουλο ή γαλοπούλα. Απέφυγε όσο μπορείς τα κόκκινα κρέατα, όπως είναι το μοσχάρι, το χοιρινό και το αρνί.

8. Ναι στο ελαιόλαδο! Εκτός του ότι νοστιμίζει τις σαλάτες και τα πιάτα σου, κάνει καλό στην υγεία σου.

9. Να μην ξεχνάς ότι κάθε γεύμα σου πρέπει να περιέχει πρωτεΐνη. Ναι στα άσπρα κρέατα και στα ασπράδια των αυγών!

10. Ναι στα ψάρια! Ενεργοποιούν τη λεπτίνη, την ορμόνη που βοηθάει τον οργανισμό σου να δουλέψει και να κάψει εύκολα θερμίδες. Μια καλή λύση και ένα γευστικό ψάρι, είναι ο σολωμός.

11. Ναι στα smoothie! Πιες ένα το πρωί ή μετά την άσκηση. Θα δώσει στον οργανισμό σου την ενέργεια που χρειάζεται! Και είναι και τόσο νόστιμα και δροσερά!

12. Ναι στους υδατάνθρακες! Οι καλύτεροι υδατάνθρακες είναι: η γλυκοπατάτα, το καστανό ρύζι, η βρώμη και το μαύρο ψωμί.

13. Αντί για γλυκό προτίμησε φρουτοσαλάτα με γιαούρτι.

14. Ναι στο γιαούρτι και στους ξηρούς καρπούς. Όχι στα μπισκότα, τα πατατάκια και τη σοκολάτα! Ξεφορτώσου τα από το σπίτι σου, για να μην μπαίνεις σε πειρασμό.

15. Βρες τρόπους να κρατάς τον εαυτό σου μακριά από τις περιττές επιδρομές στο ψυγείο. Βρες ένα χόμπι!

16. Φρόντισε οι στόχοι που θέτεις να είναι ρεαλιστικοί! Για να κάνεις το μεγάλο άλμα που θα σε φέρει κοντά στο στόχο σου, πρέπει αρχικά να ξεκινήσεις με μικρά και σταθερά βήματα.

17. Ναι στη γυμναστική! Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα προσπάθησε να γυμνάζεσαι. Να ξέρεις ότι το γρήγορο περπάτημα στο διάδρομο του γυμναστηρίου, αλλά και το ποδήλατο,  θα βοηθήσει πολύ. Ξεκίνα με 30 λεπτά!

18. Όχι στο αλκοόλ! Αν έχεις κανονίσει έξοδο, πιες ένα ποτηράκι λευκό κρασί.

19. Ναι στον ύπνο!

20. Και το τελευταίο και πιο σημαντικό: να γελάς! Γιατί το γέλιο κάνει καλό και στο σώμα και στην υγεία σου!

Έχοντας ως αρχή τα παραπάνω, μπορείς να ξεκινήσεις το ταξίδι σου για ένα καλύτερο «εγώ». Γιατί δε χρειάζεται άγχος και πίεση για να δεις τον εαυτό σου σε ένα καλύτερο σώμα. Ούτε εξαντλητικές δίαιτρες! Χρειάζεται μόνο πείσμα, θέληση, οργάνωση και υπομονή! Θα τα καταφέρεις!

 

Extra tips: Πώς να κοιμηθείς το βράδυ και να ξυπνήσεις με τέλειο δέρμα (γίνεται;)