5 λόγοι που θα σε κάνουν να πετάξεις τις γόβες σου

Φλατ και πάλι φλατ!
5 λόγοι που θα σε κάνουν να πετάξεις τις γόβες σου



Εδώ που τα λέμε οι γόβες αναδεικνύουν τέλεια το γυναικείο πόδι. Υπάρχουν και ντυσίματα που χάνουν πολύ, αν δεν τα συνδιάσεις με γόβα ή με ψηλό πέδιλο. Η γόβα είναι σέξι, τραβάει πάνω της τα βλέμματα και καμιά φορά αρκεί ο ήχος της και μόνο για να ξυπνήσει στους άντρες ερωτικές φαντασιώσεις. Αν το μόνο αρνητικό που τους προσάπτεις είναι ο πόνος στα πέλματα, είσαι γελασμένη! Διάβασε παρακάτω με ποιους  τρόπους τα ψηλοτάκουνα παπούτσια βλάπτουν την υγεία σου:

1. Τα ψηλοτάκουνα δημιουργούν αρθρίτιδα. Αν φοράς συχνά και για πολλές ώρες γόβες, κάνεις κακό στα γόνατά σου. Κι αυτό συμβαίνει γιατί η ισορροπία του σώματός σου αλλάζει φορώντας τακούνια. Η θέση του γονάτου μετατοπίζεται πιο μπροστά και αυτό μπορεί να προκαλέσει αρθρίτιτδα και πόνο στα γόνατα. Γι’ αυτό και οι γυναίκες παρουσιάζουν πιο συχνά αρθρίτιδα από τους άντρες. «Μπρος τα κάλλη, τι είναι ο πόνος», θα πεις. Αλλά  αξίζει για ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα να μπεις κάποτε στο χειρουργίο; Μάλλον όχι!

2. Τα ψηλά τακούνια βλάπτουν τα πόδια και τους μύες των ποδιών. Ο αχίλλειος  τένοντας καταπονείται πάνω στα τακούνια κι αυτό μπορεί να προκαλέσει χρόνιο πόνο στα πόδια και μυικούς σπασμούς. Είναι επίσης πιθανό να υποφέρεις από πελματιαία απονευρωσίτιδα. Αν πρέπει να φοράς γόβες, ή αν δεν μπορείς να τις αποχωριστείς από το καθημερινό σου outfit, οι ειδικοί προτείνουν τουλαχιστον να τις βγάζεις ορισμένες φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας και να τις αντικαθιστάς με φλατ παπούτσια. Έτσι, θα ξεκουράζεις λίγο τα πέλματά σου και θα βοηθήσεις τους μύες των ποδιών να χαλαρώνουν.

3. Οι γόβες μπορεί να προκαλέσουν ισχιαλγία. Καθώς αλλάζει η στάση του σώματός σου, το βάρος μετατοπίζεται σε διαφορετικά σημεία του κορμιού. Η πλάτη σου και η μέση καταπονούνται αρκετά, γεγονός που προκαλεί χρόνιο πόνο στα πόδια και μούδιασμα. Η μέση και οι γλουτοί σου μπορεί να υποφέρουν από χρόνιο σπασμό και αυτό θα δημιουργήσει πίεση στο ισχιακό νεύρο.

4. Τα ψηλοτάκουνα ευθύνονται για τους πόνους στον αυχένα. Το κεφάλι σου ακολουθεί την υπόλοιπη στάση του σώματος, που αλλάζει όταν περπατάς πάνω σε γόβες. Ο αυχένας ακολουθεί την αλλαγή της στάσης του σώματος, με αποτέλεσμα οι μύες του να τεντώνονται και να προκαλείται πόνος και πιάσιμο στο σημείο.

5. Οι γόβες μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στα κόκαλα. Δεν αναφέρομαι στον κίνδυνο να γυρίσεις τον αστράγαλό σου αν παραπατήσεις και να πάθεις κάποιο διάστρεμμα, ή σπάσιμο στη χειρότερη. Αναφέρομαι στα κατάγματα και στις κακώσεις που μπορεί να προκληθούν στα κόκαλα των ποδιών σου από την πολύωρη και καθημερινή καταπόνησή τους πάνω στις ψηλοτάκουνες γόβες σου.

Απ’ ό,τι κατάλαβες, τα φλατ παπούτσια θα σε σώσουν! Ξέρω ότι δε μπορείς να αποχωριστείς τα ψηλοτάκουνά σου! Μπορείς όμως να φροντίσεις λίγο περισσότερο τον εαυτό σου, με το να ξεκουράζεις συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας τα πόδια σου.