Burn baby burn! Τι λάθος κάνεις με το αντηλιακό σου;

Tips για να προστατέψεις το δέρμα σου!
Burn baby burn! Τι λάθος κάνεις με το αντηλιακό σου;



Ξέρεις πόσο σημαντικό είναι να φοράς αντηλιακό έτσι; Δεν χρειάζεται υπενθύμιση μια τέτοια "υποχρέωση" ως προς τον εαυτό σου! Είναι απαραίτητο να προστατεύεις το δέρμα σου από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες και τις ρυτίδες. Σε αυτό όμως που ίσως δεν δίνεις σημασία είναι στο πως το απλώνεις στο δέρμα σου. Διότι αν δεν βάζεις σωστά το αντηλιακό σου τότε κάνεις μια τρύπα στο νερό και δεν το προστατεύεις εν τέλει από τον βλαβερό ήλιο! Και αυτό φυσικά είναι κάτι που δεν θέλεις, έτσι δεν είναι; 

Ας δούμε μερικά λάθη που κάνεις και πως να τα αποφύγεις με τα κατάλληλα tips!

To αντηλιακό δεν μπορεί να κάνει τη "δουλειά" του αν δεν χρησιμοποιήσεις αρκετό από αυτό. Οι ειδικοί λένε πως η ποσότητα του αντηλιακού θα πρέπει να καλύψει το δέρμα. Άπλωσέ το απαλά και το tip για να καταλάβεις αν έχεις βάλει τη σωστή ποσότητα αντηλιακού είναι το πόση ώρα θα χρειαστείς για να την απλώσεις στο δέρμα σου. Δεν χρειάζεσαι πολύ χρόνο ούτε και ελάχιστο, αλλά κάτι demi!

To να βάζεις αντηλιακό δεν είναι κάποιο race, αλλά αν ήταν, η νικήτρια θα ήταν αυτή που θα τελείωνε τελευταία! Διότι όταν απλώνεις το προϊόν, θα πρέπει να είσαι σίγουρη πως δίνεις την απαραίτητη προσοχή σε όλο σου το σώμα και ότι έχεις καλύψει κάθε πιθανό σημείο που μπορεί να δει ο ήλιος! Οπότε slow down τη διαδικασία και φρόντισε το δέρμα σου σωστά!

Αν έχεις σκοπό να κάτσεις στον ήλιο για αρκετή ώρα έχε στο νου σου πως θα πρέπει να βάλεις ξανά αντηλιακό μέσα στην ημέρα. Η δράση του κρατάει από 90 λεπτά μέχρι και 2 ώρες. Μόλις το διάστημα περάσει θα πρέπει να βάλεις και άλλο. Επίσης αν μπεις στη θάλασσα τότε με το που βγεις θα πρέπει να ξανακάνεις ένα πέρασμα!
Οι περισσότεροι δερματολόγοι συνιστούν να χρησιμοποιείς αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30. Αυτό που δεν ενδείκνυται είναι να έχεις ένα αντηλιακό με δείκτη 4 η 8. Είναι αναμενόμενο ότι δεν παίρνεις την απαραίτητη προστασία και ότι αφήνεις το δέρμα σου εκτεθειμένο σε ένα πιθανό έγκαυμα.
Όπως όλα τα προϊόντα ομορφιάς απευθύνονται σε διαφορετικούς τύπους δέρματος έτσι και το αντηλιακό. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να επιλέξεις αυτό που είναι κατάλληλο για τον δικό σου τύπο δέρματος (ευαίσθητη ή κανονική επιδερμίδα αναλόγως). Αν έχεις κάποια ευαισθησία ή ιδιαιτερότητα στο δέμα σου καλό είναι να επισκεφτείς τον δερματολόγο σου για να σε βοηθήσει να επιλέξεις το κατάλληλο προϊόν. 

Αν υπάρχει η πιθανότητα να έχεις αντηλιακό ξεχασμένο από χρόνια όπου δεν το έχεις χρησιμοποιήσει όλο, σημαίνει πως κάτι δεν κάνεις καλά. Γιατί κάθε χρόνο θα πρέπει τουλάχιστον να έχεις καταναλώσει ένα ολόκληρο μπουκάλι αντηλιακό. Επίσης αυτό που πρέπει να ξέρεις είναι ότι τα αντηλιακά έχουν ημερομηνία λήξης, γι΄αυτό αν λήξουν παύουν να έχουν χρησιμότητα και να μπορούν να σε προστατέψουν. 

Μην σε ξεγελάει ο ήλιος όταν κρύβεται! Δεν σημαίνει ότι η κακή του επιρροή δεν έχει αρνητικό αντίκτυπο στο δέρμα σου! Μπορεί να μην καείς αλλά σίγουρα θα αυξήσεις τον "κίνδυνο" να κάνεις ρυτίδες! Είναι απαραίτητο να βάζεις αντηλιακό έχει δεν έχει ήλιο!

Τι χρειάζεσαι να ξέρεις για τα αυτομαυριστικά (self tan)χει ήλιο!