Έγινες πυρ και μανία; 10 τρόποι για να το διαχειριστείς!

Δες πως θα δώσεις τόπο στην οργή!
Έγινες πυρ και μανία; 10 τρόποι για να το διαχειριστείς!



Θυμός: Ένα συναίσθημα μη εύκολα διαχειρίσιμο που προκαλείται συνήθως από κάποια ταραχή,προσβολή ή άρνηση. Πόσες και πόσες φορές δεν σου έχει ανέβει το αίμα στο κεφάλι με σοβαρές, με όχι και τόσο σοβαρές, διογκωμένες, παρεξηγημένες,ίσως και αστείες καταστάσεις; Λίγο η ένταση από τη δουλειά, λίγο οι καθημερινές υποχρεώσεις, λίγο το άγχος που σε έχει καταβάλλει ευθύνονται για τον απροσδόκητο εκνευρισμό σου.

Όμως υπάρχουν κάποιες, ας το πούμε λύσεις, εναλλακτικές που μπορείς να κάνεις πριν ξεσπάσεις όλο αυτό που νιώθεις.

Σκέψου πριν μιλήσεις!
Πάνω στον παρορμητισμό μιας στιγμής όπου επικρατεί ένταση είναι εύκολο να πεις κάτι που ενδεχομένως μετά να μετανιώσεις. Πάρε λίγο το χρόνο σου και προσπάθησε να ηρεμήσεις και να βάλεις τις σκέψεις σου σε μια σειρά.Έτσι δίνεις την ευκαιρία και στους άλλους γύρω σου να κάνουν το ίδιο.

Μόλις ηρεμήσεις τότε ξέσπασε το θυμό σου!
Αν καταφέρεις να ηρεμήσεις θα σκέφτεσαι πιο καθαρά και θα εκφράσεις τον θυμό σου με πιο φυσιολογικό τρόπο και όχι με τρόπο που μπορεί να πληγώσει ή να ελέγξεις κάποιον. 

Κάνε δραστηριότητες!
Η άσκηση θα σε βοηθήσει να μειώσεις το στρες που σου προκαλεί νευρικότητα. Εάν νιώθεις να σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας για τρέξιμο ή για έναν απλό περίπατο έτσι ώστε να ηρεμήσεις.

Κάνε συχνά διαλείμματα!
Το να κάνεις διαλείμματα ανάμεσα στην ημέρα σου είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις. Κάθε φορά που θα νιώθεις αγχωμένη θα κάνεις ένα ολιγόλεπτο break για να αποφορτίζεσαι. Έτσι θα μπορείς να διαχειριστείς καλύτερα οτιδήποτε δυσάρεστο ενδέχεται να σε εκνευρίσει.

Προσπάθησε να βρεις πιθανές λύσεις!
Αντί να κάνεις focus σε αυτά που σου προκαλούν εκνευρισμό προσπάθησε να βρεις μια λύση έτσι ώστε να σταματήσει να σου δημιουργεί νεύρα. Για παράδειγμα αν το ακατάστατο δωμάτιο του παιδιού σου σε τρελαίνει τότε κλείσε την πόρτα για να μην το βλέπεις. Ο σύντροφός σου αργεί να έρθει σπίτι το βράδυ για φαγητό; Προγραμμάτισε να φτιάχνεις το βραδινό πιο αργά. Ο θυμός δεν διορθώνει τίποτα. Απλά διογκώνει τις καταστάσεις!

Μην κρατάς κακία!
Αντίστρεψε την κατάσταση και κράτα μια στάση διαφορετική και αυτή που περιμένεις από τον άλλο. “Δώσε τόπο στην οργή”, “Μην ρίχνεις λάδι στη φωτιά”  και άλλες τέτοιες παροιμίες μπορούν να σου υποδείξουν τι πρέπει να κάνεις. Γίνε ρεαλίστρια και μην περιμένεις από όλους να συμπεριφερθούν ακριβώς όπως επιθυμείς.

Κάνε το χιούμορ εργαλείο γι' αυτές τις περιπτώσεις!
Γύρισε την κατάσταση και βάλε λίγο χιούμορ για να ελαφρύνεις την ατμόσφαιρα! Αυτοσαρκάσου! Προσπάθησε να διακωμωδήσεις την κατάσταση όσο πρέπει.

Οι κακές συνήθειες που σου αυξάνουν το άγχος