Drew Barrymore: Σε συμβουλεύει πως θα ανανεώσεις την ντουλάπα σου με 6 βήματα

Δες step by step τις κινήσεις που θα κάνεις για να μην επικρατήσει πάλι το χάος.
Drew Barrymore: Σε συμβουλεύει πως θα ανανεώσεις την ντουλάπα σου με 6 βήματα



Αγαπάμε το bohemian chic στιλ της εδώ και χρόνια. Το γλυκύτατο «παπάκι» του Hollywood έδωσε τις πιο χρήσιμες συμβουλές για μία τακτοποιημένη γκαρνταρόμπα που δεν θα μας προκαλεί πια πανικό, ανοίγοντας τα φύλλα της ντουλάπας. Εμείς εφαρμόσαμε κάποιες από αυτές σε μία απόπειρα να σώσουμε το χειμερινό ακόμα χάος και μείναμε άναυδες με το αποτέλεσμα.

Βήμα 1: Ξεφορτώσου ό,τι δεν φοράς
«Όλα τα ρούχα του τύπου «αυτό θα μου είναι τέλειο κάποια μέρα» ή «αυτό είναι για σπάνιες περιπτώσεις» κλπ, δεν θα είναι ποτέ για τίποτα! Ξεφορτώσου τα είτε δωρίζοντάς τα σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, είτε πουλώντας τα».

Εμείς θα πούμε δώρισε τα σε κάποια φιλανθρωπική οργάνωση. Πολύς κόσμος έχει ανάγκη το ρούχο που «κοιμάται» εδώ και κάποια χρόνια στην ντουλάπα σου.

 

Βήμα 2: Μην επισπεύσεις τη διαδικασία του ξεσκαρταρίσματος. Πάρε το χρόνο σου.
«Το ξεκαθάρισμα μου πήρε κάποιες εβδομάδες. Έτσι ήμουν σίγουρη για αυτά που κρατούσα και αυτά που έδινα. Αν έχεις παιδάκια όπως εγώ, κάνε το όταν κοιμούνται, για να αποφύγεις τυχόν λάθη».

Μια καλή ημέρα είναι και η Κυριακή. Ο μπαμπάς θα βγάλει βόλτα τα παιδιά και εσύ θα κάτσεις με την ρομπούλα και το καφεδάκι σου για να διαλέξεις τι θες και τι όχι.

 

Βήμα 3: Κατηγοριοποίησε τα ρούχα με βάση το είδος τους
«Τα χώρισα όλα. Τα παντελόνια με τα παντελόνια, τα μπλουζάκια με τα μπλουζάκια, τα φορέματα με τα φορέματα και ούτω καθεξής. Έτσι κάθε φορά που ανοίγω την ντουλάπα μου δεν ανακαλύπτω εκ νέου τον κόσμο. Αντίθετα. Ξέρω που θα αναζητήσω το καθετί».

Αυτό αν το εφαρμόσεις θα την θυμηθείς πολλές φορές την Drew. Η δική μας ντουλάπα τουλάχιστον, μοιάζει με κατάστημα ρούχων.
 

Βήμα 4: Χώρισέ τα σύμφωνα με το χρώμα τους
«Αυτό θα μπορούσα να πω ότι μου άλλαξε τη ζωή. Κάνε το με βάση τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Διαλέγεις το παντελόνι σε neutral απόχρωση και μετά πας στα κοραλλί σου μπλουζάκια για μία mix and match εμφάνιση».

Αφού λοιπόν τα χωρίσεις σε είδος, τώρα χώρισέ τα και σε χρώματα! Η απόλυτη τάξη.

Βήμα 5: Πάρε γενναίες αποφάσεις
«Έχεις κομμάτια που τα αγαπάς αλλά πια δεν τα φοράς. Ποιος ο λόγος να πιάνουν χώρο στην ντουλάπα σου. Κι εγώ αγαπούσα τα φούξια Nike μου τα οποία συνδύαζα με το κινεζικου στιλ παντελόνι μου, αλλά πια δεν το κάνω. Για την ακρίβεια δεν φοράω τίποτα από τα δύο. Άρα, έξω από την ντουλάπα μου!».

Έχει δίκιο. Αν είσαι τόσο δεμένη, βάλε τα σε κάδρο ή βαλσάμωσέ τα. Αλλά πια η ντουλάπα σου δεν έχει χώρο για αυτά.

 

Βήμα 6: Αποδέξου την κρίση ταυτότητας που θα περάσεις
«Η ντουλάπα μου ήταν καθαρή και τακτοποιημένη αλλά έμοιαζε σα να μην έχει προσωπικότητα ή λίγη τρέλα. Άρχισα να απορώ αν το είχα παρακάνει. Αλλά μετά κατάλαβα ότι τα είχα καταφέρει μια χαρά. Άνοιγα πλέον τα φύλλα της και βλέποντάς τα ρούχα μου τόσο καλά κατανεμημένα, έπαιζα Jenga με το μυαλό μου φτιάχνοντας τους πιο ετερόκλιτους συνδυασμούς! Απλά τέλειο».

Θα το πάθεις κι εσύ. Σε εμάς τουλάχιστον συνέβη. Αλλά no worries. Τα οφέλη είναι πολύ περισσότερα.

Πηγή: www.stylist.co.uk