Αυτές είναι οι λάθος σκέψεις που κάνεις καθημερινά

Αν θες να κάνεις τη ζωή σου ευκολότερη, σταμάτα τις.
Αυτές είναι οι λάθος σκέψεις που κάνεις καθημερινά



Αγχώνεσαι να κάνεις τα πάντα σωστά. Να να μη σου ξεφεύγει τίποτα, να ελέγχεις τα πάντα. Αυτά και άλλα τόσα καθημερινά λάθη που πρέπει να αποφύγεις, αν θες να βρεις λίγη ηρεμία και αισιοδοξία στην ζωή σου, ακολουθούν.

Προτρέχεις καταλήγοντας πάντα σε αρνητικά συμπεράσματα
Προτιμάς να λειτουργείς έτσι, για να μην απογοητευτείς. Για παράδειγμα, κάνεις ένα ιατρικό check up λόγω κάποιας ενόχλησης και το μυαλό σου , μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα, έχει πλάσει το χειρότερο σενάριο. Έχεις διαγνώσει σοβαρή ανίατη ασθένεια, στην περίπτωση του απλού κρυολογήματος. Έτσι βάζεις τον εαυτό σου σε μια κατάσταση άγχους που μόνο μπελάδες φέρνει στο μυαλό και την ψυχολογία σου.

Συγκρίνεις την ζωή σου με τις ζωές των άλλων
Μέγα λάθος. «Η αδερφή μου έχει καλύτερη δουλειά από εμένα», «η Μαρία έχει ωραιότερο σύντροφο από τον δικό μου», «η ξαδέρφη μου έχει κάνει οικογένεια, εγώ όχι», «το σπίτι του Γιώργου είναι πιο μεγάλο από το δυάρι, που μένω εγώ» και άλλες τέτοιες καθημερινές συγκρίσεις που σκέφτεται ο ανασφαλής και απαιτητικός εαυτός σου. Ξεπέρασε το και θέσε τους δικούς σου στόχους και την δική σου πορεία. Αλλιώς πάντα θα είσαι ακόλουθος της ζωής των άλλων.

Τα παίρνεις όλα προσωπικά
Φτάνει πια με αυτή την ιστορία. Δεν σημαίνει ότι αν η κολλητή σου δεν σου απάντησε στο μήνυμα που της έστειλες, έχει κάτι μαζί σου. Ή αν ο φίλος σου δεν σου μιλά γλυκά σε κάθε τηλεφώνημα, ότι σε αγαπάει «κατά τόπους». Relax. Κάθε άνθρωπος έχει τις στιγμές του, όπως κι εσύ. Δεν σε στοχοποιεί κάθε τους κίνηση.

Δεν παίρνεις ρίσκα

Υπάρχουν εκείνες οι περιπτώσεις στην ζωή, που δεν βοηθάει η ασφάλεια. Δεν σου αρέσει η δουλειά σου, αλλά μένεις. Δεν περνάς καλά με τον σύντροφό σου, αλλά δεν χωρίζεις. Και πόσα ακόμα «δεν» και «αλλά», θέτεις στον εαυτό σου. Πάρε το ρίσκο να αλλάξεις ό,τι δεν σε ευχαριστεί. «Αν δεν σου αρέσει εκεί που είσαι, κουνήσου. Δεν είσαι δέντρο». So true.

Δεν βάζεις τα όριά σου
Γίνεσαι έρμαιο των επιθυμιών και απαιτήσεων των γύρω σου. Είναι αυτό που λέμε «σε έχουν βρει καλή και σε πατάνε». Η λύση φυσικά δεν είναι να γίνεις κακιά. Είναι όμως να ξεκαθαρίσεις μέχρι που αντέχεις να φτάνεις κάθε φορά. Έτσι θα σώσεις τον εαυτό σου από πολλούς μπελάδες.