Ανασφάλειες τέλος! 7 tip για να τις εξαφανίσεις (και να νιώσεις καλά)

Βγάλε από μέσα σου τον πιο σέξι και δυναμικό εαυτό σου!
Ανασφάλειες τέλος! 7 tip για να τις εξαφανίσεις (και να νιώσεις καλά)



Ανασφάλειες έχουμε όλοι. Ορισμένες φορές φτάνουμε στο σημείο να αμφιβάλλουμε τόσο πολύ για τον εαυτό μας, για τις ικανότητές μας και για την εξωτερική μας εμφάνιση, που ορθώνουμε μόνοι μας εμπόδια στο δρόμο μας. Εμπόδια που υπό άλλες συνθήκες δεν θα ήταν εκεί, να δυσκολεύουν το βήμα μας και να καθυστερούν την άφιξη στον προορισμό μας. Είναι λοιπόν δεδομένο ότι οι ανασφάλειες υπάρχουν μέσα μας. Το θέμα είναι ότι πρέπει να μάθουμε να τις διαχειριζόμαστε, ώστε να μην μας επηρεάζουν αρνητικά. Για να μη χάνουμε στιγμές και ευκαιρίες, βάζοντας φρένο στον εαυτό μας, χωρίς να υπάρχει λόγος. Για να μη φτάνουμε στο σημείο να μετανιώνουμε για κάτι που δεν τολμήσαμε, ή για τη στιγμή εκείνη που δεν ζήσαμε και δεν ευχαριστηθήκαμε, εξαιτίας των σκέψεων εκείνων που καθοδηγούν το μυαλό μας.

Μια τέτοια στάση μπορεί να καταστρέψει όμορφες στιγμές και ευκαιρίρες, σε κάθε τομέα της ζωής μας, επαγγελματικό και ερωτικό. Πρέπει λοιπόν να σταματήσουμε να βλέπουμε παντού προβλήματα, ή ακόμα και να τα δημιουργούμε. Είναι απλά θέμα τακτικής και μυαλού. Γι’ αυτό διάβασε τις ακόλουθες συμβουλές και προσπάθησε να τις εφαρμόσεις και στη δική σου ζωή.

#1 Το πρώτο βασικό βήμα είναι να εντοπίσεις την πηγή των ανασφαλειών σου. Από πού πηγάζουν αυτές οι αρνητικές σκέψεις και τα συναισθήματα; Μόλις εντοπίσεις ποιος ή τι στα προκαλεί, γρήγορα θα καταφέρεις να τα αντιμετωπίσεις. Πρέπει να αποκτήσεις μια τέτοια συμπεριφορά απέναντι στο πρόβλημα, ώστε να το νικήσεις. Η κατάλληλη στάση που πρέπει να τηρήσεις απέναντί του θα σου βγει αυθόρμητα, αμέσως μόλις βρεις το λόγο που νιώθεις ανασφαλής.

#2 Προσπάθησε να είσαι αντικειμενική και να εξετάζεις κάθε κατάσταση από απόσταση. Αν οι ανασφάλειες επηρεάζουν τη σχέση σου, κάνε απλά ένα βήμα πίσω και σκέψου σαν να είσαι ένας τρίτος άνθρωπος. Τι θα συμβούλευες αυτόν τον άνθρωπο να κάνει; Αν μπεις σε μια τέτοια διαδικασία, θα μάθεις να ελέγχεις τον εαυτό σου, θα βλέπεις με αντικειμενικό μάτι τα θέματα που προκύπτουν και θα καταφέρεις να νικήσεις τις ανασφάλειες που επηρεάζουν τον χαρακτήρα σου και καταστρέφουν τις όμορφες στιγμές με το αγόρι σου.

#3 Μην φτιάχνεις σενάρια με το μυαλό σου, γιατί κάπου αρχίζεις να μπερδεύεις τη φαντασία με την πραγματικότητα. Να είσαι ρεαλίστρια. Μη ζεις σύμφωνα με αυτά που φαντάζεσαι, ή φοβάσαι πως θα συμβούν, αλλά σύμφωνα με αυτά που όντως συμβαίνουν. Μην πνίγεις τον εαυτό σου, αλλά και τους γύρω σου δημιουργώντας εικόνες που δεν υπάρχουν. Μη σκέφτεσαι ότι το αγόρι σου σε απατά, μη φοβάσαι τις ασθένειες. Εσύ να είσαι σωστή απέναντι στον εαυτό σου και μόνο τότε μπορείς να τα αντιμετωπίσεις όλα. Όταν και αν έρθουν. Να ζεις την πραγματική ζωή, όχι εκείνη που είναι στο μυαλό σου.

#4 Μίλα για τους φόβους σου, ή γράψε τους σε ένα χαρτί.Μόλις τους δεις γραμμένους, θα δεις ότι άδικα ανησυχείς, γιατί οι περισσότερες φοβίες σου ανήκουν στη φαντασία. Είναι απλά υποθετικές σκέψεις με καμία απολύτως υπόσταση. Δεν ζουν στο παρόν, άρα δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν στη ζωή σου.

#5 Ξεκίνα ένα καινούριο χόμπι, μια νέα ασχολία που θα σε κάνει χαρούμενη, με την οποία θα νιώσεις δημιουργική και περήφανη για τον εαυτό σου, με αποτέλεσμα να ανακτήσεις τη χαμένη σου αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Θύμησε και πάλι στον εαυτό σου εμπράκτως πόσο ικανή και ταλαντούχα είσαι.

#6 Να έχεις ρεαλιστικές προσδοκίες τόσο από τον εαυτό σου, όσο και από τους γύρω σου. Κανείς δεν είναι τέλειος και είναι άδικο να περιμένουμε από το σύντροφό μας για παράδειγμα να τα κάνει όλα στην εντέλεια. Δεν είναι ρομπότ. Προσπάθησε να γίνεις πιο ανεξάρτητη, εμπιστέψου τη δύναμη του χαρακτήρα σου και θα δεις ότι η στάση αυτή θα σου γίνει συνήθεια. Ρίσκαρε, τόλμησε και μη φοβάσαι αν αποτύχεις. Όλες αυτές οι φορές που δεν θα τα καταφέρεις, θα σου δώσουν μαθήματα ζωής που τα χρειάζεσαι και θα σε πάνε μπροστά.

#7 Να παινεύεις τον εαυτό σου και να είσαι αισιόδοξη. Αυτά που σκεφτόμαστε, αυτά είμαστε τελικά. Γιατί αν λες συνέχεια στον εαυτό σου ότι δεν μπορείς να τα καταφέρεις, ότι δεν είσαι καλή σύζυγος ή μητέρα, ότι δεν είσαι όμορφη και ότι ο σύντροφός σου δεν σε θέλει πια, όλο αυτό θα επηρεάσει τόσο το χαρακτήρα σου που τελικά από μόνη σου θα δημιουργήσεις αυτή την εικόνα στους άλλους. Αν σκέφτεσαι θετικά, αν έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, αυτός ο δυναμισμός και η αυτοπεποίθηση θα βγει προς τα έξω και θα εκτιμηθεί δεόντως από τους γύρω σου. Άλλαξε τρόπο σκέψης και δες τη ζωή σου να αλλάζει. Μη συγκρίνεις συνεχώς τον εαυτό σου με τους άλλους και προσπάθησε να γίνεις ένας χαρούμενος άνθρωπος. Να γελάς περισσότερο.

Πιστεύω ακράδαντα ότι όλα είναι θέμα μυαλού. Ευτυχώς! Γιατί εμείς είμαστε τα αφεντικά του μυαλού μας, εμείς ορίζουμε τις σκέψεις μας. Γι’ αυτό όσο πιο γρήγορα το καταλάβεις αυτό και αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι, γρήγορα θα βελτιώσεις τη ζωή σου και τη σχέση σου με τους άλλους ανθρώπους.

Δε χρειάζεται πολλά για να γελάσει ένας άνθρωπος. Οι μεγαλύτερες χαρές βρίσκονται στα πιο μικρά, απλά και καθημερινά πράγματα, όπως είναι ΑΥΤΑ