Στροφή στην ποιότητα: Οι ταινίες που πρέπει να δεις έστω και μια φορά!

Και θα θέλεις να ξαναδείς!
Στροφή στην ποιότητα: Οι ταινίες που πρέπει να δεις έστω και μια φορά!



Φθινοπώριασε! Ο καιρός άλλαξε και μαζί και η διάθεσή σου. Βαρέθηκες να τρέχεις από μπαράκι σε μπαράκι και θέλεις να κάτσεις και λίγο στο σπίτι σου και να κάνεις άλλα πράγματα, όπως για παράδειγμα το να δεις μια ταινία.

Η πρώτη σου σκέψη είναι να δεις μια ρομαντική κομεντί. Ευχάριστη, αστεία και θα σου φτιάξει τη διάθεση. Όμως δεν βαριέσαι να παρακολουθήσεις κάτι που θα ξέρεις από την αρχή μέχρι το τέλος πως θα εξελιχτεί; Καμία ανατροπή! Μήπως να αφήσεις  αυτή την εκδοχή για άλλη στιγμή; Ίσως όταν κανονίσεις εκείνο το σουαρέ με τις φίλες σου, να ακούγεται τέλεια ιδέα!

Αυτή τη φορά επίλεξε να δεις κάτι πιο ουσιαστικό, που θα έχει να σε διδάξει και κάτι. 

Οι παρακάτω ταινίες είναι inspirational. Αγγίζουν θέματα σοβαρά και δίνουν μια οπτική και εξέλιξη που ίσως να μην έχεις φανταστεί.  Σου δείχνουν τη δύναμη που κρύβει ο άνθρωπος μέσα του και πως αν έχει θέληση μπορεί να καταφέρει τα πάντα. 
Αδιαμφισβήτητα πρόκειται να δεις ταινίες που θα σε προβληματίσουν και θα σε κάνουν να σκεφτείς out of the box!

1. Ηotel Rwanda
Η ταινία είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία ενός ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στη Rwanda. Διαδραματίζεται το 1994, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου και της γενοκτονίας των Τούτσι που αγωνίζονταν ενάντια στον εξτρεμιστή Χούτου. 
Ο Πολ Ρουσαμπάγκινα, που ενσαρκώνεται άψογα από τον Don Cheadle, παίρνει τα ηνία της ανεξέλεγκτης κατάστασης που επικρατεί στην Rwanda και προσπαθεί να βοηθήσει όπως μπορεί. Παίρνει το ρίσκο, με κίνδυνο την ίδια του τη ζωή, να περιθάλψει και να σώσει όσους περισσότερους Τούτσι μπορούσε στο ξενοδοχείο του. 
Σε μια τέτοια τραγική κατάσταση ενώ οι άλλες χώρες τους γύρισαν τη πλάτη τους, ένας μόνο άνθρωπος προσπάθησε να φέρει την άνοιξη! 
Η ταινία ήταν υποψήφια για 3 Όσκαρ και αναμφίβολα θα σε κάνει να κλάψεις και να διδαχτείς τη δύναμη έχει ένας άνθρωπος όταν έχει θέληση και ανθρωπιά.

2. The diving bell and the butterfly
Ο Ζαν-Ντομινίκ Μπομπύ, εκδότης του γαλλικού ELLE, παθαίνει εγκεφαλικό, με αποτέλεσμα να μείνει παράλυτος. Το μόνο σημείο που μπορεί να κινήσει είναι το αριστερό του μάτι. Αυτός είναι και ο μοναδικός τρόπος επικοινωνίας του με τον έξω κόσμο. 
Αλήθεια, πως θα αντιδρούσες αν σε μια στιγμή άλλαζε ριζικά η ζωή σου; Αν είχες όλες σου τις αισθήσεις ακέραιες αλλά δεν μπορούσες να τις χρησιμοποιήσεις; 
Το δίδαγμα της ταινίας είναι ότι αν ο άνθρωπος έχει θέληση μπορεί να καταφέρει τα πάντα...ακόμα και αν είναι παγιδευμένος σε ένα σώμα που δεν μπορεί να του προσφέρει τίποτα. Ο Ζαν-Ντομινίκ καταφέρνει να βρει έναν κώδικα επικοινωνίας με τη λογοθεραπεύτρια του και εν τέλει της υπαγορεύει την ιστορία της ζωής του. 

3. Mozart and the whale
Αυτή την ταινία θα την αγαπήσεις από το πρώτο λεπτό. Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης που εξελίσσεται ανάμεσα σε δυο νέους ανθρώπους που πάσχουν από το σύνδρομο Ασπέργκερ. Είναι ενδιαφέρον να ανακαλύπτεις πως δυο άνθρωποι που υποφέρουν από την ίδια πάθηση ερωτεύονται και δεν διαφέρουν καθόλου από τον υπόλοιπο κόσμο. 
Αν έχεις κάποιο συγγενή που να πάσχει από αυτή τη πάθηση, αυτή η ταινία θα σου μάθει πολλά χρήσιμα πράγματα, που θα σε κάνουν να καταλάβεις το πως νιώθει ένας τέτοιος άνθρωπος αλλά και πως μπορείς να τον βοηθήσεις. 
Ο Τζος Χάρτνετ που υποδύεται έναν από τους πρωταγωνιστές της σειράς δίνει τον καλύτερο του εαυτό και η ερμηνεία του είναι αξιομνημόνευτη!

4. Μy left foot
Άλλη μια υπέροχη ταινία που βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Ιρλανδού Christy Brown. Ο Christy Brown, για όποιον δεν γνωρίζει, είναι από τους σημαντικότερους συγγραφείς και ζωγράφους της Ιρλανδίας. Αν και έπασχε από εγκεφαλική παράλυση δεν περίμενε κανείς την εξέλιξη του αυτή. Παρόλα αυτά εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι μπορούσε να κουνήσει το αριστερό του πόδι και κατάφερε να διαβάζει, να γράφει, να ζωγραφίζει. Ο ρόλος ενσαρκώνεται μοναδικά από τον Daniel Day Lewis.

5. Τhe intouchables
Αναμφίβολα μια ταινία που θα θέλεις να δεις ξανά και ξανά. Είναι συγκινητική, έχει αυθεντικό χιούμορ και όχι σαχλές ατάκες και καταφέρνει να σε κρατήσει σε εγρήγορση μέχρι το τελευταίο λεπτό. Είναι απρόβλεπτη και έχει να σου μάθει πολλά και ουσιαστικά πράγματα για τη φιλία. Η υπόθεση αφορά έναν τετραπληγικό πάμπλουτο που προσλαμβάνει ως νοσοκόμο και βοηθό έναν νεαρό Αφρικανό, που εν τέλει θα του αλλάξει μια για πάντα τη ζωή. Ο Αφρικανός είναι ένας ανατρεπτικός, ευχάριστος και αστείος χαρακτήρας που κάνει τη ζωή του "αφεντικού" του πιο ζωντανή, κάνοντάς τον να ξεχάσει το πρόβλημά του και δοκιμάζοντας διάφορες τρέλες.
Μια ταινία που βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Philippe Pozzo di Borgo, ενός αριστοκράτη ο οποίος έμεινε παράλυτος ύστερα από μια πτώση με αλεξίπτωτο. 

Δες εδώ 10 σειρές που θα είχαν γίνει επικές ταινίες!