Το κεφάλι ψηλά κορίτσια! 6 πράγματα για τα οποία δεν πρέπει να ντρέπεσαι

Κλείσε τα αυτιά σε κακοπροαίρετες κριτικές!
Το κεφάλι ψηλά κορίτσια! 6 πράγματα για τα οποία δεν πρέπει να ντρέπεσαι



Ζούμε σε μια εποχή κρίσης σε όλα τα επίπεδα. Βιώνουμε μια τεράστια αλλαγή τόσο σε οικονομικό επίπεδο και κατά συνέπεια στην τσέπη και την καθημερινότητά μας και τελικά στη ζωή μας, όσο και σε κοινωνικό και ηθικό. Αντί αυτές οι δυσκολίες να μας ενώνουν, πολλές φορές μας χωρίζουν, μας κάνουν κακούς, αποστασιοποιημένους και εγωιστές. Αντί να κοιτάξουμε τη δική μας ζωή, κοιτάμε του διπλανού μας από την κλειδαρότρυπα, ελπίζοντας ότι θα παρηγορηθούμε ή θα χαρούμε όταν διαπιστώσουμε ότι εκείνος περνάει χειρότερα. Ασκούμε κριτική, κουτσομπολεύουμε και κάνουμε τους ανθρώπους δίπλα μας να νιώθουν άσχημα. Κριτικάρουμε τη δουλειά, το ντύσιμο, το μαλλί, τη σχέση και την οικογένεια του διπλανού, του φίλου, του αγνώστου. Λες κι εμείς έχουμε την τέλεια ζωή και αποτελούμε παράδειγμα. Γελάει ο κόσμος! Πολλούς ψιθύρους ακούς και θα ακούς καθημερινά, που θα σε κάνουν να στεναχωρεθείς, να ντραπείς ή να νιώσεις άσχημα, χωρίς να πρέπει. Μην επιτρέψεις σε λόγια όπως τα παρακάτω να σε επηρεάζουν, γιατί υπάρχουν πράγματα για τα οποία καμία γυναίκα δεν πρέπει να ντρέπεται.

#1 Για τη δουλειά σου. Είτε ασχολείσαι με οικιακά, είτε είσαι διευθύντρια πολυεθνικής, είσαι μια γυναίκα που κάνεις αυτό που μπορείς, για να συντηρήσεις τον εαυτό σου και την οικογένειά σου. Προσπαθείς να ζήσεις τη ζωή σου αξιοπρεπώς και όσο καλύτερα γίνεται και αυτό είναι προς τιμήν σου. Μη χαμηλώσεις ποτέ το κεφάλι σου αν κάποιος κρίνει άσχημα τη δουλειά σου, ή ακόμα και το γεγονός ότι είσαι άνεργη, ή ότι μένεις στο σπίτι για να μεγαλώσεις τα παιδιά. Δεν είναι κανενός δουλειά το πώς βγάζεις τα προς το ζην, γι’ αυτό μην επιτρέψεις να σε επηρεάσει ποτέ ξανά μια κακή κριτική που αφορά τη δουλειά σου.

#2 Για τα ρούχα και το στιλ σου. Όποιος σχολιάσει αρνητικά το ντύσιμο και το στιλ σου, είναι απλά κακοπροαίρετος και κομπλεξικός άνθρωπος κι αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να μη δώσεις καμια απολύτως σημασία. Είτε είσαι fashion icon και ξοδεύεις πολλά λεφτά για ρούχα και αξεσουάρ, είτε είσαι πιο casual τύπος, σημασία έχει να νιώθεις εσύ καλά με τον εαυτό σου και μέσα στα ρούχα σου. Μην αλλάξεις ποτέ το στιλ σου για να αρέσεις στους άλλους. Οι γόβες στιλέτο και τα εντυπωσιακά outfit δεν κάνουν τον άνθρωπο, το βλέπουμε καθημερινά! Τι να το κάνεις το ωραίο και λαχταριστό φρούτο, αν από μέσα είναι σάπιο και γεμάτο σκουλίκια; Οι άνθρωποι που μένουν στο περιτύλιγμα και στην εξωτερική εικόνα, είναι κενοί άνθρωποι. Αξίζει η γνώμη τους και τα αρνητικά τους σχόλια να σε επηρεάσουν; Προφανώς, όχι!

#3 Για τις σεξουαλικές σου προτιμήσεις. Είτε είσαι straight, είτε gay, είτε bisexual και ο,τιδήποτε άλλο, είσαι πάνω από όλα άνθρωπος και ίσος με όλους, Αν λοιπόν υπάρχουν και στη σήμερον εποχή ακόμα άνθρωποι που κατακρίνουν τις προτιμήσεις του άλλου και περιθωριοποιούν ανθρώπους, κατατάσσοντάς τους σε κατηγορίες, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αδιαφορήσεις. Αυτό που έχει σημασία είναι να έχεις δίπλα σου αληθινούς φίλους και ανθρώπους που σε αγαπούν. Για όλους τους άλλους, καλή καρδιά. Δεν γίνεται να αρέσουμε σε όλους και δε χρειάζεται κιόλας.

#4 Για τα κιλά σου. Ποιος κρίνει ανθρώπους από το βάρος τους και ποιος μπαίνει στη διαδικασία να σχολιάσει αρνητικά μια κοπέλα που έχει παραπάνω κιλά, ή που είναι πολύ λεπτή; Μόνο εκείνοι που δεν τα έχουν καλά με τον εαυτό τους. Τέτοιους ανθρώπους να μην τους έχεις κοντά σου και να μην τους υπολογίζεις καν. Είναι προφανώς πολύ «μικροί» για να τους δώσεις παραπάνω σημασία.

#5 Για τα χόμπι σου. Να κάνεις πάντα αυτό που σε κάνει χαρούμενη και σε γεμίζει, ακόμα κι αν υπάρχουν ανεγκέφαλοι που κρίνουν τις επιλογές σου αρνητικά. Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις και το πιστεύεις, το πιο πιθανό είναι να το κάνεις καλά. Κλείσε τα αυτιά σου σε κακές κριτικές και θα δεις ότι γρήγορα θα τους κλείσεις τα στόματα.

#6 Για την προσωπική σου ζωή. Δεν είναι δουλειά κανενός να κρίνει τις επιλογές συντρόφων που κάνεις, το πόσους έχεις βάλει στο κρεβάτι σου ή τι κάνεις σε αυτό. Μην ντραπείς και μη νιώσεις ποτέ άσχημα για τις προσωπικές σου επιλογές. Ακόμα και αν έχεις μετανιώσει για κάποιες από αυτές, είναι αποκλειστικά δικό σου θέμα και ένα μάθημα που πήρες και προχωράς μπροστά.

Υπάρχουν πράγματα που δεν πρέπει να ανεχτείς ποτέ και από κανένα! Δες εδώ τις περιπτώσεις που δεν πρέπει να δίνεις δεύτερη ευκαιρία.