17 λόγοι που λατρεύουμε το φθινόπωρο

Λατρεία και αγάπη μαζί
17 λόγοι που λατρεύουμε το φθινόπωρο



Χόρτασες βουτιές, ρούφηξες ήλιο, έφαγες τα θαλασσινά σου πίνοντας ουζάκι στο παραθαλάσσιο ταβερνάκι, χόρεψες ξέφρενα σε beach parties μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, όπου και βουτούσες στη θάλασσα για να συνέλθεις από το πολύ ποτό. Γνώρισες τον καλοκαιρινό σου έρωτα και είδατε μαζί το ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και την πανσέληνο του Αυγούστου, έκανες καινούριες γνωριμίες κι επισκέφθηκες διάφορα νησιά της όμορφης Ελλάδας μας. To υπέροχο φθινόπωρο είναι εδώ και η ώρα αλλάζει σε λίγες μέρες. Γιατί, ακόμα και αν παίρνει μακριά την πιο ξέγνοιαστη και ωραία εποχή του χρόνου, υπάρχουν λόγοι που μας κάνουν να το λατρεύουμε και να το περιμένουμε πώς και πώς.

#1 Ο ήχος των ξερών φύλλων που γεμίζουν τα πεζοδρόμια. Αλλά και η εικόνα των χρυσών φύλλων στους δρόμους, που διακοσμεί τέλεια κάθε γωνιά της πόλης και την κάνει να θυμίζει πίνακα ζωγραφικής. 

#2 Το θρόισμα που κάνουν οι φυλλωσιές των δέντρων με το πρώτο φθινοπωρινό αεράκι.

#3 Τα χρώματα που αποκτά η πλάση γύρω, όταν το έντονο πράσινο, δίνει τη θέση του στα γήινα χρώματα του φθινοπώρου, που συνθέτουν ένα τοπίο μελαγχολικό και τόσο ρομαντικό ταυτόχρονα.

#4 Τα φύλλα και τα άνθη που παρασέρνει ο αέρας και τα κάνει να χορεύουν τόσο ρυθμικά στην ατμόσφαιρα, ενώ εσύ απολαμβάνεις τον περίπατό σου, κουκουλωμένη με το παλτό σου και χώνονας τη μύτη σου ανάμεσα στα γάντια σου, για να τη ζεστάνεις.

#5 Αυτό το χρυσό πέπλο που φοράει όλη η φύση.

#6 Το χρυσό του ηλιοβασιλέματος. Γιατί ακόμα και το φθινόπωρο το ηλιοβασίλεμα είναι εντυπωσιακό.

#7 Το ψυχρό αεράκι που παγώνει το λαιμό σου και τη μύτη σου όταν αναπνέεις.

#8 Η μυρωδιά του φθινόπωρου. Του φρεσκοβρεγμένου χώματος και της δροσερής βροχούλας.

#9 Το τζάκι. Γιατί οι βραδιές μπροστά από το τζάκι, με κρασάκι και καλή παρέα, είναι μοναδικές και πολύ μας έχουν λείψει.

#10 Τα κεράκια που ανάβεις κάθε βράδυ στο σπίτι, ενώ ξαπλώνετε οι δυο σας αγκαλιά στον καναπέ, με μια κουβερτούλα στα πόδια για να σας ζεσταίνει.

#11 Οι χνουδωτές καλτσούλες σου που ήρθε η ώρα να ξαναφορέσεις.

#12 Οι βελουτέ σουπίτσες που φτιάχνετε για μεσημεριανό. Και για βραδινό.

#13 Η σαγκριά, που το φθινόπωρο την απολαμβάνεις πιο πολύ από ποτέ.

#14 Ο ζεστός καφές, που κάνει το σπίτι να μυρίζει υπέροχα, και το ζεστό τσάι με μέλι.

#15 Ο τρόπος που ζεσταίνεις τις παλάμες σου στο ζεστό φλυτζάνι του καφέ σου και η πρώτη καυτή, απολαυστική γουλιά, ενώ κοιτάς από το παράθυρό σου τη φθινοπωρινή βροχούλα.

#16 Τα καινούρια ξεκινήματα, η επιστροφή στη δουλειά, στα σχολεία και γενικά στην καθημερινότητα που καταβάθως μας είχε λέιψει.

#17 Η αγορά των σχολικών ειδών, η μυρωδιά του ξύλου, των τετραδίων και το ντύσιμο των καινούριων μας βιβλίων, είναι πάντοτε μια διαδικασία που λατρεύουμε.

Δες εδώ πώς να φτιάξεις την πιο τέλεια σπιτική σαγκριά για να την απολαύσεις μαζί με τους φίλους σου.