25 τρόποι για να δροσιστείς τις ημέρες του καύσωνα...

Stay cool όταν ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο!
25 τρόποι για να δροσιστείς τις ημέρες του καύσωνα...



Έξω έχει καύσωνα και ο ήλιος δεν υποφέρεται! Τις ώρες που είσαι στο αμάξι, χρειάζεσαι οπωσδήποτε air-condition. Το ίδιο και στο σπίτι! Ευτυχώς εδώ στο γραφείο, είμαστε δροσερά! Κάποιες κρυώνουν κιόλας... Μιας και η ζέστη δεν μας αφήνει να απολαύσουμε την ημέρα μας και συνεχώς δυσανασχετούμε, αν και λατρεύουμε το καλοκαιράκι, σκεφτήκαμε να συγκεντρώσουμε ορισμένους τρόπους που μπορείς να μείνεις δροσερή και cool τις ημέρες που έξω ο κόσμος βράζει...

1. Κάνε μικρά και συχνά γεύματα. Απέφυγε τα μεγάλα και βαριά. Όσο μεγαλύτερο το γεύμα, τόσο περισσότερη θερμότητα παράγει το σώμα σου. Προσπάθησε να αποφεύγεις να τρως πολύ πρωτεϊνη, γιατί αυξάνει τη θερμότητα του σώματός σου και σε κάνει να ζεσταίνεσαι ακόμα περισσότερο.

2. Βρέχε συχνά τους καρπούς σου με κρύο νερό. Άφησε το καθένα για 5 δευτερόλεπτα, κάτω από το κρύο νερό που τρέχει και επανέλαβε κάθε 2 ώρες. Στο σημείο αυτό, περνάει η κύρια αρτηρία, η οποία όταν δροσίζεται, ανακουφίζει και όλο το υπόλοιπο σώμα σου.

3. Σου αρέσουν τα spicy φαγητά; Αν και θα σου φανεί περίεργο, είναι καλό να τρως  καυτερά όταν έχει ζέστη. Γιατί; Οι υποδοχείς καυτερού στο στόμα σου διεγείρονται, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος και να ιδρώνεις, κάτι που δροσίζει το κορμί και το ηρεμεί από τη ζέστη. Παράξενο, ε;

4. Κάνε πολλές φορές ντους! Θα σε δροσίσει και θα σε τονώσει, όταν η ζέστη είναι ανυπόφορη. Μην παραλείπεις ποτέ να κάνεις ένα δροσερό ντουζάκι πριν πέσεις για ύπνο. Θα σε χαλαρώσει και θα κοιμηθείς ευχάριστα. Ποιος μπορεί να κοιμηθεί καλά, αν «κολλάει» από τον ιδρώτα;

5. Προτίμησε πάντα να βρίσκεσαι στη σκιά. Κι αν είναι να επισκεφθείς κάποια φίλη σου, αν δε μένει σε υπόγειο, ξανασκέψου το! Εκτός αν έχει air- condition. Τα υπόγεια διαμερίσματα είναι περίπου 10-15 βαθμούς πιο δροσερά από εκείνα που βρίσκονται σε όροφο.

6. Φόρα τα πιο λευκά και ελαφριά σου ρούχα. Προτίμησε τα βαμβακερά, που είναι και πιο δροσερά. Άφησε το μαύρο στην άκρη, ειδικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, γιατί το μαύρο τραβάει όλη τη ζέστη επάνω σου. Βάλε χρώμα, βάλε λευκά, βγάλε μπουτάκια έξω και γενικά, ντύσου όσο πιο ελαφριά μπορείς! Καλοκαίρι είναι, ποιος θα σε παρεξηγήσει;

7. Πριν φύγεις από το σπίτι το πρωί, κλείσε τις κουρτίνες. 'Η και τα πατζούρια. Θα κρατήσουν έξω την πολύ ζέστη και μόλις επιστρέψεις, θα βρεις το σπίτι σου πιο δροσερό.

8. Πίνε πολύ νερό! Να κουβαλάς συνέχεια ένα μπουκαλάκι μαζί σου και να ενυδατώνεις συχνά τον οργανισμό σου. Απέφυγε τα αναψυκτικά, τους πολλούς καφέδες και το αλκοόλ, που σε αφυδατώνει. Νερό  και ροφήματα που έχουν χαμηλή περικετικότητα σε ζάχαρη, είναι η καλύτερη επιλογή!

9. Αντί για την ενυδατική κρέμα σώματος που χρησιμοποιούσες όλο το χρόνο και τώρα σε ζεσταίνει και ιδρώνεις στο λεπτό, δοκίμασε ένα δροσερό κι ελαφρύ aftersun. Θα ενυδατώσει το δέρμα σου, χωρίς να το βαρύνει και θα σε δροσίσει στη στιγμή!

10. Αν είσαι fan του γυμναστηρίου, απέφυγε να κάνεις γυμναστική πριν τις 7 το απόγευμα. Μην εξαντλείς παραπάνω τον οργανισμό σου, που ήδη ταλαιπωρείται από την υψηλή θερμοκρασία.

11. Αγόρασε από το φαρμακείο ένα spray νερού, το οποίο θα έχεις μόνιμα στην τσάντα σου.

12. Έχεις μακρύ μαλλί; Κάνε τα κοτσίδα για να μη σε ταλαιπωρούν και απέφυγε να τους βάζεις προϊόντα styling! Δες εδώ πώς μπορείς να κάνεις τα μαλλιά σου όμορφες πλεξίδες, για να είσαι πάντα όμορφη και στιλάτη! 

13. Χρησιμοποίησε βαμβακερά σεντόνια και μαξιλαροθήκες, που είναι και πιο δροσερές και άφησε τα συνθετικά και τα λοιπά υφάσματα για το χειμώνα!

14. Βάλε στην κατάψυξη μερικά πλαστικά μπουκαλάκια, που έχεις πρώτα γεμίσει σχεδόν μέχρι τα μισά με νερό. Θα έχεις πάντα παγωμένο νερό πριν φύγεις από το σπίτι, για να πάρεις μαζί σου. Κάνε το ίδιο κάθε βράδυ πριν πας παραλία. Θα κάνεις και οικονομία, θα έχεις και παγωμένο νερό! Δες εδώ τα παγάκια που θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη και τις ημέρες του καλοκαιριού, ακόμα πιο δροσερές!

15. Αν είσαι έξω και νιώθεις ότι η ζέστη σε καταβάλλει, ρίξε λίγο παγωμένο νερό στο πρόσωπό σου. Αν μπορείς και στο κεφάλι σου, ακόμα καλύτερα!

16. Κλείσε τα μάτια σου, χαλάρωσε και σκέψου ότι βρίσκεσαι σε ένα κάτασπρο από χιόνι τοπίο. Βοηθάει! (Έστω για λίγο...)

17. Ευκαιρία να παίξεις μπουγέλο με τους φίλους, το αγόρι, τα αδέρφια ή τα παιδιά σου στην αυλή! Πόσο καιρό έχεις να το κάνεις; Θα δροοσιστείτε διασκεδάζοντας! Βάλτε τα μαγιό σας και ξεκινήστε το παιχνίδι.

18. Δεν μπορείς να κοιμηθείς χωρίς το σεντόνι σου; Το θέλεις για να σε νανουρίσει, αλά ταυτόχρονα σε ζεσταίνει. Μισή ώρα πριν πας για ύπνο, βάλε το σε μια πλαστική σακούλα και τοποθέτησέ το μέσα στο ψυγείο. Πάρτο μαζί σου πριν πας για ύπνο. Τέλειο;

19. Θέλεις ο ανεμιστήρας σου να σε δροσίσει ακόμα περισσότερο; Γέμισε ένα μπωλ με παγάκια και βάλε το μπροστά στον ανεμιστήρα σου. Ο αέρας θα γίνει ακόμα πιο δροσερός.

20. Κοιμάσαι με το αγόρι σου; Κοιμηθείτε χωρίς να ακουμπάτε ο ένας τον άλλον! Αυτή η συμβουλή ακούγεται λίγο περίεργη, ξέρω, αλλά θέλεις να κοιμηθείς καλά ή όχι; Δυστυχώς οι αγκαλίτσες δεν είναι και πολύ ευχάριστες αυτή την ώρα!

21. Κάνε σεξ στην μπανιέρα ή κάτω από το νους. Για να επανορθώσω από το προηγούμενο... Κι αν θέλεις να σας μείνει αξέχαστο, κάνε κλικ εδώ

22. Πήγαινε παραλία. Δεν μπορείς; Τι λες για την πισίνα της γειτονιάς σου; Αν είναι και ανοιχτή, θα κάνεις και μαύρισμα, εκτός από το ότι θα γυμναστείς και θα δροσιστείς. Τρία σε ένα και συμφέρει! Αν πάλι θες να δεις τις καλύτερες πισίνες της Αθήνας και τις πιο οικονομικές, ρίξε μια ματιά εδώ

23. Το βραδάκι, μην ανάψεις πολλά φώτα στο σπίτι. Θα ζεστάνουν την ατμόσφαιρα. Προτίμησε ένα μικρό φωτάκι και χαλάρωσε στη δροσούλα του μπαλκονιού σου με παγωμένο νερό, ό,τι ρόφημα προτιμάς και μουσικούλα. Ρομαντική και δροσερή ατμόσφαιρα στο μπαλκόνι σου! Κι αν έχεις όρεξη για σπιτικό κοκτέιλ, εδώ θα βρεις τις καλύτερες και πιο εύκολες συνταγές για να το φτιάξεις μόνη σου!

24. Κρέμασε μπροστά από το παράθυρο ένα βρεγμένο σεντόνι. Αμέσως θα δροσίσει λίγο το χώρο και θα εμποδίσει την πολύ ζέστη να εισχωρήσει στο σπίτι.

25. Φάε σταφύλια, καρπούζι και πεπόνι και ό,τι άλλο καλοκαιρινό φρούτο σου αρέσει! Και φυσικά παγωτό! Δες εδώ πώς να φτιάξεις μόνη σου το πιο τέλειο παγωτό σάντουιτς! Τι; Είσαι σε δίαιτα; Μια γρανιτούλα χωρίς ζάχαρη, είναι ό,τι πρέπει! Μπορείς να φτιάξεις και μόνη σου στο σπίτι. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι το χυμό του αγαπημένου σου φρούτου, λίγο νερό, και 2-3 παγάκια. Τα χτυπάς στο μπλέντερ και κατευθείαν στην κατάψυξη! 

Ελπίζω να σου φανούν χρήσιμα τα παραπάνω... Βέβαια, αν έχεις την πολυτέλεια του χρόνου και μπορείς να είσαι όλη την ημέρα στην παραλία, ή αν έχεις καμιά πισίνα στο σπίτι σου, ή αν μπορείς να είσαι όλη την ημέρα στο σπίτι με ανοιχτό το air-condition και να ξεπορτίζεις μόνο το βραδάκι με τη δροσούλα, μάλλον δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα... Όπως και να έχει, τελικά μπορείς να επιβιώσεις και στη ζέστη! 

Δες εδώ τι να κάνεις όταν καείς από τον ήλιο!