Θέλεις μια αλλαγή στη ζωή σου; Βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια;

Ξεκίνα κάπως έτσι...
Θέλεις μια αλλαγή στη ζωή σου; Βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια;



Είσαι σε περίεργο mood τελευταία... Βαριέσαι συχνά, έχεις χάσει το ενδιαφέρον σου στα πράγματα που κάνεις καθημερινά και νιώθεις ότι χρειάζεσαι μια αλλαγή. Επειγόντως! Όταν δεν σου αρέσει κάτι, όταν δεν είσαι ευτυχισμένη εκεί που είσαι, οφείλεις να κάνεις κάτι για τον εαυτό σου! Είναι στο χέρι σου να αλλάξεις τη ζωή σου και να βρεις πάλι τον χαμένο σου ενθουσιασμό. Ένα μικρό βήμα τη φορά είναι αρκετό. Άλλωστε, οι μεγαλύτερες αλλαγές και οι πιο ουσιαστικές κάπως έτσι ξεκινούν. Με δειλά, αλλά αποφασιστικά βήματα. Αν αναζητάς λοιπόν μια αλλαγή στο σώμα σου, στη διάθεσή σου, στη σχέση σου, στη δουλειά σου, στο περιβάλλον σου γενικότερα, ξεκίνα κάπως έτσι...

Δοκίμασε να κάνεις μικρές, αλλά σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητά σου, υιοθετώντας αυτές τις συνήθειες:

1. Πίνε ένα μεγάλο ποτήρι νερό κάθε πρωί, με το που ξυπνάς! Πριν πιεις τον καφέ σου, πριν ετοιμάσεις το πρωινό σου. Κάνε το ίδιο κάθε πρωί και θα δεις τη διαφορά!

2. Περπάτα συχνά. Πήγαινε στο περίπτερο της γειτονιάς σου με τα πόδια. Χρησιμοποίησε τις σκάλες, αντί του ασανσέρ. Πείσε τον εαυτό σου να κινείται περισσότερο, με κάθε ευκαιρία.

3. Συνδύασε κάθε γεύμα σου με μια πράσινη σαλάτα. Πρόσθεσε στη διατροφή σου  περισσότερα λαχανικά και φρούτα. Θα δεις την αλλαγή στο σώμα σου και στη διάθεσή σου, αν καταφέρεις να φτιάξεις λίγο τη διατροφή σου. Ξεκίνα απλά!

4. Κάθε μία ώρα σήκω από το γραφείο σου και κάνε μια βόλτα. Με αυτό τον τρόπο θα ξεπιαστείς από την πολύωρη ακινησία την ώρα που είσαι στη δουλειά κι έτσι κάνεις καλό τόσο στο σώμα, όσο και στο πνεύμα σου. Ένα μικρό διάλειμμα ανά μία ώρα, θα σου δώσει αρκετή ενέργεια για να συνεχίσεις.

5. Έχε μόνιμα στην τσάντα σου ένα σακουλάκι με ξηρούς καρπούς. Είναι η καλύτερη και η πιο υγιεινή λύση για να ξεγελάσεις την πείνα σου όταν βρίσκεσαι εκτός σπιτιού.

Εκτός από το σώμα σου, φρόντισε και την πνευματική σου υγεία:

6. Προσπάθησε να θέτεις στους άλλους ερωτήματα που δεν απαντιούνται με ένα απλό «ναι» ή ένα «οχι». Κάνε ερωτήσεις με τέτοιο τρόπο, ώστε ο άλλος να σου δώσει μια απάντηση που θα σε κατατοπίσει και θα σου φανεί χρήσιμη και βοηθητική. Άκου προσεκτικά εκείνους που σου απευθύνουν το λόγο. Δίνε βάση στα λόγια τους. Με αυτό τον τρόπο θα κερδίσεις τη συμπάθεια και την εμπιστοσύνη τους.

7. Βάλε λίγο χρώμα στη ζωή σου. Ξεκίνα με το γραφείο σου. Στόλισέ το με πράγματα που σου φτιάχνουν τη διάθεση. Αγόρασε χρωματιστά στυλό και μαρκαδόρους. Ακόμα και οι βαρετές σημειώσεις σου θα αποκτήσουν μια ομορφιά. Βάλε λίγο χρώμα σε αυτό το βαρετό σημειωματάριο!

8. Για λίγα λεπτά στο τέλος της ημέρας, αφού έχεις τελειώσει τις δουλειές σου, μείνε απόλυτα σιωπηλή. Δε χρειάζεται να κλείσεις τα μάτια σου ή να κάτσεις σταυροπόδι, αρκούν λίγα λεπτά απόλυτης ησυχίας για να χαλαρώσεις. Πάρε βαθιές αναπνοές και μην κάνεις απολύτως τίποτα.

9. Πριν πας για ύπνο, άδειασε τη σκέψη σου από ο,τιδήποτε σε απασχολεί. Αν σε βοηθάει καλύτερα, γράψε τα σε ένα χαρτί. Πήγαινε να ξαπλώσεις όσο γίνεται με λιγότερες έγνοιες. Σου αξίζει και σου χρειάζεται ένας καλός ύπνος.

10. Κάθε φορά που νιώθεις το άγχος να σε πνίγει, σκέψου κάτι όμορφο που θα σε χαλαρώσει. Βρες τι είναι εκείνο που σου φτιάχνει τη διάθεση με το που το σκεφτείς. Είναι κάποιο μότο ζωής, είναι τα παιδιά σου, το αγόρι σου, η αδερφή σου; Υπενθύμιζε στον εαυτό σου συχνά ότι είσαι αρκετά δυνατή για να ξεπεράσεις κάθε εμπόδιο και δυσκολία και ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Βρες τη δική σου πηγή έμπνευσης και ενέργειας κι επικαλέσου την, κάθε φορά που χρειάζεται.

Μην ξεχνάς τη σχέση σου και τους φίλους σου:

11. Προσπάθησε να στέλνεις ένα μήνυμα την ημέρα στους πιο κοντινούς σου ανθρώπους. Ή να τους τηλεφωνείς. Για να τους δείχνεις πόσο τους αγαπάς και τους σκέφτεσαι. Τα λίγα λεπτά που θα μιλήσεις μαζί τους θα σου δώσουν δύναμη, χαρά και κουράγιο και θα σου φτιάξουν την ημέρα.

12. Να λες «ευχαριστώ», «συγνώμη» και «σ’ αγαπώ» στους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής σου. Αυτές οι λέξεις έχουν τεράστια σημασία και αξία. Το πιο πιθανό είναι να το ακούσεις και από εκείνους την ίδια στιγμή. Δε νιώθεις υπέροχα κάθε φορά που το αγόρι σου, σου λέει ότι σε λατρεύει;

13. Κάθε βράδυ, όταν ξαπλώνετε στο κρεβάτι με τον αγαπηένο σου, αγκάλιασέ τον, πες του όσα έχεις στην καρδιά σου. Μην τα κρατάς για εσένα. Αυτά τα συναισθήματα ανήκουν σε εκείνον για τον οποίο προορίζονται.

14. Ρώτα τους δικούς σου ανθρώπους αν είναι καλά, αν χρειάζονται κάτι. Συζήτα μαζί τους, ενδιαφέρσου για τα προβλήματά τους, στήριξέ τους. Πόσες φορές έχεις νιώσει κι εσύ ότι τους χρειάζεσαι όσο κανέναν άλλο;

15. Αφιέρωσέ τους χρόνο. Κάνε πράγματα μαζί τους. Δεν είναι όλη η ζωή σου η δουλειά.

Ξεκίνα κάπως έτσι και η συνέχεια θα είναι πολύ καλή! Θα δεις...