Τέλειο μανικιούρ στο σπίτι! Ακολούθησε τα βήματα και κάνε το μόνη σου!

Γίνε master στο μανικιούρ μια για πάντα!



Σε μια εποχή που προσπαθείς να κόψεις τις πολλές σπατάλες και να κάνεις οικονομία, γιατί να δίνεις κάθε φορά λεφτά για μανικιούρ, όταν μπορείς να το κάνεις και μόνη σου; Ακολούθησε αυτά τα απλά tips και το αποτέλεσμα δεν θα έχει σε τίποτα να ζηλέψει την επαγγελματική δουλειά της μανικιουρίστας σου!

Βήμα #1                                                                               

Καθάρισε με ασετόν τα νύχια σου από το προηγούμενο μανό ή βάση νυχιών. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε λίγο λαδάκι στα πετσάκια, γύρω από τα νύχια σου. Άφησέ το για λίγα 1-2 λεπτά, για να μαλακώσει το δέρμα γύρω από τα νύχια σου και με ένα ξυλάκι, σπρώξε τα προς τα πίσω, καθαρίζοντας το νύχι και την περιοχή γύρω από αυτό.

Βήμα #2

Με ένα βαμβάκι πάνω στο οποίο έχεις ρίξει λίγο ασετόν, αφαίρεσε τα υπολείμματα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό βήμα για να φαίνεται το μανικιούρ σου καθαρό και τα άκρα σου περιποιημένα. Είναι πολύ σημαντικό να καθαρίσεις καλά τα νύχια σου από το λάδι, για να εφαρμόσει καλά το μανό στη συνέχεια.

Βήμα #3

Ήρθε η ώρα να φτιάξεις το σχήμα στα νύχια σου! Με μια απαλή λίμα, δώσε στα νύχια σου το σχήμα που θέλεις. Μην ξεχάσεις να λιμάρεις λίγο και τις άκρες, ώστε να είναι ομοιόμορφα. Είναι σημαντικό να λιμάρεις προς μία κατεύθυνση και όχι πέρα - δώθε!

Βήμα #4

Αν η επιφάνεια των νυχιών σου δεν είναι λεία, χρησιμοποίησε μια λίμα λείανσης, τρίβοντας την επιφάνεια των νυχιών σου απαλά. Αφού τα καθαρίσεις καλά από τη σκόνη, πέρασέ τα με μία βάση.

Βήμα #5

Διάλεξες το χρώμα που θα χρησιμοποιήσεις; Ανακίνησε το μπουκαλάκι και ξεκινάμε! Σκούπισε το πινελάκι στην άκρη του μπουκαλιού για να φύγει η πολύ ποσότητα μανό και τοποθέτησε το πινέλο με το χρώμα στο κέντρο του νυχιού σου. Τώρα, σπρώξε το πινέλο απαλά προς τα κάτω, μέχρι το μανό να φτάσει στη βάση του νυχιού και πριν ακουμπήσει το δέρμα σου. Ύστερα άπλωσέ το σε όλο το νύχι ομοιόμορφα. Αρκούν 3 κινήσεις προς τα πάνω. Ξεκίνα από το κέντρο του νυχιού και ύστερα επανέλαβε το ίδιο στο δεξί και στο αριστερό, αντίστοιχα, μέρος. Επανέλαβε τη διαδικασία σε όλα τα νύχια σου.

Βήμα #6

Τελείωσες; Τώρα πρέπει να περάσεις άλλη μια στρώση μανό στα νύχια σου, για να φαίνεται πιο έντονο το χρώμα και για να καλύψεις τα κενά. Στη συνέχεια, πέρασέ τα με ένα γυαλιστικό μανό για να τελειοποιήσεις το αποτέλεσμα. Αφού στεγνώσουν καλά, με μια μπατονέτα, την οποία έχεις βρέξει με λίγο ασετόν, καθάρισε το χρώμα που τυχόν σου έχει φύγει επάνω στο δέρμα σου, δίπλα από τα νύχια.

Είσαι έτοιμη! Τέλειο το μανικιούρ σου;