Πώς να παραμείνεις cool όταν τα πράγματα δεν γίνονται όπως τα θέλεις

Μην γίνεσαι drama queen!
Πώς να παραμείνεις cool όταν τα πράγματα δεν γίνονται όπως τα θέλεις



Η ζωή είναι απρόβλεπτη. Τη μία στα φέρνει όλα στα μέτρα σου και την άλλη όλα σου πάνε στραβά.  Μην σε πιάνει παραλήρημα όμως! Προσπάθησε να παραμείνεις ψύχραιμη! Στην τελική δεν ήρθε και η συντέλεια του κόσμου ούτε θα μείνεις σε αυτή την κατάσταση forever! Γι΄αυτό stay cool! Άλλωστε δεν μπορείς να ελέγξεις τα πάντα...άνθρωπος είσαι δεν είσαι ρομποτάκι!

Don't panic! Αυτό είναι το πρώτο βήμα! Η κατάσταση μπορεί να μην είναι όπως νομίζεις! Πάρε μια βαθιά ανάσα. Προσπάθησε να δεις τα πράγματα αντικειμενικά και κυρίως ρεαλιστικά. Η αυθόρμητη αντίδρασή σου να δραματοποιήσεις την κατάσταση σίγουρα δεν ταιριάζει στην περίσταση. Όταν συνειδητοποιήσεις τι έχει συμβεί θα διαπιστώσεις ευθύς αμέσως πως δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς περαιτέρω ή ότι απλά μπορείς να διαχειριστείς την κατάσταση.

Ακολούθα τη ροή των πραγμάτων. Ότι έγινε έγινε. Δεν μπορείς να αλλάξεις κάποια πράγματα. Δεν μπορείς να τα ελέγξεις. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να δεχτείς την κατάσταση όπως είναι. Προσπάθησε να πάρεις τα θετικά και να μάθεις από το λάθος – αποτυχία σου.

Μην φοβάσαι να ζητήσεις βοήθεια! Δεν είναι αδυναμία! Συμβαίνει ακόμα και στους καλύτερους!  Το πιο σημαντικό στην όλη κατάσταση είναι να αποδεκτείς το γεγονός ότι δεν μπορείς μόνη σου να αντιμετωπίσεις αυτό που σου συμβαίνει και ότι χρειάζεσαι μια συμβουλή. Συζήτα το με κάποιον που εμπιστεύεσαι και οι λύσεις θα βρεθούν.

Μην κατηγορείς κανέναν! Έχεις και εσύ τη συνήθεια όταν κάτι στραβώνει να κατηγορείς κάποιον άλλο και ποτέ τον εαυτό σου; Πες την αλήθεια. Έχεις πέσει και εσύ σε αυτή τη παγίδα! Όμως δεν γίνεται να αποποιείσαι τις ευθύνες σου κάθε φορά. Είναι προτιμότερο να κρατήσεις την ψυχραιμία σου και να δεις τι μπορείς να κάνεις.

Είσαι σε άρνηση! Δεν θέλεις να πιστέψεις με τίποτα πως αυτό που έβαλες στόχο δεν πραγματοποιήθηκε. Ε, και τι έγινε; Αντιμετώπισε το γεγονός όπως έχει και ανάλαβε δράση!

Λίστα με καλοκαιρινά τραγούδια που θα σου φτιάξουν τη διάθεση και θα σε κάνουν σίγορα cool!