Κάντε την κυτταρίτιδα παρελθόν με αυτές τις επαναστατικές θεραπείες

Τελικά μπορούμε να απαλλαχτούμε οριστικά από την κυτταρίτιδα;
Κάντε την κυτταρίτιδα παρελθόν με αυτές τις επαναστατικές θεραπείες



Οι περισσότερες γυναίκες καταναλώνουν υπερβολικές ποσότητες νερού, δοκιμάζουν αδυνατιστικές κρέμες και λαμβάνουν χάπια που υπόσχονται μείωση των πόντων από τον πρώτο μήνα χρήσης. Η μάχη κατά της κυτταρίτιδας έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να διαρκέσει καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού για σχεδόν το σύνολο του γυναικείου πληθυσμού που είτε λιγότερο είτε περισσότερο αντιμετωπίζει το πρόβλημα της όψης «φλοιού πορτοκαλιού».

Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι η κυτταρίτιδα εμφανίζεται πιο συχνά στις γυναίκες από ότι στους άνδρες και είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί αν και άλλες γυναίκες στην οικογένεια έχουν το ίδιο πρόβλημα. Την εντοπίζουμε κυρίως στην κοιλιά, στους μηρούς, στους γλουτούς και στα χέρια και είναι ορατή ακόμη και στα αδύνατα άτομα.

Τελικά μπορούμε να απαλλαχτούμε οριστικά από την κυτταρίτιδα;
Δεν υπάρχουν μαγικές και γρήγορες λύσεις αλλά σίγουρα υπάρχουν πολλά μηχανήματα και τοπικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν για βελτίωση και πολλές φόρες εξαφάνιση του προβλήματος.

1) CocconDuoTechnolgy. Η μέθοδος συνδυάζει τις τεχνολογίες Cavitation (Σπηλαίωση) και Radiofrequency (Ραδιοσυχνότητες). Η μέθοδος Cavitation αναφέρεται σε μη αναστρέψιμη καταστροφή των λιποκυττάρων . Η τεχνολογία των ραδιοσυχνοτήτων θερμαίνει τους ιστούς -στόχους στα θερμοθεραπευτικά όρια χρησιμοποιώντας ποικίλα μονοπολικών και πολυπολικών κεφαλών με στόχο την αντιμετώπιση όλων των σταδίων της κυτταρίτιδας σε κοιλιά, μηρούς, γλουτούς και μπράτσα. Επίσης βοηθά θεαματικά στην επιδερμική σύσφιξη.

2) Velashape II. Το καινούργιο και αναβαθμισμένο μηχάνημα συνδυάζει τρεις τεχνικές «ταυτόχρονα» αναρρόφηση (vacuum), ραδιοσυχνότητες (RF), και υπέρυθρη ακτινοβολία (IR). Η μηχανική κινητοποίηση του ιστού μέσω της αναρρόφησης, μαζί με το υπερθερμικό φαινόμενο των 2 ενεργειών μειώνουν τον όγκο των λιποκυττάρων συμβάλλοντας σε δραστικά και γρήγορα αποτελέσματα σε μείωση και εμφάνιση κυτταρίτιδας, μείωση περιμετρικά των μηρών, βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και βελτίωση της υφής του δέρματος.

3) Accent ( RFUniform, UVUltra).Η μονοπολική κεφαλή επιτυγχάνει βαθιά θερμική διέγερση αυξάνοντας το μεταβολισμό και τη κυκλοφορία του αίματος συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην λιπόλυση κατά περιοχή και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Η διπολική κεφαλή έχει την ικανότητα να διαχέει επιφανειακά θερμότητα ενεργοποιώντας την παραγωγή νέου κολλαγόνου με στόχο την σύσφιξη της επιδερμίδας.

4) LPG Endermologie. Η διαδεδομένη και κλινικά τεκμηριωμένη τεχνική συνδυασμού μασάζ και αναρρόφησης με τη χρήση μιας κεφαλής που διαθέτει δυο ρυθμιζόμενους κυλίνδρους , βρίσκει πρακτική εφαρμογή στο μηχάνημα αυτό.

5) Ενέσιμη μεσοθεραπεία με εξειδικευμένα πρωτόκολλα για λιποδιάλυση, σύσφιξη δέρματος και καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.
Όλες οι παραπάνω θεραπείες μπορούν να συνδυαστούν εάν κριθεί κλινικά αναγκαίο με στόχο όσο το δυνατόν πιο γρήγορη και αποτελεσματική βελτίωση.

Ιωάννης Γιάννας, MD, FRCS(Plas), FEBOPRAS, www.athensplasticsurgery.gr