Τέλειο, σφριγηλό στήθος με 4 ασκήσεις

Φόρα τα αθλητικά σου και πάμε για προπόνηση!
Τέλειο, σφριγηλό στήθος με 4 ασκήσεις



Όταν πας γυμναστήριο, θυμάσαι να γυμνάσεις και το στήθος σου; Είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάς τους μύες του στήθους, αν θες  να δείχνει πιο στητό και μεγάλο. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι θα χρειαστείς ξαφνικά ένα νούμερο μεγαλύτερο σουτιέν. Όμως οι παρακάτω ακήσεις στήθους με βάρη, θα βοηθήσουν τους μύες να αναπτυχθούν και να αποκτήσουν ένα όμορφο σχήμα.

Τα βάρη που θα χρησιμοποιήσεις πρέπει να είναι τόσα, ώστε οι δυο τελευταίες επαναλήψεις κάθε σετ, να βγαίνουν σχετικά δύσκολα.  Θα βρεις τα κιλά που είναι κατάλληλα για σένα. Ξεκίνα από πιο λίγα και πρόσθετε κιλά, μέχρι να σε ζορίζουν λίγο στις τελευταίες επαναλήψεις. Κάνε  τις ακόλουθες ασκήσεις δυο φορές την εβδομάδα:

 

1η άσκηση: Ξαπλώνεις ανάσκελα στον πάγκο του γυμναστηρίου. Η πλάτη και ο αυχένας σου ακουμπούν καλά πίσω και τα πόδια σου στο πάτωμα, για καλύτερη ισορροπία. Ξεκινάς με τα χέρια τεντωμένα ψηλά, στο ίδιο ύψος (Α) και τα φέρνεις σιγά σιγά στο ύψος του στήθους (Β). Κάνε 10 επαναλήψεις και πάμε στη δεύτερη άσκηση χωρίς ξεκούραση.

2η άσκηση:  Τα γνωστά Pushups! Παλάμες σε λίγο μεγαλύτερο άνοιγμα από εκείνο των ώμων, πόδια κοντά το ένα στο άλλο και ίσια πλάτη (Α). Κατεβαίνεις προσπαθώντας το στήθος σου να αγγίξει το πάτωμα (Β). Κάνε 10 επαναλήψεις και ξεκουράσου για 90’’.

Επανέλαβε ξανά τις δυο αυτές ασκήσεις άλλη μία φορά και ύστερα ξεκουράσου πάλι για 90’’. Είσαι έτοιμη για την επόμενη άσκηση;

 

3η άσκηση: Ξαπλώνεις ανάσκελα σε επικλινή πάγκο.Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία που ακολούθησες στη πρώτη άσκηση Τα χέρια τεντωμένα ψηλά (Α) και κατεβάζεις, μέχρι τα βαράκια να έρθουν στο ύψος του στήθους (Β). Κάνεις 10 επαναλήψεις και περνάς κατευθείαν στην επόμενη άσκηση.

4η άσκηση: Ξαπλώνεις στον πάγκο με μέτωπο ψηλά. Κρατάς τα βαράκια σου ψηλά, με ελαφρώς λυγισμένους αγκώνες (Α). Διατηρείς αυτή τη γωνία και κατεβάζεις τα χέρια σου, μέχρι οι αγκώνες να φτάσουν στο ύψος του στήθους (Β). Οι αγκώνες σου πρέπει να μένουν σταθεροί. Επανέλαβε 10 φορές και ξεκουράσου για 90’’.

Τώρα επανέλαβε άλλη μια φορά την 3η και 4η άσκηση.