Τι μας λένε για ν’ αδυνατίσουμε;

Γιατί η δίαιτα είναι σαν το τρέξιμο και τι είναι καλύτερο από ένα πιτόγυρο;
Τι μας λένε για ν’ αδυνατίσουμε;



Αποφάσισα και εγώ επιτέλους να κάνω δίαιτα μετά από πολλή σκέψη και η αλήθεια είναι ότι άρχισε να πετυχαίνει. Τρώγοντας λοιπόν το φρούτο μου σκέφτηκα όλα τα πράγματα που μου έλεγαν φίλοι, γνωστοί, συνάδελφοι και συγγενείς τα προηγούμενα χρόνια προκειμένου να με πείσουν να χάσω τα περιττά κιλά. Τα συγκέντρωσα για να τους τιμήσω και να μοιραστώ τη γνώση τους. Και πού ξέρεις, ίσως κάπου ανάμεσα στα λόγια τους να βρεις και εσύ τις ατάκες που θα σου δώσουν κίνητρο για να ξεκινήσεις δίαιτα. 

Στην αδερφή μου πάντα έκανε εντύπωση το γεγονός ότι μπορεί να αδυνατίσει ο καθένας και όχι εμείς. Και αυτή είναι η αλήθεια. Το βλέπεις τριγύρω σου. Γυναίκες που μόλις γέννησαν και ένα μήνα μετά η κοιλιά τους είναι εξαφανισμένη. Γυναίκες μορφωμένες και αμόρφωτες, γυναίκες businesswomen και νοικοκυρές, γυναίκες με πολλά ή και καθόλου χρήματα. Celebrities που παίρνουν και χάνουν δεκάδες κιλά για τους ρόλους τους. Εν ολίγοις, το αιώνιο ερώτημά μας ήταν «γιατί η καθεμία μπορεί ν’ αδυνατίσει και όχι εμείς;» ή εναλλακτικά «γιατί αδυνατίζει η κάθε βλαμμένη και όχι εμείς;». 

Η συνάδελφος που με έχει εντυπωσιάσει με την οργάνωσή της καθώς καθημερινά βγάζει το ένα ταπεράκι μετά το άλλο μου είπε πως καθοριστικό ρόλο στη διατροφή της έπαιξε ο… Κώστας Σόμμερ. Τον άκουσε, λέει, σε συνέντευξή του να αναφέρει ότι το σώμα του είναι όπως το σπίτι του. Όπως δηλαδή δεν θα πετούσε σκουπίδια στο σπίτι του, με τον ίδιο τρόπο δεν θα ήθελε να πετάξει σκουπίδια στον οργανισμό του. 

Η φίλη που κάποτε λάτρευε το junk food και κατάφερε να χάσει δέκα ολόκληρα κιλά μου εκμυστηρεύτηκε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από το να νιώθεις καλά με το σώμα σου και να αισθάνεσαι σέξι. Δεν συγκρίνεται ούτε με τη στιγμιαία χαρά που μπορεί να σου δώσουν τα KFC ή ένα πιτόγυρο με απ’ όλα. 

Ο θείος μου από την άλλη πλευρά βλέπει τα πράγματα πολύ απλά. Μου είπε ότι το αδυνάτισμα είναι σαν το τρέξιμο. Όταν ξεκινήσεις να τρέχεις, κάποια στιγμή θα φτάσεις στο τέρμα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη φτάσεις. Γιατί πολύ απλά αυτή η υπόθεση δεν έχει κανένα ρίσκο. Κοινώς, αν δεν τρως κάποια στιγμή αισίως θα χάσεις κιλά. Δεν είναι ούτε εξετάσεις πανελληνίων, ούτε η δουλειά σου που όσο καλή και αν είσαι ενδεχομένως κάποια στιγμή να τη χάσεις. 

Η οικογενειακή φίλη που έχει κάνει δυο παιδάκια και παράλληλα έχει βάλει δέκα κιλά μου είπε πως αν δεν αδυνατίσω τώρα που μπορώ και που είμαι ελεύθερη και ωραία, όταν θα μείνω έγκυος θα είναι δέκα φορές πιο δύσκολο να τα χάσω. 

Σε έπεισα; Αν όχι διάβασε ΕΔΩ τις δίαιτες του followme.gr